18+ Van olyan családtagotok, aki öngyilkos lett?
Nagymamám (apa anyukája) 83 évesen lett öngyilkos öregotthonban töltött egy év után. Már kb. a wc-re sem bírt kimenni magától és felfekvéses volt a háta. Nem volt halálos betegsége, csak viszeres volt és fájt a lába (nagyon-nagyon). Felakasztotta magát lepedővel a fürdőszobában.
Dédmamám (anya anyukájának anyukája) is olyan 80 éves kora körül lett öngyilkos. A férje előtte halt meg pár évvel, őt kiszakították az addig megszokott falusi környezetéből és berakták egy városi garzon lakásba. Ő fizikailag még el tudta látni magát és a lányai naponta látogatták, de nem akart már élni. Bevett egy csomó gyógyszert.
36-nak
Pár éve volt szerencsém munkahelyem által 2 évet Dél-Koreában dolgoznom. Bár a koreaiak nehezen barátkoznak, nem egy barátságos nép, mégis lettek nagyon jó barátaim akikkel ma is tartom a kapcsolatot. Kedvenc beszélgetéseink többnyire abból álltak, hogy mindannyian meséltünk a saját országunk kulturájáról, életünkről ( volt egy amerikai, és egy francia kolléga is) 2 év alatt sok téma volt, köztük az élet- halál téma is. Nagyon meglepődtem, hogy a dél-koreaiak között az öngyilkosságok száma rekord magas. Szinte mindenki látott már öngyilkos holtakat. Ahogy mondták. Napi szinten történik. Van olyan híd vagy vasúti hely ahol naponta 10 öngyilkosság is történik. Nagy cégnél voltam mint vendég dolgozó. Bár sok embert nem ismertem, de 2 évem alatt legalább 20 ember nevét mondták, hogy pl: " hallottátok, Lee megölte magát". Emlékszem megkérdeztem, miért ilyen magas az öngyilkosságok számna. Több okot mondtak, de a legkírivóbb az, hogy sokan úgy érzik (vagy jelzik nekik), hogy nem felelnek meg a követelményeknek, elvárásoknak. Tapasztaltam, hogy mennyire igyekeznek a legjobbak lenni mindenben. Nem egy boldog nemzet az biztos, de az országuk csodálatos ( kár, hogy télen baromi hideg van)
42/N
Nagyapám felakasztotta magát. Korábban volt több öngyilkossági kísérlete is, az utolsót sikeresen véghezvitte. Nem bírta elviselni, hogy meghalt a nagyanyám, akibe haláláig szerelmes volt.
Keresztapám is felakasztotta magát. Ennek a körülményeiről sokat nem tudok, mert fiatal voltam és a részleteket elhallgatták előlem. De azt tudom, hogy csúnya válásuk volt keresztanyámmal, és mindez falun.
Szabolcs-Szatmár megyéből származom, mifelénk az öngyilkosság már-már természetes halálnak számít. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!