Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » 18+ Van olyan családtagotok,...

18+ Van olyan családtagotok, aki öngyilkos lett?

Figyelt kérdés
Ki volt az és miben halt meg?

2022. márc. 5. 21:23
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám (apa anyukája) 83 évesen lett öngyilkos öregotthonban töltött egy év után. Már kb. a wc-re sem bírt kimenni magától és felfekvéses volt a háta. Nem volt halálos betegsége, csak viszeres volt és fájt a lába (nagyon-nagyon). Felakasztotta magát lepedővel a fürdőszobában.

Dédmamám (anya anyukájának anyukája) is olyan 80 éves kora körül lett öngyilkos. A férje előtte halt meg pár évvel, őt kiszakították az addig megszokott falusi környezetéből és berakták egy városi garzon lakásba. Ő fizikailag még el tudta látni magát és a lányai naponta látogatták, de nem akart már élni. Bevett egy csomó gyógyszert.

2022. márc. 6. 11:32
 32/48 anonim ***** válasza:
56%
Unokatestvérem azért ölte meg magát mert engedték tanulni a szülei.
2022. márc. 6. 11:56
 33/48 anonim ***** válasza:
96%
Volt osztálytársam nagyon magánakvaló volt. Mindig mondta, hogy érettségi után amikor már mindenki elfelejti, akkor véget fog vetni az életének. 2019 májusi érettségisek voltunk. A COVID első hulláma alatt sajnos végzett is az életével... (2020 nyara...) pedig nagyon sokat beszéltünk vele, a szüleivel, szakembert kértünk hozzá...
2022. márc. 6. 11:56
 34/48 anonim ***** válasza:
94%
Családtag nincs, egy barátnőm lett öngyilkos. Atombiztos módot választott, a vonat elé ugrott.
2022. márc. 6. 15:42
 35/48 anonim ***** válasza:
92%
Annak ellenére, hogy én is érintett vagyok (16-os válaszoló), most megdöbbentem, hogy ennyi és ilyen szomorú válasz érkezett, ez borzasztó!:( Nem gondoltam volna, hogy ennyire "elterjedt" az öngyilkosság, pedig épp eleget voltam pszichiátrián ahhoz, hogy sok mindent lássak..
2022. márc. 6. 18:10
 36/48 anonim ***** válasza:
85%
Férjem tatája felakasztotta magát az istállóban,felesége talált rá.( részeges volt,verte a feleségét). 18 éves fiú osztálytárs( fél évig padtársam volt),érettségi,és nyár előtt nem sokkal felakasztotta magát egy fára,mert csaja szakitott vele,szülei találtak rá.hát sírtunk. Gyerekkori ismerős 25- 30 évesen felakasztotta magát egy fára,3 gyereke volt és nem volt pénzük.igy viszont párja egyedül maradt a gyerekekkel. Bár 16 voltam,de én is,érvágás,altatók,mentők mondták csak két percen múlott,gyomormosás stb. Kórházban csapkodtam a falat amiért megmentettek( de utáltam a hirtelen- szakítós öngyilkosokat) én a szüleimet,házunkat,városunkat,sulimat,és barátaimat egyszerre vesztettem el,meg a szerelmemet aki ott maradt,szóval egész életem lecserélődött.( meg molesztáltak is)
2022. márc. 6. 18:21
 37/48 anonim ***** válasza:
95%

36-nak

Pár éve volt szerencsém munkahelyem által 2 évet Dél-Koreában dolgoznom. Bár a koreaiak nehezen barátkoznak, nem egy barátságos nép, mégis lettek nagyon jó barátaim akikkel ma is tartom a kapcsolatot. Kedvenc beszélgetéseink többnyire abból álltak, hogy mindannyian meséltünk a saját országunk kulturájáról, életünkről ( volt egy amerikai, és egy francia kolléga is) 2 év alatt sok téma volt, köztük az élet- halál téma is. Nagyon meglepődtem, hogy a dél-koreaiak között az öngyilkosságok száma rekord magas. Szinte mindenki látott már öngyilkos holtakat. Ahogy mondták. Napi szinten történik. Van olyan híd vagy vasúti hely ahol naponta 10 öngyilkosság is történik. Nagy cégnél voltam mint vendég dolgozó. Bár sok embert nem ismertem, de 2 évem alatt legalább 20 ember nevét mondták, hogy pl: " hallottátok, Lee megölte magát". Emlékszem megkérdeztem, miért ilyen magas az öngyilkosságok számna. Több okot mondtak, de a legkírivóbb az, hogy sokan úgy érzik (vagy jelzik nekik), hogy nem felelnek meg a követelményeknek, elvárásoknak. Tapasztaltam, hogy mennyire igyekeznek a legjobbak lenni mindenben. Nem egy boldog nemzet az biztos, de az országuk csodálatos ( kár, hogy télen baromi hideg van)

42/N

2022. márc. 6. 19:56
 38/48 anonim ***** válasza:
89%

38: Köszönöm, érdekes, Koreára biztos nem jutott volna eszembe gondolni. Nekem elsőre Japán ugrott be, de most utánanéztem és ott csökkent az öngyilkosságok száma.

[link]

Ha valakit érdekel, találtam statisztikát is:

[link]

2022. márc. 6. 20:31
 39/48 nie001 válasza:
11%
Van, de már meghalt ...
2022. márc. 11. 12:38
 40/48 anonim ***** válasza:
94%

Nagyapám felakasztotta magát. Korábban volt több öngyilkossági kísérlete is, az utolsót sikeresen véghezvitte. Nem bírta elviselni, hogy meghalt a nagyanyám, akibe haláláig szerelmes volt.

Keresztapám is felakasztotta magát. Ennek a körülményeiről sokat nem tudok, mert fiatal voltam és a részleteket elhallgatták előlem. De azt tudom, hogy csúnya válásuk volt keresztanyámmal, és mindez falun.

Szabolcs-Szatmár megyéből származom, mifelénk az öngyilkosság már-már természetes halálnak számít. :(

2022. ápr. 17. 08:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!