Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Felkértek keresztszülőnek,...

Felkértek keresztszülőnek, elfogadjam?

Figyelt kérdés
Párom testvére felkért minket keresztszülőnek, viszont kicsit bonyolult a helyzet. Nekünk van egy kislányunk, sógoroméknak meg egy kisfiuk és egy kislányuk. Sógorom párja engem sosem kedvelt igazán, nincs különösebb oka, de bármikor próbáltam közeledni felé családi összejövetelnél, látszott rajta hogy totál nem kíváncsi rám. Továbbá szokása féltékenykedni ha pl a mi lanyunkat elviszik fagyizni az anyosek vagy akárhova. Pedig az ő gyerekeiket is el szokták. Azt hiszem ahhoz lehet köze hogy én jóval régebb óta vagyok a családban és azt gondolja, őt nem kedvelik annyira a családtagok. Én mindig próbáltam éreztetni vele, hogy én kedvelem és a többiek sem mutatták az ellenkezőjét, de ő bemagyarázhatta magának. Tehát ennek fényében kérdezem elfogadjam e a felkérésüket, hogy legyek az egyik kisfiuk keresztszülője. Valójában a sógorom hozta fel ezt a dolgot, a párja nem. Őszintén, én kellemetlenül érezném magam ha például mennék keresztfiamhoz és sógorom párján meg látnám hogy számára kéretlen vendég vagyok. Ez szerintem elég kínos de ha nemet mondok akkor azzal meg lehet megsértem őket?

2022. febr. 20. 18:45
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
71%
Én a te helyedben, meg kérdezném sógorasszonyomat hogy mi baja velem,miért nem kedvel engem,hogy tisztában legyek a dolgokkal,És az után döntenem el,hogy legyek e kereszt szülő,vagy sem
2022. febr. 20. 19:57
 12/38 anonim ***** válasza:
22%
Ők is házasok?
2022. febr. 20. 20:00
 13/38 anonim ***** válasza:
68%
Majd most még jobban utálni fog, ha vissza is utasítod. Igen, muszájból. Igen, mert a férje testvére, te meg hozzá tartozol. Egy hlye picsa, de ha az, akkor nem adnék még neki okot isa direkt elutasítással. Majd a férjed megy, te meg otthon maradsz? Úgy még annyira sem leszel szívesen látva, a család is rád fog furán nézni. Ne csináld a cirkuszt szerintem. Vállald el, vegyél alkalmakkor egy kicsit drágább ajándékot oszt cső.
2022. febr. 20. 20:20
 14/38 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én sem látom értelmét így, hogy nincs meg az a családi kapocs szerűség.

10es, nálunk ugyanez van. Nálunk is csak amolyan címke, meg a párom családjában is, na meg ők nagyon szeretik a nagy családi ebédeket, inkább azt várják az egészben mintsem a keresztelést :D

2022. febr. 20. 20:20
 15/38 A kérdező kommentje:

13. Értem mit mondasz, csak az a helyzet hogy már pár éve megy ez a feszültség a levegőben és már alapból kezdek úgy lenni vele, hogy egyik összejövetelre sem megyek el. Éppen azért, mert utalom a cirkuszt.

A kamu jópofizást meg sem említem. Néha elgondolkozom azon, hogy hiába család, nem vagyok köteles részt venni olyan emberekk ilyen találkozón, akik ilyen negatívak

2022. febr. 20. 20:25
 16/38 anonim ***** válasza:
27%

"nem vagyok köteles"

Nem csak rólad szól az egész. Ha nem tartod a kapcsolatot velük, a gyerekeidet is megfosztod a rokonaiktól...

2022. febr. 20. 20:51
 17/38 anonim ***** válasza:
65%

Én nem értem a hisztidet, kérdező.

Mit foglalkozol a csajjal? Nem kedvel téged, ez van, nem kötelező beszélgetnetek.

De amúgy se csak téged kért fel, és nem ő, hanem ők titeket. A párod se akar a testvére gyerekének a keresztanyja lenni, vagy igen, csak te megtiltod majd neki?

Amúgy is elárulom, hogy semmit nem jelent manapság ez a keresztszülőség

2022. febr. 20. 20:54
 18/38 A kérdező kommentje:
16 igen. Ebben igazad van. Valahogy kibirom azokat az összejöveteleket a lányom miatt. De azért az összeset nem :D
2022. febr. 20. 20:55
 19/38 anonim ***** válasza:
81%

16-os, nem sokat veszítenek a gyerekei.

Kérdező, szerintem ne legyenek keresztszülők, csak keresztapa, az pedig legyen a férjed, probléma megoldva. Mehet egyedül gyerekezni, kapcsolatot tartani a tesójáékhoz, neked meg egy nyűggel kevesebb.

2022. febr. 20. 20:57
 20/38 A kérdező kommentje:

17 nem szokásom bármit is megtiltani páromnak, nem vagyok az a tipus.

Nem kedvel engem és nem muszáj beszélgetünk, igen, de azt átgondoltad milyen kinos helyzetek következhetnek ebből, ha még a fia a keresztfiam is lesz? :D

Tudom, hogy kicsit túlgondolom, de ha belegondolsz, ez nem egyszerű helyzet.

2022. febr. 20. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!