Keresztszülő temetésén nekem a családdal kell ülnöm a koporsó mellett?
Figyelt kérdés
Csütörtökön lesz a keresztanyám temetése, viszont nem tudom, hogy nekem a családdal kell ülni a koporsó két oldalán, vagy elég a tömegben állnom? Mitől függ ez?2021. jún. 7. 14:39
1/12 anonim válasza:
Nekem is nemrég temették keresztanyámat, nem a családdal ültem.
2/12 anonim válasza:
Ahol tetszik, ott állsz. Nincsenek erre szabályok...
3/12 One 77 válasza:
Szerintem csak akkor "kellene", ha nagyon közeli kapcsolatban álltatok
4/12 A kérdező kommentje:
Közelinek közeli kapcsolatban álltunk, a szüleim is, a gyerekeikkel is szinte testvéri a kapcsolatunk, csak ezért kérdezem.
2021. jún. 7. 15:29
5/12 anonim válasza:
Közeli rokon a keresztenyád, pl. nagynéni? Akkor igen, a család általában a koporsó mellett foglal helyet.
6/12 anonim válasza:
nekem nagyon jo a viszonyom a keresztanyammal mindenkepp a csalad mellett állnék
7/12 anonim válasza:
ha nem volt vele jó a kapcsolat állj a tömegbe
8/12 anonim válasza:
Ha vérrokon is, akkor igen. Ha nem, akkor a családjától függ. (Nem csak a kapcsolatotokon, de olyan "prózai" dolgokon is, hogy pl. hány családtag vagy nálatok közelebbi rokon van.)
9/12 anonim válasza:
Nem. A keresztszuloseg nem rokoni kapcsolat, nem vagy csaladtag.
Ha nagynéni volt esetleg, akkor ugyan csaladtag vagy, de csak tavolabbi, igy max annak a szülődnek lehetne/illene a családdal ülnie, akinek a testvér e volt
10/12 anonim válasza:
nyílván ez attól is függ, hogy a közeli rokonok mennyien vannak. ha csak összesen két rokona van, akkor nyílván oda kell állnia a távolabbi rokonoknak az első sorba. de általában ez nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!