Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » “Aki külföldre költözik, és...

“Aki külföldre költözik, és otthon hagyja a felmenőit, az nem érdemli meg sem az örökséget, sem a támogatást.” —Tényleg igaza van az ilyen embereknek?

Figyelt kérdés

Azzal érvel, hogy elmùlt 18, nem kötelessége támogatni vagy tartani a kapcsolatot.

Illetve 18/egyetem után “dolgozzon” meg a támogatásért — nyírja le a füvet, pucoljon ablakot.

Amikor volt a covid első hulláma ès a szállodákat bezárták/kiürítettèk a hajókat, úgy gondoljàk, hogy az ilyen gyerekre jogosan rá kell csapni az ajtót.

2022. febr. 20. 11:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
81%

#21, A külföldön él a gyerek ezek egyikebe sem tartozik

Valóban nem. De sok szülő úgy gondolkodik, hogy "vagy úgy ugrálsz, ahogyan én fütyülök, vagy kitagadlak". Elmegy hát az ügyvédhez, aki jó pénzért ad egy tippet, hogyan lehet törvényesen kiforgatni a hálátlant, akinek lehet, hogy csak annyi volt a vágya, hogy szeretett volna önállóan, felnőtt ember módjára élni, és önmegvalósítani.

2022. febr. 20. 14:16
 22/30 anonim ***** válasza:
90%

@19

g) a tőle elvárható segítséget nem nyújtotta, amikor az örökhagyónak szüksége lett volna rá.

(2) A nagykorú leszármazót az örökhagyó a vele szemben tanúsított durva hálátlanság miatt is kitagadhatja.

És ezek a pontok elég lényegesek, mert bármit bele lehet magyarázni. A bírói gyakorlatnak van erre támpontja, menjen el egy ügyvédhez, ha érdekli.

Egyébként ha kitagadja, van még lehetősége megtámadni, sok sikert hozzá, pár éves, költséges perhez...

2022. febr. 20. 14:21
 23/30 anonim ***** válasza:
74%

21-es, azért ha mindent az itthon maradt gyerek csinál a szülővel, azt nem lehet egy kalap alá venni azzal, hogy a másik több ezer km-re van. Ez nem bűn, nyugodtan lehet önmegvalósítani, de azért valamiféle ellentételezés megilletné azt a gyerekét, amelyik itthon helyt áll.

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok benne ilyen helyzetben sem így, sem úgy.

2022. febr. 20. 14:32
 24/30 anonim ***** válasza:
78%

"...de azért valamiféle ellentételezés megilletné azt a gyerekét, amelyik itthon helyt áll."

Aha. Mert az ugye evidens, hogy aki külföldön el, az nem tesz semmit. Olyan nincs, hogy otthon élő Julika gondozza az anyát, míg Alaszkaban élő Zsuzsi küldi rá a pénzt, bakker.

2022. febr. 20. 14:38
 25/30 anonim ***** válasza:
73%

A mi családunkban történt. Egyedül maradt - megözvegyült - mamának semmi nem felelt meg. Se az otthon, se a nyugdíjas klub, se a házigondozó (noha lett volna rá pénze bőven) Neki az felelt volna meg, ha a lánya elhajít kapát/kaszát, felmond 58 évesen a munkahelyén, eladja az ingatlanát, és az öregasszony mellé költözik. Fürdetni, pelenkázni, 7/24-ben hallgatni a nyavalygást. Miután erre a lánya nem volt hajlandó - de minden másban partner lett volna -, ki lett forgatva egy színlelt örökösödési szerződéssel az örökségből, ami a mama és a kedvenc unoka között köttetett. A zseniális tippet a városka közjegyzője adta, a szerződést a közjegyző ügyvéd férje ellenjegyezte.

A mama kórházba került. A "hálátlan" lánya ment látogatni, a ruháját mosni, és ő temette el végül. Kedvenc unoka, az örökös nem hogy az ajtót nem nyitotta rá, de még telefonon sem kereste.

Ez így igazságos volt?

2022. febr. 20. 14:59
 26/30 anonim ***** válasza:
77%

Mintha annyira hiányozna az örökség azután, hogy végre normális fizetésem van 😂

Egyébként meg ki nem szarja le, hogy ki mit érdemel? Örökségből Magyarországon nem lehet kizárni gyereket. Lehet vergődni, senkit sem érdekel

2022. febr. 20. 16:09
 27/30 anonim ***** válasza:
80%
Akinek 18 éves koráig gyereke a gyereke az meg azt nem érdemli meg, hogy rányissa valaha az ajtót. Ennyit erről
2022. febr. 20. 16:10
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Engem 15 éve zsarolnak ezzel. 18 évesen menekültem el, mert állandóan részegek voltak és ment a balhé. Most is csak azt hallom, hogy ha nem megyek haza akkor semmit nem hagynak rám. Egyébként segítek nekik kintről. De azt mai napig nem értem miért kell az örökséggel zsarolni, már megmondtam nekik, hogy nekem nem kell semmi.
2022. febr. 20. 16:12
 29/30 anonim ***** válasza:
90%

Úgy gondolom, hogy a gyerekek alapból nagyon szeretik a szüleiket, és a végtelenségig lojálisak tudnak velük lenni. Ha idős korukra az ajtót se nyitják rájuk, úgy a szülőknek is volna min elgondolkodni.

Ezzel a "nem mehetsz külföldre", "a te dolgod az ablakot lemosni, a füvet megnyírni" különben ez meg az lesz, csak a saját gyengeségüket árulják el.

2022. febr. 20. 16:23
 30/30 anonim ***** válasza:
25%
Aha. szóval a gyerek lelépett, jól élt, beütött a covid, nincs meló, és otthon büdös amunka, tartsák el, mert neki ehhez joga van. Hát lófact. Ha nem csinál semmit, akkor lopja máshol a napot.
2022. febr. 20. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!