Ez a koronavírus járvány kapóra jött a lusta, semmirekellő embereknek?
Úgy látom, hogy azok örültek a legjobban a maradjotthonnak, home officenak, online oktatásnak, akik alapból lusták voltak.
Szerinted?
Én speciel többet dolgozok és többet is sportolok, mióta home office van. Magam körül is ezt látom az ismerőseimen.
Mi köze ennek a lustasághoz?
Sokan szimplán örülnek, hogy nem kell napi 1-4 órákat utazniuk, hangos zsúfolt helyen dolgozni ahol nem lehet koncentrálni, stb. Szerintem ennek köze sincs a lustasághoz, aki lusta az akkor is megoldja a lógást/lustálkodást, ha be kell járnia munkahelyre. Nem ezen múlik.
Igen, ezt már fent is leírtad. Ettől még nem lesz igaz mindenkire.
A lógós, megúszós emberek akkor is lógósak és megúszósak, ha fizikailag bent csücsülnek az irodában.
Hát ez tök sértő kérdés.
Én teljes állásban dolgozom, a ledolgozandó ebédszünet 40 perc, emellett esti egyetemre járok (elmúlt 2 félévben heti 4 este voltak óráink, de van csoporttárs, akinek az előző 3-ban volt ez a helyzet mintatanterv követése mellett).
Még emellett igyekszem hetente minimum 3 órát sportolni. Bizonyos okok miatt nagyon gyenge vagyok izomerő és állóképesség terén, viszont fontosnak tartom az egészséget, szeretek bringatúrázni, amiken brutálisan elfáradok, szeretnék Balatont átúszni.
Nem érzem magam lusta dögnek, viszont az tény, hogy a fentiek csak távoktatás mellett és heti maximum 0-2 nap irodai jelenlét mellett tudnak összejönni. A kialvatlanságot se ismerem jópár hónapja (augusztus-szeptember-októberben be kellett járni).
A másik az, hogy az otthoni munkavégzés sokszor hatékonyabb, mert bent több a duma, mint a munka.
Nem hiányzik a napi 2-2,5 óra utazás, a 6 óra alvások. Nem hiányzik, hogy ne legyen időm sportolni. Imádtam, hogy munka és óra, óra és másik óra közötti szünetet hasznosan tudtam felhasználni otthon. Nekem a tömegnyomor, nyüzsgés, napi 15 óra emberek között lét se hiányzik, ami után a saját barátaimhoz se lesz kedvem, csak egyedül ülni otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!