“Aki külföldre költözik, és otthon hagyja a felmenőit, az nem érdemli meg sem az örökséget, sem a támogatást.” —Tényleg igaza van az ilyen embereknek?
Figyelt kérdés
Azzal érvel, hogy elmùlt 18, nem kötelessége támogatni vagy tartani a kapcsolatot.
Illetve 18/egyetem után “dolgozzon” meg a támogatásért — nyírja le a füvet, pucoljon ablakot.
Amikor volt a covid első hulláma ès a szállodákat bezárták/kiürítettèk a hajókat, úgy gondoljàk, hogy az ilyen gyerekre jogosan rá kell csapni az ajtót.
2022. febr. 20. 11:36
1/30 anonim válasza:
Nem tudom hol élsz,de én ilyet abszolút nem tapasztaltam egyik ismerős, barát,rokonok között sem. Se ők maguk se. Nehogy már azért maradjon valaki ott mert a felmenők is itt vannak
2/30 anonim válasza:
Joguk emgvan hozzá, más kérdés, hogy logika nincs benne, de ha nekik ettől jobb, akkor emgtehetik.
3/30 anonim válasza:
Mindenki a saját mércéje szerint él. Van aki ezt teszi, szerintem elég szemét dolog. Sose tennék ilyet a gyerekemmel.
4/30 anonim válasza:
Primitív ember gondolkodik így. A gyerek külön önálló lény, oda megy és úgy él, ahogy akar. Annak pedig nincs köze külföldhöz, hogy 18 év után köteles-e támogatni a gyerekét (jogilag valóban nem), viszont ez az a típus, aki se így se úgy nem támogatna és öriharit tartana akkor is, ha az élet más területén nem akarnál úgy élni, ahogy azt ő elvárná. Örülök, hogy az én szüleim nem ilyen tuskóbunkók.
5/30 anonim válasza:
Szerintem teljesen korrekt, ha valaki így dönt. Mondjuk, ha abban a családban vannak testvérek és az egyik ki megy külföldre, szarik mindenkire, a másik meg itthon marad és törődik anyjával, apjával, akkor egyértelműen az kap meg mindent, aki a szülei mellett marad.
6/30 anonim válasza:
Minden családnál más a módi, a szokás, más az értékítélet. Pl. szüleim 0 támogatást kaptak az én nagyszülőimtől, még kölcsön sem akartak adni egy minimális összeget a házvásárlásukhoz -ezt viszont szerintem szörnyen primitív gondolkodás, igaz azok is voltak. Az én szüleim viszont támogatnak minket. Nem nagyon, amennyi tőlük kitelik. Egyik véglet sem jó, szerintem, tehát amikor mindent megadok, és amikor teljesen tojok rá. Ez abszolút az ő döntésük, megállapodásuk. Jogilag sem lehet ez ellen mit tenni. Arra hagyja a vagyonát, akire akarja, ez a törvény.
7/30 anonim válasza:
Az örökség nem érdemesség kérdése, hanem egy jog. Tehát attól, hogy Julika 18 évesen elkoltozott Alaszkaba és azóta nulla kapcsolata volt a szüleivel, Katika meg velük élt és ápolta őket haláluk pont ugyanolyan jogosan örököl.
8/30 anonim válasza:
Álmaidban. Még jó, hogy a szülő írhat végrendeletet. 😉
9/30 anonim válasza:
Bakker, kevés volt a kávé, nem jött össze a kérdés ertelmezese...
A szülőnek joga van ahhoz, hogy ne támogassa a nagykorú gyerekét. Hogy ezt mivel indokolja, az tökmindegy.
7. voltam.
10/30 anonim válasza:
8!
Írhat, de jogilag nem tagadhatja ki az egyik gyereket csak meghatározott feltetelekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!