Bűntudatom van. Tehetek szerintetek valamit?
Nem lehet túl kellemes a helyzet. A férjemddel beszéltél arról, amit itt a végén írtál? "Az alkohol miatt az apukája egyre rosszabbul van, egy napon majd biztos sajnálná, hogy mikor volt rá még lehetősége nem beszélt vele."
Ha igen, és őt ezek ellenére továbbra sem érdekli, akkor szerintem max annyit tehetsz, hogy biztosítod afelől, hogy téged nem zavar, sőt, jobban örülnél neki, ha köztük újra jó lenne a viszony. De elég csúnyán viselkedtek, így az sem kizárt, hogy tényleg ő sem akar már tőlük semmit. Lehet, hogy őt is zavarta, hogy az apja állandóan lehúzza, csak előtte nem mert/akart ellenkezni, és általad kapott bátorítást, hogy fellépjen vele szemben. Így te jöttél ki rosszul ebből, bár nyilván nem szándékosan tette.
Szerintem, ha nagyon akarna, nyitna feléjük, de már önmagában az, hogy 4 éve nem keresi az apja se, bőven elegendő lenne nekem is, hogy én se keressem őt.
Bűntudatod ne legyen! A férjednek meg mondd meg, hogy nem várod el tőle, hogy apjával, testvérével halálukig megszakítsa a kapcsolatot, mert még ezt is a számládra írják! Béküljön meg velük, te nem állsz ennek útjában.
Aztán majd ő dönt.
Szerintem engedd el, annál rosszabb, ha erőlteted. A probléma nem miattad alakult ki, hanem abból, hogy az alkoholista apja lehúzta, és a testvére meg asszisztált ehhez. Hidd el, jobban járt azzal, hogy "miattad" ebből balhé lett. A reakciójukból is pontosan látszik, hogy csak addig érdekelte őket is a férjed, amíg pénzelte az apját.
A férjed meg felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mit akar tenni ebben a helyzetben. Biztos, hogy őt is bántja, hogy ilyen helyzet alakult ki, de nem rád haragszik, viszont szerintem jobb lenne jegelni a témát, mint megpróbálni ráerőltetni, hogy rendezze azt a kapcsolatot, ami nem miatta rossz.
Van némi(!) igazságod, hogy kibékítenéd férjedet apjával. Helyes is lenne, HA az apja aztán nem fordul még jobban ellened: "egyedül maradtál a családi vitában, tehát nem neked van igazad".
Vedd figyelembe a mondást: "jobb az első harag, mint az utolsó"!
Férjeddel ti vagytok egy család - és ha úgy van, ahogy írod, apósod igencsak messzire került a tisztességtől.
Ne erőltesd férjedet a kapcsolat felvételére apjával, mert az a ti kapcsolatotok rovására menne.
Én örülnék, hogy végre lekoptak. Csak addig érdeklődtek a férjed után, amíg ő pénzelte az apját, utána hirtelen eltűntek. Milyen érdekes, milyen érdekes...
Ötletem sincs miért lenne emiatt bűntudatod, neked semmi sem jó? Kihasználták a férjed, amit végre észrevett a segítségeddel, és most meg az a baj, hogy besokallt és nem kér már belőlük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!