Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Bűntudatom van. Tehetek...

Bűntudatom van. Tehetek szerintetek valamit?

Figyelt kérdés
A férjem úgy érzem miattam nem beszél az apukájával és a testvérével. Bár, ők bántottak meg engem, de mégis rosszul érzem magam az egész miatt. Az apósom mindig is pikkelt rám, mert miután összejöttünk engem zavart, hogy a férjem érdekes módon pénzeli az apukáját. Nem túlzok volt olyan, mikor naponta kért és sokszor úgy várta a fizetését, mintha a sajátja lenne. Mikor összeköltöztünk megkértem, hogy inkább kajával segítsük az apukáját, mert a pénzzel tudjuk jól, hogy egyből a lottozóba meg a kocsmába megy. Ez persze nem tetszett apósomnak, összeveszett velem, hogy én irányítom a fiát és semmi jogom beleszólni abba, hogy ő mit csinál. Ezután nem is keresett minket többet, még a szülinapján vagy karácsonykor se hívja fel a férjemet már 4 éve. A testvére rajongásig szereti az apjukat és ő is ellenséges lett velem miután volt ez a veszekedés. Aztán időközben én egy időre elvesztettem a munkámat és neki ez egyből támadási lehetőség volt, elhordott minden ingyenélő k*rvának, miközben összesen 2 hétig nem volt munkám. Azóta vele is megszakította a kapcsolatot. Visszahallottuk, hogy azt mondták, amíg velem van együtt addig rá se kiváncsiak.A férjem azt mondja nem hiányoznak neki, de szerintem csak azért mondja, hogy ne érezzem magam rosszul. Részemről esély sincs, hogy jóban legyek velük, de annak örülnék, ha a férjem nem lenne velük haragban. Az alkohol miatt az apukája egyre rosszabbul van, egy napon majd biztos sajnálná, hogy mikor volt rá még lehetősége nem beszélt vele. Igazából nem tudom mit tehetnék én azért, hogy beszéljen velük, nektek van bármilyen tanácsotok?
2022. jan. 28. 12:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad nem te tehetsz róla ,hogy nem beszélnek egymással
2022. jan. 28. 12:46
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Nem lehet túl kellemes a helyzet. A férjemddel beszéltél arról, amit itt a végén írtál? "Az alkohol miatt az apukája egyre rosszabbul van, egy napon majd biztos sajnálná, hogy mikor volt rá még lehetősége nem beszélt vele."

Ha igen, és őt ezek ellenére továbbra sem érdekli, akkor szerintem max annyit tehetsz, hogy biztosítod afelől, hogy téged nem zavar, sőt, jobban örülnél neki, ha köztük újra jó lenne a viszony. De elég csúnyán viselkedtek, így az sem kizárt, hogy tényleg ő sem akar már tőlük semmit. Lehet, hogy őt is zavarta, hogy az apja állandóan lehúzza, csak előtte nem mert/akart ellenkezni, és általad kapott bátorítást, hogy fellépjen vele szemben. Így te jöttél ki rosszul ebből, bár nyilván nem szándékosan tette.

Szerintem, ha nagyon akarna, nyitna feléjük, de már önmagában az, hogy 4 éve nem keresi az apja se, bőven elegendő lenne nekem is, hogy én se keressem őt.

2022. jan. 28. 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Bűntudatod ne legyen! A férjednek meg mondd meg, hogy nem várod el tőle, hogy apjával, testvérével halálukig megszakítsa a kapcsolatot, mert még ezt is a számládra írják! Béküljön meg velük, te nem állsz ennek útjában.

Aztán majd ő dönt.

2022. jan. 28. 12:53
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Hát szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Akik nagyon nem illenek be az ember életébe azok kiesnek. Ha te jól kijössz a férjeddel, meg ő is veled, akkor van egy boldog kapcsolatod. Ez az ami számit leginkább. A férjed maga dönti el, hogy mi a számára, meg számodra jó. Ha nem érzi hogy helyre kell neki hozni a kapcsolatot az alkoholista apjával akkor így látja helyesnek.
2022. jan. 28. 12:56
 5/13 A kérdező kommentje:
Most azt mondja, hogy nem érdekli az sem, ha soha többet nem látja őket, de nem tudom mennyire gondolja komolyan. Sokszor mondtam már neki, hogy én örülnék, ha legalább minimálisan tartanák a kapcsolatot. Azért van bűntudatom, mert ez az egész akkor kezdődött mikor velem összejött, előtte is léteztek a problémák, de mégsem volt rossz a viszonyuk sosem. Nagyon örülök neki, hogy ilyen szinten kiáll értem, de közben lelkileg megvisel, hogy miattam van ez így.
2022. jan. 28. 13:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem engedd el, annál rosszabb, ha erőlteted. A probléma nem miattad alakult ki, hanem abból, hogy az alkoholista apja lehúzta, és a testvére meg asszisztált ehhez. Hidd el, jobban járt azzal, hogy "miattad" ebből balhé lett. A reakciójukból is pontosan látszik, hogy csak addig érdekelte őket is a férjed, amíg pénzelte az apját.

A férjed meg felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mit akar tenni ebben a helyzetben. Biztos, hogy őt is bántja, hogy ilyen helyzet alakult ki, de nem rád haragszik, viszont szerintem jobb lenne jegelni a témát, mint megpróbálni ráerőltetni, hogy rendezze azt a kapcsolatot, ami nem miatta rossz.

2022. jan. 28. 13:12
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
Neked semmi sem jo! Elarulom: csak akkor lesz minden a regi, ha a ferjed ujra megengedi a penzcsapot! Ez viszont neked nem tetszik (jogosan!), tehat akkor te nem leszel nyugodt. Jol van ez igy, ahogy van!
2022. jan. 28. 13:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Van némi(!) igazságod, hogy kibékítenéd férjedet apjával. Helyes is lenne, HA az apja aztán nem fordul még jobban ellened: "egyedül maradtál a családi vitában, tehát nem neked van igazad".

Vedd figyelembe a mondást: "jobb az első harag, mint az utolsó"!

Férjeddel ti vagytok egy család - és ha úgy van, ahogy írod, apósod igencsak messzire került a tisztességtől.

Ne erőltesd férjedet a kapcsolat felvételére apjával, mert az a ti kapcsolatotok rovására menne.

2022. jan. 28. 13:35
 9/13 anonim ***** válasza:
95%

Én örülnék, hogy végre lekoptak. Csak addig érdeklődtek a férjed után, amíg ő pénzelte az apját, utána hirtelen eltűntek. Milyen érdekes, milyen érdekes...

Ötletem sincs miért lenne emiatt bűntudatod, neked semmi sem jó? Kihasználták a férjed, amit végre észrevett a segítségeddel, és most meg az a baj, hogy besokallt és nem kér már belőlük?

2022. jan. 28. 13:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod, te csináltad jól. Hát nem járja az, hogy amiért megdolgoztok, após gigáján folyjon le. Ne beszélj velük, semmi értelme, örülj neki hogy eltűntek az életedből. A férjed sem lehet hülye, leeshetett neki hogy ATM-nek nézték csak.
2022. jan. 28. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!