Mégis miért jó a polgári temetés, szónokkal?
Én sokkal inkább választanék egy vallási temetést, vagy ha olyan lehetőség nem lenne, akkor inkább egy családi körben tartott temetést, ahol a rokonaim, ismerőseim, barátaim mondanak beszédet (persze az lenne számomra a legideálisabb, ha egy vallási személy és a családom is mondana).
A polgári temetésnél gyakorlatilag az önkormányzattól jön egy erre szakosodott, nevenincs alak, aki életében nem hallott még az elhunytról és gyakorlatilag pénzért ír róla így egy szöveget, amit nehézkesen kifacsart könnycseppekkel előad, másnap meg már nem is emlékszik az egészre... Számomra annyira morbid, hogy valaki ezt szeretné...
Persze felőlem mindenkinek legyen az az utolsó kívánsága, amit akar, én ennek soha nem állnék az útjába, de én soha nem kérnék ilyet. Akkor inkább el se temessenek, ha csak ez a lehetőség lenne, hanem hamvasszanak el és maradjon az urnám a családomnál.
Az az idegen lehet hogy idegen de azt mondja amit előzőleg megbeszelnek a csaladtagokkal.
Ergo eloadja a szeretteid gondolatait akkor amikor ők nem képesek beszélni a fájdalomtól mert épp végig nézik hogy a föld alá temetnek téged.
Szerintem ez sokkal szebb mintha valami szentfazek vallásos hülyeségeket magyarazna közben.
"Nekem például kimondottan segítene, ha kibeszélném magamból a fájdalmat"
A legtöbb embernek viszont nem. Sőt a többségnek a szerette temetesen a részvét nyilvanitasokat is nehéz fogadnia, nemhogy még beszéd mondassal foglalkozzon.
"az idiótaságra, személyeskedésre, szalmabábra pedig nem lehet értelmesen válaszolni"
Mi is pont így vagyunk ezzel a kérdéssel... :D
Mondjuk a kérdező igazi mocsok, mert szerinte csak "vallásosak" és "vallsellenesek" vannak.
Holott az átlag magyar ember se nem vallásos, se nem vallásellenes, szimplán csak nem vallásos, ami nem egyenlő az ellenességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!