Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mik a leggyakoribb generációs...

Mik a leggyakoribb generációs szakadékok egy családban?

Figyelt kérdés
Nálunk a párválasztásban a “mindent együtt építünk fel” ideológia - szüleim, nagyszüleim szinte üres zsebbel házasodtak, és nem értik, hogy mi miért akarok “többet” (diplomát, kocsit, utazásokat, fizetést). Azt mondják, hogy ma már a fiatalok mindent megtehetnek, akármikor kiccucolhatnak, ezért nincs is annyi tartós kapcsolat
2021. dec. 7. 12:23
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%

Nálam is és a férjemnél is, már a szüleinknél jelentkezik.

Nagyon elmaradottak, szűk látókörűek.

Annyira más a felfogásunk, értékrendünk, hogy nincs is közös pontunk, témánk.

Mi nem nézünk TV-t, nem érdekel a szomszéd ki és mit csinál, nem hiszünk el minden hírt. Ezek csak apró kis szösszenetek, de alapjaiban mások vagyunk.

Ez a vírus cirkusz meg csak erősítette ezt.

Az unokákkal meg egyszerűen, mintha két külön bolygón élnének.

2021. dec. 7. 13:56
 12/33 anonim ***** válasza:
49%
Én ezt a generációs problémát nem ismerem. Nem kell lennie, vagyis aki a rugalmasabb gondolkodású, az eleve felmérte, hol tart mondjuk a sokkal idősebb agyban stb., és ehhez alkalmazkodva kommunikál vele. Ne mutogass horrort a dédinek azzal, hogy ez de tök jó, ne akard a 4 elemit végzett nagyanyádnak az okostelefon működését elmondani, tudd, hogy mivel ne is közelíts hozzájuk, mi az, amit úgyse fognak fel, és akkor nem lesz generációs konfliktus. Vissza kell tartani a problémageneráló információkat előlük, és főleg nem vitázni velük semmiről: ha hülyeséget hajtogat, bólintsál rá, ne válaszolj semmit, és csináld, amit te akarsz, a háta mögött.
2021. dec. 7. 14:28
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Az az érdekes, hogy az én nagyszülőm sokkal reálisabban látja a mai világot, mint a szüleim.

Régen is aki megtehette jó anyagi helyzetű párt választott, csak ez keveseknek adatott meg.Ma is így van ez, csak már nincs meg a kötelező muszájból házasodás, ruppótlanul gyerekvállalás szorgalmazása, stb.

2021. dec. 7. 15:01
 14/33 anonim ***** válasza:
31%
Általában a liberális értékrend, pontosabban az értékrend hiánya szokott leginkább vita tárgya lenni, én úgy látom. Tiniként én is hajlamos voltam a liberális eszméket támogatni, csak azóta elvégeztem egy főiskolát és egy egyetemet, felnőttem, világot láttam és okádok tőle. Időseinknek igaza van sok mindenben.
2021. dec. 7. 15:03
 15/33 anonim ***** válasza:
93%
5.-nek: hatezerszer inkább apa nélkül felnövő gyerekek és mozaikcsalád (én is abban nőttem fel, imádtam), mint a régi, ahol a nő neve kuss volt, mindent el kellett néznie és csak vegetált mint valami kiszolgáló személyzet! Mondjuk, nekem már a női felmenőim sem éltek így, védekeztek, ha meg becsúszott a gyerek, akkor mentek abortuszra. Én inkább meghalnék, de egy agresszív hím gyerekét ki nem hordanám. Sokkal inkább ez a világ, mint a régi ótvaros.
2021. dec. 7. 15:06
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
Elég modern családban élek, így az egyetlen, ami jobban szembeötlik az az, hogy anyáméknak meg a barátaim szülei esetében is a TV, rádió szava "szent". Ez ilyen szocializmusból visszamaradt mentalitás lehet, ugyanis ők azok az emberek, akik a saját szemüknek sem hisznek, hanem csak annak, amit a média nekik kinyilatkoztat.
2021. dec. 7. 15:15
 17/33 anonim ***** válasza:
77%

" a TV, rádió szava szent"

Időseknél igen, fiatalabbaknál meg az internet. Nem csak a facen terjedő elmeroggyant összeesküvésekről van szó. A média is rengeteget hazudik, hozza teszem a nyugati sem kivétel. Ott sincs szabad sajtó, ami az eszméikkel szembe megy azt a hírt le sem hozzák, vagy ferdítenek kegyetlenül.

2021. dec. 7. 15:29
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
17.: Persze. Maga az a mentalitás riasztó nekem (akár keleti, akár nyugati, akár jobb, akár bal, akár liberális), hogy bármit el kell fogadnom kritika nélkül, amit a médiában mondanak.
2021. dec. 7. 15:53
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Minden generáció más világban nő fel, nagyon másban. Ennek megfelelően fognak szocializálódni, gondolkodni is.
2021. dec. 7. 16:04
 20/33 anonim ***** válasza:
94%

Nagymamám és köztem 50 év van. Ha valamiért harcolni kell, szembe kell menni az árral, akkor kiütközik, hogy ő a kommunizmusban, kemény szocializmusban szocializálódott, ahol csendben kellett úszni az árral, mert "ők nem engednek mást".

A rendszert ő valami mindenható, gonosz gépként látja, ami ellen az egyszerű kisember mindig tehetetlen marad. Ami Amerikában, a skandinávoknál vagy az angoloknál megtehető, az itt sose lesz az. Tart tőle, mit gondolnak róla mások, bárminemű konfrontáció mögé életminőséget potenciálisan megkeserítő következményeket lát.

Az én vérmérsékletem meg harcias, és magas az önérvényesítésem. Ő sokszor úgy látja, feleslegesen hadakozok a világgal és hogy nem kell mindent kimondani, amit gondolok, nekem meg sokszor ő tűnik halvérűnek és behódolónak.

2021. dec. 7. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!