Mik a leggyakoribb generációs szakadékok egy családban?
Nálam is és a férjemnél is, már a szüleinknél jelentkezik.
Nagyon elmaradottak, szűk látókörűek.
Annyira más a felfogásunk, értékrendünk, hogy nincs is közös pontunk, témánk.
Mi nem nézünk TV-t, nem érdekel a szomszéd ki és mit csinál, nem hiszünk el minden hírt. Ezek csak apró kis szösszenetek, de alapjaiban mások vagyunk.
Ez a vírus cirkusz meg csak erősítette ezt.
Az unokákkal meg egyszerűen, mintha két külön bolygón élnének.
Az az érdekes, hogy az én nagyszülőm sokkal reálisabban látja a mai világot, mint a szüleim.
Régen is aki megtehette jó anyagi helyzetű párt választott, csak ez keveseknek adatott meg.Ma is így van ez, csak már nincs meg a kötelező muszájból házasodás, ruppótlanul gyerekvállalás szorgalmazása, stb.
" a TV, rádió szava szent"
Időseknél igen, fiatalabbaknál meg az internet. Nem csak a facen terjedő elmeroggyant összeesküvésekről van szó. A média is rengeteget hazudik, hozza teszem a nyugati sem kivétel. Ott sincs szabad sajtó, ami az eszméikkel szembe megy azt a hírt le sem hozzák, vagy ferdítenek kegyetlenül.
Nagymamám és köztem 50 év van. Ha valamiért harcolni kell, szembe kell menni az árral, akkor kiütközik, hogy ő a kommunizmusban, kemény szocializmusban szocializálódott, ahol csendben kellett úszni az árral, mert "ők nem engednek mást".
A rendszert ő valami mindenható, gonosz gépként látja, ami ellen az egyszerű kisember mindig tehetetlen marad. Ami Amerikában, a skandinávoknál vagy az angoloknál megtehető, az itt sose lesz az. Tart tőle, mit gondolnak róla mások, bárminemű konfrontáció mögé életminőséget potenciálisan megkeserítő következményeket lát.
Az én vérmérsékletem meg harcias, és magas az önérvényesítésem. Ő sokszor úgy látja, feleslegesen hadakozok a világgal és hogy nem kell mindent kimondani, amit gondolok, nekem meg sokszor ő tűnik halvérűnek és behódolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!