Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondoltok erről? Tényleg...

Mit gondoltok erről? Tényleg én vagyok az ünneprontó?

Figyelt kérdés

Adott egy viszonylag közelinek minősülő családtag. Korábban karácsony és húsvét kivételével nem láttuk,telefonálni is nagy ritkán telefonált, csak a szülőktől tudtuk, mi van vele. Az idős, segítségre szoruló nagyszüleitől sem kérdezte meg soha, hogy tud e bármit tenni értük, ha valamelyik kórházba került nem látogatta meg. Szóval minden fontosabb volt neki, barátok, utazások, bulik, a rokonságot a "kötelező" ünnepekkor látta csak 1-2 órára. Természetesnek vette, hogy mások majd megoldanak mindent az idősek körül.

3 hónapja azonban mióta megszületett a gyereke napi szinten tud telefonálni, fényképeket, videókat küldeni.

Számomra ez nem fér bele, én megmondtam hogy a "kötelezőkön" túl nem érdekel sem ő,sem a gyereke,nem szeretnék napi szinten képeket nézegetni a gyerekéről. (mielőtt még valaki irigynek titulálna nekem is van 2 gyerekem)

Édesanyám szerint örülnöm kéne, hogy végre nyit felénk. Én azonban továbbra is idegennek tekintem, hiszen eddig semmit sem tudtam róla, nem értem most miért kéne körülrajongnom és napi szinten beszélgetnem vele.

2021. dec. 3. 14:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Azzal tartod a kapcsolatot, aki neked szimpatikus. Ebben se z anyukád, se ismeretlenek véleménye ne befolyásoljon.
2021. dec. 3. 15:12
 12/21 anonim ***** válasza:
15%
Az megfordult a fejedben kérdező, hogy a gyerek miatt változik, mert örömöt okoz neki gondoskodni valakiről? És rájött hogy eddig szarul csinálta: most meg változtatna?
2021. dec. 3. 15:29
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
"Szerintem az emberek alapvetően nem változnak" Ebben azért bőven van része annak hogy a környezetük úgy kezeli őket mintha nem próbálnának változni. Senki sem fog örökké küszködni ha esélyt se kap bizonyítani.
2021. dec. 3. 15:34
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Tehát a helyzet az, hogy eddig a kötelező pofaviziteken kívül magasról tett rátok. Most meg, hogy lett egy gyereke, elvárja, hogy hirtelen mindenki körülugrálja. Az ember személyisége nem változik alapvetően, csak nagyon nehéz és hosszadalmas munkával. Most hirtelen megváltozott az élete, de előbb utóbb visszatér oda ahol eddig volt. Lehet adni neki esélyt, de redukálnám a kommunikációt. Ha valakit eddig nem érdekeltem ne tegyen úgy, mintha most olyan jóba lennénk.
2021. dec. 3. 15:43
 15/21 anonim ***** válasza:
89%
A 14 hozzáállása teljesen korrekt úgy gondolom.
2021. dec. 3. 15:45
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk attól is függ, ti mennyire kerestétek, lehet, hogy ti/te is épp ugyanúgy leszartátok. Náluk pl. mindig én vagyok a hibás, hogy nem megyek, nem telefonálok, nem tartom a kapcsolatot. Hát ők se. A telefonnak két vége van, épp annyiba kerül felvenni az egyik oldalon, mint a másikon.
2021. dec. 3. 16:09
 17/21 anonim ***** válasza:
98%

6

Azt kérdezed mibe kerül megbocsátani?

Ezzel az a bajom hogy eddig nem érdekeltem, mi a biztosíték hogy visszaengedem az életembe és jól el vagyunk és történik vele valami a magánéletében és hopp megint fordul egyet.

Illetve annak is igaza van, hogy igen ezt megkellene beszélni. Hogy bocs hülye voltam, legyen másképp.

Én tapasztalatból beszélek, 2-3 rokonommal is ez a helyzet. Jön egy isteni sugallat és vàltozik, de vissza is így van. Én meg kapkodom a fejem amikor elfordul tőlünk, hogy megint már mi lelte. És ezek után legyek megbocsátó. Inkább hülye vagyok , ha hagyom magam.

2021. dec. 3. 16:39
 18/21 anonim ***** válasza:
71%
Az jutott eszembe,hogy mivel a gyerek születése után kezdett megváltozni,lehet hogy a felesége beszélt vele,hogy tartsa veletek a kapcsolatot. Talán vele is kellene beszélni,mert ő talán tudja a "hirtelen van családom" okát.
2021. dec. 3. 19:01
 19/21 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele aztán kész, nem kell jópofizni csak mert ezt várná el.
2021. dec. 3. 23:37
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek nem változnak, csak épp most puncsol, hogy majd segítsetek neki.

Én azokat, akik éveken keresztül is tettek a fejemre pontosan ugyanúgy lesza... Miért foglalkozzak velük? Úgyis addig kedveskednek, mífg NEKIK kell valami, aztán amikor megoldódott a problémájuk, megint tesznek a fejemre.

2021. dec. 4. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!