Mit gondoltok erről? Tényleg én vagyok az ünneprontó?
Adott egy viszonylag közelinek minősülő családtag. Korábban karácsony és húsvét kivételével nem láttuk,telefonálni is nagy ritkán telefonált, csak a szülőktől tudtuk, mi van vele. Az idős, segítségre szoruló nagyszüleitől sem kérdezte meg soha, hogy tud e bármit tenni értük, ha valamelyik kórházba került nem látogatta meg. Szóval minden fontosabb volt neki, barátok, utazások, bulik, a rokonságot a "kötelező" ünnepekkor látta csak 1-2 órára. Természetesnek vette, hogy mások majd megoldanak mindent az idősek körül.
3 hónapja azonban mióta megszületett a gyereke napi szinten tud telefonálni, fényképeket, videókat küldeni.
Számomra ez nem fér bele, én megmondtam hogy a "kötelezőkön" túl nem érdekel sem ő,sem a gyereke,nem szeretnék napi szinten képeket nézegetni a gyerekéről. (mielőtt még valaki irigynek titulálna nekem is van 2 gyerekem)
Édesanyám szerint örülnöm kéne, hogy végre nyit felénk. Én azonban továbbra is idegennek tekintem, hiszen eddig semmit sem tudtam róla, nem értem most miért kéne körülrajongnom és napi szinten beszélgetnem vele.
6
Azt kérdezed mibe kerül megbocsátani?
Ezzel az a bajom hogy eddig nem érdekeltem, mi a biztosíték hogy visszaengedem az életembe és jól el vagyunk és történik vele valami a magánéletében és hopp megint fordul egyet.
Illetve annak is igaza van, hogy igen ezt megkellene beszélni. Hogy bocs hülye voltam, legyen másképp.
Én tapasztalatból beszélek, 2-3 rokonommal is ez a helyzet. Jön egy isteni sugallat és vàltozik, de vissza is így van. Én meg kapkodom a fejem amikor elfordul tőlünk, hogy megint már mi lelte. És ezek után legyek megbocsátó. Inkább hülye vagyok , ha hagyom magam.
Az emberek nem változnak, csak épp most puncsol, hogy majd segítsetek neki.
Én azokat, akik éveken keresztül is tettek a fejemre pontosan ugyanúgy lesza... Miért foglalkozzak velük? Úgyis addig kedveskednek, mífg NEKIK kell valami, aztán amikor megoldódott a problémájuk, megint tesznek a fejemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!