Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit gondoltok erről? Tényleg...

Mit gondoltok erről? Tényleg én vagyok az ünneprontó?

Figyelt kérdés

Adott egy viszonylag közelinek minősülő családtag. Korábban karácsony és húsvét kivételével nem láttuk,telefonálni is nagy ritkán telefonált, csak a szülőktől tudtuk, mi van vele. Az idős, segítségre szoruló nagyszüleitől sem kérdezte meg soha, hogy tud e bármit tenni értük, ha valamelyik kórházba került nem látogatta meg. Szóval minden fontosabb volt neki, barátok, utazások, bulik, a rokonságot a "kötelező" ünnepekkor látta csak 1-2 órára. Természetesnek vette, hogy mások majd megoldanak mindent az idősek körül.

3 hónapja azonban mióta megszületett a gyereke napi szinten tud telefonálni, fényképeket, videókat küldeni.

Számomra ez nem fér bele, én megmondtam hogy a "kötelezőkön" túl nem érdekel sem ő,sem a gyereke,nem szeretnék napi szinten képeket nézegetni a gyerekéről. (mielőtt még valaki irigynek titulálna nekem is van 2 gyerekem)

Édesanyám szerint örülnöm kéne, hogy végre nyit felénk. Én azonban továbbra is idegennek tekintem, hiszen eddig semmit sem tudtam róla, nem értem most miért kéne körülrajongnom és napi szinten beszélgetnem vele.

2021. dec. 3. 14:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%

Tudod, az emberek változnak, hibáznak, nem követett el akkora hatalmas bűnt, amit ne lehetne megbocsátani.

Ettől függetlenül állhatsz hozzá továbbra is így, de egyet jegyezz meg! Az élet túl rövid ahhoz, hogy utáljunk/gyűlöljünk/megvessünk valakit. Ez az érzés minket is mérgez, és nem esik jól.

2021. dec. 3. 14:18
 2/21 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos hasonlóan gondolkozom mint te.

1

Szerintem az emberek alapvetően nem változnak , csak ha kell valami akkor jönnek. Nem hiszem hogy ez a változás valós lenne. Én pl adnék időt magamnak, ha a rokon jövő karácsonyig teper, nem szűnik meg, akkor adok egy esélyt. De meg fog szűnni. Ha eddig lexart most miért érdekelné bárki is igazán, őszintén? Mi változott? Egyszer csak erre ébredt reggel hogy mától érdekel a nagyi? Ezt ti sem hiszitek?

2021. dec. 3. 14:23
 3/21 anonim ***** válasza:
77%
Kellene a karácsonyi ajándék, vagy a buksisimi, milyen ügyes a gyerek? Tiltsd le a fenébe.
2021. dec. 3. 14:32
 4/21 anonim ***** válasza:
93%
Hu, hát nem könnyű helyzet emberileg. Főleg hogy általában ez a gyerekkel való dicsekedes csak, nem kapcsolatfelvétel, ami ha épp egy rossz élethelyzetben ér akkor nem annyira nyitott rá az ember.
2021. dec. 3. 14:32
 5/21 anonim ***** válasza:
83%

Én is így gondolom, mint a kérdező, és mint 2-es.

Van ilyen családtagom.

Másrészt engem az ilyen hirtelen nyitásban mindig zavart a "mintha mi sem történt volna" mivolta a dolognak. Azért egy annyit esetleg, hogy "bocs, hogy hülye/távolságtartó/érdektelen voltam az elmúlt X évben, lehetne, hogy rendszeres kapcsolatot tartsunk?" vagy valami ilyesmi hiányzik nekem. (Lehet, hogy aztán én várok túl sokat az emberektől.)

2021. dec. 3. 14:34
 6/21 anonim ***** válasza:
19%

Most komolyan! Milyen kárt okoz ő neked? Megbánt?

Neked mibe kerülne megbocsátani? Főleg, hogy az anyád kéri?

Mondd csak, hogy érzed magad, ha erre a személyre gondolsz? Vagy ha találkoznod kell vele? Gondolom kiver a víz, vagy rossz érzés. Nem lenne jobb, ha semleges, netalántán jó érzés lenne?

"ne ítélj, hogy ne ítéltess" Egyrészt nem jártál a cipőjében, nem tudhatod, miért viselkedett így, másrészt te is követhetsz el hibát a jövőben, amit majd megbánva várod a család bocsánatát.

2021. dec. 3. 14:35
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
Meg mint a többiek is, csak a többi választ nem láttam még, mikor írtam, (5-ös voltam).
2021. dec. 3. 14:36
 8/21 anonim ***** válasza:
93%

Én is hűvösebben viselkednék vele az előzmények után, de ha nemcsak posztolgatni tud, de ténylegesen érdeklődik mások után, segít, akinek kell, akkor túllépnék rajta.

Egyébként sajnos esélyes, hogy rájött, hogy a gyerek mellett segítségre lesz szüksége, és csak emiatt melegíti fel a rokoni kapcsolatokat.

2021. dec. 3. 14:39
 9/21 anonim ***** válasza:
74%
Mostmár az 1-essel értek egyet, régen nem így gondolkodtam volna.
2021. dec. 3. 14:42
 10/21 anonim ***** válasza:
20%
Sértett durci vagy, és azt hiszed neked van igazad, semmi kételkedés nem merült fel benned önmagaddal szemben. Nehéz dio vagy. De legalább büszke ne legyél magadra ezért!!!
2021. dec. 3. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!