Hogyan hívhatnám vendégül az egész rokonságot-családot egy karácsonyi közös vacsorára ha a konyhám vagyis inkább az ebédlő asztalom kapacitása 4 fő max.?
10 főről lenne szó.
Sajnos panelba költöztünk,pici konyha,pici asztal 4db székkel
Mit tehetnék?
Hiába vennék több széket,4 től többet nem tudnánk akkor se asztalhoz ülni,kicsi az asztal is
Én voltam a #11, egy szóval nem írtam " falatkákat", a "rendes" ételre értettem, hogy legyen kitéve és mindenki akkor vesz belőle, amikor akar. De, mint írtam is, nálunk széthúzhatós asztal volt, ha éppen pisilni kellett, sokszor inkább átmásztam az asztal alatt, minthogy megkerüljem a többieket ( ami lehet, hogy nem is sikerült volna, annyi hely sem volt).
Imádtam egyébként azokat a karácsonyokat, csakhogy akkoriban én 8-11 éves lehettem. Azért arra kíváncsi lennék, a felnőttek ( akik nem mászhattak az asztal alatt) hogyan élték meg, hogy még egy pisilésért is " tömegharcot" kell vívni.
Sosem volt olyan jó, mint amikor 13- an karácsonyoztunk panel nagyszobában, 2 méteres karácsonyfával. Mi rakletteztünk. A húst előkészítettem, saláta, köret készen volt, a kis tálkákat mindenki a saját íze szerint rakta meg sajttal, paradicsommal sonkával szalonnával, hagymával stb.
Hiányzik :(
Egyébként már írták, de én is a sima szobaajtót mondtam volna.
24: egybites-e vagy...????
Hol írtam, hogy mindegy, mi a kaja?????
Svédasztalos elrendezésben a kaviártól a homárig, a borjúbélszíntől a legelegánsabb kajákig bármit fel lehet tálalni..
19, 20 akkora proli vagy, hogy a fal adja a másikat.
A kérdésre: hosszú távon érdemes lenne lecserélni az asztalt kinyithatóra. Mi a rokonoknál szintén panelban több turnusban ettünk régen, felnőttek, gyerekek külön. De a svédasztalos verzió is jó. Én a nappaliban vagy nagyobb szobában oldanám meg az evést, hogy mindenki együtt lehessen, a konyhába csak annak kell menni, aki főz vagy pakol. Talán hárman ehetnek is az asztalnál, akik kevésbé rugalmasak, az asztal másik felére meg tehetitek a kaját nagyobb tálakban. Ilyenkor viszont nem praktikus sokfélét főzni, mert tálalásnál sok helyet foglal. Mondjuk sült meg rántott húsok, minden ami nem szószos, mehetnek egy tálra, plusz egy köretnek meg egy savanyúságnak, úgy talán elfér.
Mi 2-3 részletben eszünk, a meghívottak számától függ.
De ez senkinek sem okoz gondot. Nálunk ekkora a hely, 6 fős az asztal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!