Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan hívhatnám vendégül az...

Hogyan hívhatnám vendégül az egész rokonságot-családot egy karácsonyi közös vacsorára ha a konyhám vagyis inkább az ebédlő asztalom kapacitása 4 fő max.?

Figyelt kérdés

10 főről lenne szó.

Sajnos panelba költöztünk,pici konyha,pici asztal 4db székkel

Mit tehetnék?

Hiába vennék több széket,4 től többet nem tudnánk akkor se asztalhoz ülni,kicsi az asztal is

2021. nov. 13. 11:42
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem kötelező együtt enni, csinálj amolyan "állófogadást". A székeket tedd el, az asztalra meg mehet a kaja, tányérok, evőeszközök stb. A nappaliban legyen ülőhely és megterített asztal. Aki megéhezik, szed magának és leül a nappaliba enni. Szerintem ez jobb, mint 12- en nyomorogni egy kis konyhában ( nálunk is ez volt, mikor panelban laktunk, tiszta küzdelem volt még wc-re is kimászni).
2021. nov. 13. 12:21
 12/32 anonim ***** válasza:
91%

Egyértelmű, hogy svédasztalos "állófogadás" a megoldás.

szerintem nincs az kőbe vésve, hogy Karácsonykor csak töltöttkáposztát, rántotthalat lehet enni...

2021. nov. 13. 12:25
 13/32 anonim ***** válasza:
75%
Az én családomban is több turnusban ettünk, de az "álló fogadást" jó ötletnek tartom.
2021. nov. 13. 12:33
 14/32 anonim ***** válasza:
88%

Panelba szoktam 17 főt meghívni (felnőtt gyerekeim párjukkal, anyósom, anyám, testvérem a férjével, felnőtt gyerekével és annak a párjával, stb.)

Egyértelműen svédasztalos megoldással csinálom, eddig mindenkinek tetszik, minden évben várják:)

2021. nov. 13. 12:36
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig is panelban laktunk, és szétnyitható asztalokkal oldottuk meg. Több családból áll a rokonság, és mindig vannak, akik később érkeznek, így több részletben van a vacsora. Akik már végeztek a főétkezéssel és már csak sütiznek, azok átülnek a dohányzóasztalhoz.
2021. nov. 13. 12:37
 16/32 anonim ***** válasza:
82%

Szüleim is panelban laknak, 18 felnőtt embert is sikerült leültetni. Van egy kinyitható asztal a nappaliban és egy kisebb asztal a konyhában. A kisebb asztalt is bevittük a nappaliba, az asztalt a kanapé elé tettük. 4-en ültünk a kanapén, 2-en fotelekben, 6 székük van a nappaliban lévő asztalhoz, 4 szék a konyhaihoz, plusz 2 régi extra szék.

Mondjuk 18 emberre már a tányér és pohár is kihívás volt, de muszáj, hogy együtt tudjon lenni a család.

Mi is panelt vettünk, most nézegetjük a megfelelő méretű kihúzható asztalokat.

2021. nov. 13. 13:02
 17/32 anonim ***** válasza:
96%
Svédasztalszerűen felrakod a kajákat az asztalra. Nem kell falatka, nyugodtan lehet rendes étel. Mindenki odamegy és egy tányérra kiszedi magának, amit akar, aztán leül valahova, ahol helyet talál. Az idősebbek, dagibbak ülhetnek az asztal mellé, a többiek a kanapéra, fotelba, ágyra, székre. Szerintem nem gáz egyáltalán, nyilván látja mindenki, hogy ekkora hely van, nincs mit tenni. Még érdekes is, hogy nem a hagyományos sablon szerint esztek.
2021. nov. 13. 13:31
 18/32 anonim ***** válasza:
89%
Vendéglő, teremfoglalás.
2021. nov. 13. 13:36
 19/32 anonim ***** válasza:
81%

36m2-en éltünk, mikor férjemmel összeköltöztünk. Az első karácsonyunkon 19en voltunk.

A lakás szó szerint egy szoba-konyha volt.

A fele tarsaság a konyhába a másikfele a szobában volt, sokszor volt "vándorlás" ide oda. Az evés 3 részre lett elosztva.

Most 120m2en élünk. Nem volt azota olyan jó karácsonyunk, mint akkor ott 4éve.

2021. nov. 13. 13:56
 20/32 anonim ***** válasza:
98%

19: te nagyon el vagy tévedve...

A svédasztalos vendéglátás mióta elitista sznob dolog...??

LEgfeljebb a te fejedben...

A Karácsony lényege nem a halálra zabálás, hanem a szeretetben együttlét....

2021. nov. 13. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!