Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális, hogy engem ez zavar...

Normális, hogy engem ez zavar vagy velem van a baj?

Figyelt kérdés

Az unokatestvérem gyereke elég sok időt tölt nálunk, mert mindig lepasszolják a nagymamának, aki még szintén dolgozik és nem ér rá, ezért végül nálunk köt ki a gyerek. Nem tudom szebben megfogalmazni, egyszerűen nem bírom elviselni azt a gyereket és idegesít minden egyes mozzanata. Alapból nem igazán szeretem a gyerekeket, én nem tartom őket aranyosnak, cukinak és nem tudok velük mit kezdeni, beszélgetni, játszani stb., de a normálisakkal ettől még nincsen bajom. Viszont ez a gyerek szerintem kifejezetten rossz, mert ahogy látom otthon senki nem foglalkozik vele, nem szólnak rá, nem mondanak neki nemet, mindent megkap, mindenki ugrik az első szavára stb., neveletlen, nem fogad szót és ezzel senki nem foglalkozik. Én már csak köszönök és megyek a szobámba (bár olyankor is kopog, dörömböl az ajtón, kiabál, szólongat). Elegem van belőle, hogy zeng az egész ház mikor itt van, rohangál össze-vissza, mindent megfogdos és áttúr (az az első, hogy belép a házba és keresi az ajándékát, mert biztos kap ajándékot és akkor hová dugtuk el...), ordít és feltűnési viszketegsége van, mindenkinek rá kell figyelnie minden egyes percben különben sikít. Ha itt vannak a szülei vagy a nagymamája, akkor is ezt műveli és senki nem szól egy büdös szót sem, csak ugrálnak a gyerek kénye kedve szerint, nevetnek rajta, hogy milyen vicces, milyen életrevaló... Nyilvános helyen is így viselkedik, a múltkor együtt mentünk a temetőbe az ünnepekkor, ott is felmászott a sírokra, énekelt meg táncolt a temetőben stb., ott sem szólt rá senki.

Én már volt, hogy megjegyeztem, hogy szerintem ez nem normális és engem zavar, nem szeretem, hogy átjön hozzánk, pláne nem szeretnék rá vigyázni vagy vele foglalkozni. Ilyenkor viszont én vagyok a rossz, hogy mit képzelek magamról és egyébként is "ilyenek a mai gyerekek", "te is voltál gyerek", "majd ha neked lesz gyereked meglátod" stb.

2021. nov. 6. 16:00
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
55%
Most az hogy kinek az otthona, az ilyen tekintetben mellékes, hisz más a papír, hogy kienk anevén van és ugymond hogy mennyire él is ugy mintha a sajátja lenne az otthona.
2021. nov. 7. 00:36
 42/47 anonim ***** válasza:
48%

le kell foglalni a gyereket. és el kell neki magyarázni, hogy itt nem csinálhatja ezt. a gyerekek mindenütt feszegetik a határokat. ha megmondják nekik, hogy mit szabad és mit nem, akkor felfogják.

egyébként nem értem, hogy az ilyen szülők minek akartak gyereket.

2021. nov. 7. 07:00
 43/47 anonim ***** válasza:
91%

Ha tudsz, maradj te is tovább a könyvtárban, nem mellesleg célszerű hangoztatni a körükben minden egyes szemináriumot, záróvizsgát. Ha jól tudom, órákban meg van határozva, mennyit kell tanulni az egyes kreditekre.

Akkor mesélj állandóan erről, és mondd, hogy együtt tanultok a többiekkel a könyvtárban. Ne menj haza. Ha azzal jönnek hogy te csak tanulsz akkor mondd hogy igen, a többiekkel együtt akik számítanak rád, és nem otthon tanulsz ma éppen. (Na meg holnap sem.)

2021. nov. 8. 06:14
 44/47 anonymousreview60 ***** válasza:
89%
#43: Ezek viszonylag hatásos tüneti kezelések, de gyakorlatilag sz@rt sem érnek. De ettől még a gyereket átvinnék, ami nem jó a kérdező apjának és a bátyjának.
2021. nov. 8. 07:21
 45/47 anonim ***** válasza:
93%

44-es jogos. Annyit tehetnek, hogy hárman összefognak és kiállnak az igazukért.

Egyébként meg a gyerek hamarosan iskolaérett lesz, az az időszak hogy lesz megoldva?

Ha sehogysem, ott a gyámügy.

2021. nov. 8. 07:26
 46/47 anonim ***** válasza:
17%
A házban nem lehet kialakítani egyetlen szobát, hogy "az a gyerekszoba"? Bár persze gondolom ilyen előzmények után... :(
2021. nov. 8. 07:46
 47/47 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

#46: Nem kell, nem érdemes, nem szabad. A lakásban 4 felnőtt lakik, unoka nincs.

A kérdező anyjának csicska mentalitását kell megszüntetni. Ez qwa élet, hogy még gyerekkorukból ered, és azóta sem mer önmagáért kiállni. Vagy a nővére nyomta el vagy az anyja szuggerálta bele, hogy "de hát mind gondolnának az emberek".

2021. nov. 8. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!