Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális, hogy engem ez zavar...

Normális, hogy engem ez zavar vagy velem van a baj?

Figyelt kérdés

Az unokatestvérem gyereke elég sok időt tölt nálunk, mert mindig lepasszolják a nagymamának, aki még szintén dolgozik és nem ér rá, ezért végül nálunk köt ki a gyerek. Nem tudom szebben megfogalmazni, egyszerűen nem bírom elviselni azt a gyereket és idegesít minden egyes mozzanata. Alapból nem igazán szeretem a gyerekeket, én nem tartom őket aranyosnak, cukinak és nem tudok velük mit kezdeni, beszélgetni, játszani stb., de a normálisakkal ettől még nincsen bajom. Viszont ez a gyerek szerintem kifejezetten rossz, mert ahogy látom otthon senki nem foglalkozik vele, nem szólnak rá, nem mondanak neki nemet, mindent megkap, mindenki ugrik az első szavára stb., neveletlen, nem fogad szót és ezzel senki nem foglalkozik. Én már csak köszönök és megyek a szobámba (bár olyankor is kopog, dörömböl az ajtón, kiabál, szólongat). Elegem van belőle, hogy zeng az egész ház mikor itt van, rohangál össze-vissza, mindent megfogdos és áttúr (az az első, hogy belép a házba és keresi az ajándékát, mert biztos kap ajándékot és akkor hová dugtuk el...), ordít és feltűnési viszketegsége van, mindenkinek rá kell figyelnie minden egyes percben különben sikít. Ha itt vannak a szülei vagy a nagymamája, akkor is ezt műveli és senki nem szól egy büdös szót sem, csak ugrálnak a gyerek kénye kedve szerint, nevetnek rajta, hogy milyen vicces, milyen életrevaló... Nyilvános helyen is így viselkedik, a múltkor együtt mentünk a temetőbe az ünnepekkor, ott is felmászott a sírokra, énekelt meg táncolt a temetőben stb., ott sem szólt rá senki.

Én már volt, hogy megjegyeztem, hogy szerintem ez nem normális és engem zavar, nem szeretem, hogy átjön hozzánk, pláne nem szeretnék rá vigyázni vagy vele foglalkozni. Ilyenkor viszont én vagyok a rossz, hogy mit képzelek magamról és egyébként is "ilyenek a mai gyerekek", "te is voltál gyerek", "majd ha neked lesz gyereked meglátod" stb.

2021. nov. 6. 16:00
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
De, ez az én otthonom is ugyanúgy. Ebben a történetben egyedül a gyerek az, akinek nem ez az otthona és erre tekintettel kellene lennie a szüleinek vagy a nagymamájának.
2021. nov. 6. 16:49
 12/47 anonim ***** válasza:
86%

Hát már elnézést, de ha én így mertem volna viselkedni, először nagy hanggal szól rám apám, aztán ennyi volt, megyünk haza. Soha eszembe nem jutott ilyen viselkedés, pláne másnál. Én sem voltam tökéletes gyerek, rám is kellett néha szólni, de apám megnevelt engem. Köszönés mindenkinek, kézmosás, más dolgához nem nyúlok, vagy ha igen, kérdezzem meg, nem otthon vagyok hogy átrendezzek bármit vagy véletlenül valamit eltörjek. Nyúlkálni más holmija között... na az kellett volna, olyat kapok, hogy fal adja a másikat, pedig életemben négy atyai pofont kaptam csak.

Vendégségben akkor sem illik az ilyen viselkedés, ha a lakok azzal kezdik "érezd magad otthon".

A temetős dolgot nem kommentálom. Mi csak apám nevelőapját vittük ki régen, mi magunk sosem temetőztünk. Kisgyerekként nekem is kellett mennem, baromira unatkoztam. Senki nem mondta el ott, hogy mit "szabad" és mit "nem szabad", valahogy egyértelmű volt.

Kérdező! Én a helyedben letojnám, mennyire gondolkodnak máshogy a szüleid. Te nem vigyázol rá, nem hallgatod végig. Majd ha lesz gyereked, és tényleg így viselkedne, akkor térjetek vissza a témára, de te más gyerekével nem játszod el ezt. Nem neked kell megnevelned a kiscsajt, a szülők dolga lenne. Na meg, csak te jönnél ki rosszul belőle. Komolyan, részvétem. Nekem lenne ennyi türelmem tolerálni az ilyen viselkedést.

2021. nov. 6. 17:14
 13/47 anonim ***** válasza:
6%

Nem. Akkor lenne bármiféle jogod ha te is tettél volna valamit bele a házba.

Nem te dolgoztál meg érte, így neked semmi beleszólásod ki jöhet vagy ki nem.

Te semmivel sem vagy különb, max annyiban, hogy 21 éves létedre hisztizel,követelőzöl. 🤷‍♀️

Gondolj 1x a másik oldalba bele. Adott egy kisgyerek akivel nem foglalkoznak, folyamat lepasszolnak.

Szeretet és figyelem helyett inkább tárgyakat kap.

Nem tud viselkedni, mert nem tudja hogyan kell. Nem tudja másképp felhívni a figyelmet mint a rossz viselkedéssel.

Nem. Nem kell nevelned, nem kell foglalkoznod vele. Csak egy kis empátiát magadra erőltetni, amiből híján vagy.

Megjegyzem ez a viselkedés max egy 16 évestől várható el, te meg 21 vagy..

2021. nov. 6. 17:20
 14/47 anonim ***** válasza:
21%

feltűnési viszketegsége van, mindenkinek rá kell figyelnie

Azért, mert szerencsétlennek annyi a mindent megkap, hogy mindent, ami pénzért megvehető, miközben le van tojva, mindenki lepasszolja???

2021. nov. 6. 17:23
 15/47 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de ez normális embereknél nem tulajdonjog alapján dől el. A ház apukám és a testvérem nevén van, az ő tulajdonuk, így ezen logika mentén ők dönthetnék el, hogy ki tartózkodhat a házban vagy sem. Viszont eszembe nem jutna ezzel érvelni, mert ez szerintem nem így működik. Mind ebben a házban élünk egy családként, egy háztartásban és azt gondolom mindegyikünk véleménye számít, közös döntés lenne ez is.
2021. nov. 6. 17:26
 16/47 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem meg, ha bárki (tényleg bárki, szüleid, nagymamád, unokatestvéred, akárki) azzal jön, hogy te úgyis ráérsz, ezért te (személy szerint te) vigyázz a gyerekre, akkor nyugodtan válaszolhatod, hogy nem. Megindokolhatod, hogy nem, mert nem érsz rá, mert online órád van, vagy nem, mert a gyerek idegesítő, vagyakármi, de meg sem kell indokolnod, mondhatsz egyszerűen nemet.

Viszont ha valaki a háztartásból elvállalja a szitterkedést, és itt most anyukádra gondolok, akkor ez van, megszívtad, nálatok lesz a gyerek.

Úgyhogy vagy megbeszéled anyukáddal, hogy ezentúl válaszoljon ő is mindig nemet, vagy minden úgy marad, ahogy eddig volt.

2021. nov. 6. 17:26
 17/47 A kérdező kommentje:
Én abszolút egyetértek azzal, hogy ez a gyereknek a legrosszabb. Viszont ez a szülei sara és nem érzem úgy, hogy nekem kellene elszenvednem a negatív következményeit vagy pedig ellensúlyozni a nevelésük, gondoskodásuk stb. hiányát. Lehet durván hangzik, de ezt gondolom.
2021. nov. 6. 17:27
 18/47 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, tedd föl a kérdést pár nap múlva mintha anyud írná ki :-). Írd bele, hogy a férjem és a nagylányom ki van készülve, férjem inkább tovább marad a melóban, nagylányom sík ideg.

Senki nem fogja azt írni, hogy a 21 éves gyereked költözzön el, hogy a hatéves nagymamájának az idegei kímélve legyenek.

Az egyik oldalon van egy szerencsétlen kis hatéves, az még nagyon pici, a másik oldalon meg van egy huszonegyéves akit nem kérdeztek meg 6 éve az unokatesói, hogy csináljanak-e neki is gyereket.

Mondj nemet, fogj össze apáddal, sz.ard le, hogy te vagy a rossz, ezeknek az embereknek a szeretetéből nem te profitálsz finoman szólva. "Engedd be a tótot, kiver a házadból"

2021. nov. 6. 17:29
 19/47 anonim ***** válasza:
89%
És igen, jól látod, ez a te, a ti otthonod, ti vagytok egy család!
2021. nov. 6. 17:32
 20/47 anonim ***** válasza:
3%
Borzasztoan unszimpi vagy , kerdezo! Ennek ellenere azt gondolom , hogy ha anyukad ennyire fel a sajat csaladjatol , akkor siman csak lehet azt is hazudni , hogy most nem alkalmas , nem lesztek itthon! Apukaddal beszeljetek anyukaddal!
2021. nov. 6. 17:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!