Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális, hogy engem ez zavar...

Normális, hogy engem ez zavar vagy velem van a baj?

Figyelt kérdés

Az unokatestvérem gyereke elég sok időt tölt nálunk, mert mindig lepasszolják a nagymamának, aki még szintén dolgozik és nem ér rá, ezért végül nálunk köt ki a gyerek. Nem tudom szebben megfogalmazni, egyszerűen nem bírom elviselni azt a gyereket és idegesít minden egyes mozzanata. Alapból nem igazán szeretem a gyerekeket, én nem tartom őket aranyosnak, cukinak és nem tudok velük mit kezdeni, beszélgetni, játszani stb., de a normálisakkal ettől még nincsen bajom. Viszont ez a gyerek szerintem kifejezetten rossz, mert ahogy látom otthon senki nem foglalkozik vele, nem szólnak rá, nem mondanak neki nemet, mindent megkap, mindenki ugrik az első szavára stb., neveletlen, nem fogad szót és ezzel senki nem foglalkozik. Én már csak köszönök és megyek a szobámba (bár olyankor is kopog, dörömböl az ajtón, kiabál, szólongat). Elegem van belőle, hogy zeng az egész ház mikor itt van, rohangál össze-vissza, mindent megfogdos és áttúr (az az első, hogy belép a házba és keresi az ajándékát, mert biztos kap ajándékot és akkor hová dugtuk el...), ordít és feltűnési viszketegsége van, mindenkinek rá kell figyelnie minden egyes percben különben sikít. Ha itt vannak a szülei vagy a nagymamája, akkor is ezt műveli és senki nem szól egy büdös szót sem, csak ugrálnak a gyerek kénye kedve szerint, nevetnek rajta, hogy milyen vicces, milyen életrevaló... Nyilvános helyen is így viselkedik, a múltkor együtt mentünk a temetőbe az ünnepekkor, ott is felmászott a sírokra, énekelt meg táncolt a temetőben stb., ott sem szólt rá senki.

Én már volt, hogy megjegyeztem, hogy szerintem ez nem normális és engem zavar, nem szeretem, hogy átjön hozzánk, pláne nem szeretnék rá vigyázni vagy vele foglalkozni. Ilyenkor viszont én vagyok a rossz, hogy mit képzelek magamról és egyébként is "ilyenek a mai gyerekek", "te is voltál gyerek", "majd ha neked lesz gyereked meglátod" stb.

2021. nov. 6. 16:00
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
65%

A gyereket is sajnalom. Azért viselkedik így, mert szeretetre figyelemre vágyik, de sehonnét se kapja meg.

Ha ennyire zavar kérdező, vegyél a Rossmannbe vgy Dm, viaszos fülduhot, vmi ohrapax vgy oroprax vgy mit tudom en... 12 db vab benne. 6 pár. Beduhod a fuledbe aztan maris egy fokkal halkabban hallasz mindemt vgy semmit se hallasz majd.

2021. nov. 6. 18:08
 22/47 anonim ***** válasza:
81%

"Ilyenkor viszont én vagyok a rossz, hogy mit képzelek magamról és egyébként is "ilyenek a mai gyerekek", "te is voltál gyerek", "majd ha neked lesz gyereked meglátod" stb."

Ezek után értelmetlen volt feltenni ezt a kérdést. Tűrsz, mikor lehet elköltözöl, és ez lesz egyik dolog, ha megkérdezik a szüleid, hogy miért.

Ha a szüleidet nem zavarja, nem tudsz mit tenni. Max átmenni egy barátnődhöz addig, vagy nagyanyád házába bemenni.

2021. nov. 6. 18:15
 23/47 anonim ***** válasza:
96%
Kíváncsi lennék hány embernek lenne akkora empátiája, amit hangoztatnak ha pl. egy mondatot nem tudna elolvasni normálisan, mert azt hallani csak, hogy sikongatnak, rohangálnak, zajonganak. Nem vagyunk benne a szituációban, úgy könnyű írkálni a hülyeséget. Ilyenekre meg nem is reagálok, hogy anyád, meg apád háza, nem a tied. És? Attól még nem muszáj elviselni egy elkényeztettet, viselkedni nem tudó gyereket.
2021. nov. 6. 18:18
 24/47 anonim ***** válasza:
95%
Az én unokahúgom is borzasztó rossz volt. A tesóm gyereke, akinek ugye anyum volt a nagymamája. Hát én rászóltam és szabályoztam. És megtanulta, hogy amit az anyjàval megtud csinálni azt velem nem. Hülyeség amit írkálnak, hogy költözz el. Màr miért költöznél? Kezd el rendszabályozni a gyereket . Ha dörömböl szólj rá ha nem használ hopp egy saller. Majd megtanulja. Nehogy azt hidd hogy a nagytesók nem adnak egy egy pofont a kicsinek ha az nem bír viselkedni. Vagy ugye ne engedd lepasszolni, beszélgess anyuddal róla hisz nem az unokája. De rendszabályozni kell a gyereket.
2021. nov. 6. 18:21
 25/47 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, azért nem egyértelmű, mert minden infót harapófogóval kell kihúzni belőled. Pl. még mindig nem derült ki, hogy hány éves a lurkó. Ami vicces, mert egyes válaszolók már osztanák a sallereket anélkül, hogy tudnák, hogy 10 éves vagy 2.

De igen, persze, hogy normális, hogy zavar. Ahogy írtad, a szüleidet is zavarja. Ami nem normális, hogy anyukád fél, hogy majd a testvére szidni fogja, és ezért hagyja, hogy a családja (gyereke és férje), szívjanak emiatt. Te is arra koncentrálsz, hogy bizonygasd, hogy ez milyen rossz, ahelyett, hogy a szüleiddel megbeszélnétek, hogy húzzanak egy határt.

Nem olyan bonyolult ez. "Kedves tesó, a gyereket csak akkor hozzátok át, ha előre megbeszéltük. Ha munkád van, és nem tudsz rá vigyázni akkor te se vállald el, a szülők megoldják másképp." Ennyi. Csak el kell fogadni, hogy nem mindenki fog mindig szeretni, és néha még csúnyán is szólnak hozzád.

2021. nov. 6. 18:56
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. még mindig nem derült ki, hogy hány éves a lurkó."

A Kérdező már írta, a gyerek 6 éves.

2021. nov. 6. 18:58
 27/47 anonim ***** válasza:
80%
Jogos, átsiklottam felette.
2021. nov. 6. 19:01
 28/47 anonymousreview60 ***** válasza:
97%

Kérdező! Anyád beszari, emiatt nálatok ő a bűnös. Miért csicskája ő a családjának? Lehet ezt tudni?

Nem kell a gyerekőrzést vállalni. Apádnak is rossz, csak nem akarja a saját feleségét annak saját érdeke eléréséhez a saját testvérével szembeállítani jobban. Tesód sincs annyit otthon emiatt. Neked az online óra munkahely(!). Az offline munkahelyre is beviszik a kölyköt?

Te, apád és tesód kategórikusan, akár muterod ellenében is, hajtsátok el a rokonokat!

2021. nov. 6. 19:13
 29/47 anonim ***** válasza:
51%
Egy hat éves napközben vagy óvodában vagy iskolában van. Szerintem erős túlzás, hogy annyit tud nálatok lenni, amit állítasz.
2021. nov. 6. 19:14
 30/47 anonim ***** válasza:
54%
Őszi szünet is volt...
2021. nov. 6. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!