Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Túlreagáltam nagynéném viselke...

Túlreagáltam nagynéném viselkedését?

Figyelt kérdés

Anyukám nővére feljött hozzánk tegnap babakelengyét nézni.

35 hetes vagyok, mindent megvettünk már.

Kiderült, hogy az ő lánya is babát tervez rövid időn belül. Megint az ment végig, hogy ez meg az majd milyen jó lesz az ő kisunokájának, ki ne dobják semmit, el ne ajándékozzak semmit, még a babakádat is megcsodálta, hogy ez majd az ő lányáék fürdőszobájában is milyen praktikus lesz. De még oda is eljutott, hogy milyen jó, hogy egy méreten vagyunk, mert úgy még terhes ruhákat se kell vennie….

A babakocsit meg lefotózta, hogy majd megmutatja a lányának az ő (!) babakocsijat.

Nagyon kiakadtam. Férjem mondta, miután elment, hogy ő már azon volt, hogy kidobja.

Normális viselkedés ez? Vagy túlreagáltam, és tényleg ennyire alap elvárás, hogy a komplett kelengyét ingyen oda kell adnom a rokonoknak?

Mi semmit nem kaptunk sehonnan ingyen, első baba lesz a családban. Kivéve a rugalmas hordozókendőt, azt barátnőm adta ajándékba, neki nem vált be.

2021. nov. 2. 12:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért kiváncsi lennék a nagynénéd reakciójára, ha majd tisztába teszed a helyzetet :)
2021. nov. 3. 08:21
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta itt valaki, azért a lányával érdemes lenne beszélned, és tisztázni. Nehogy az anyja (nagynénéd) úgy adja át neki az infót, hogy veled meg van beszélve, és majd minden gyerekholmit továbbadsz nekik.

Természetesen még ha ilyet mondana a lányának, akkor is azt csinálsz, amit akarsz, mert a TE dolgod, nem nem árt mielőbb tisztázni ezt a lányával.

2021. nov. 3. 09:17
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre egy még meg se fogant gyerekről van szó. Mi van ha nem jön össze? A kérdezőnek birka türelme és acél idegei lehetnek, mert én biztos kiosztottam volna a nyanyát. Vegye meg majd ő is ami kell a kölöknek, ne mástól várja már el ingyen, csak mert rokon.
2021. nov. 3. 09:38
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Anyud mit szólt ehhez? És unokatesód?
2021. nov. 4. 05:24
 25/26 A kérdező kommentje:

Tegnap felhivtam unokatesóm.

Elmondtam neki, mi volt, de csak annyit reagált “ne is idegesíts anyámmal”

:D :D

Nagyjából neki is az a véleménye, mint nekem.

2021. nov. 4. 06:32
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy ilyen nagynéném. Mindent elkunyerált anyukámtól és anyukám oda is adta neki. Értékes (nagyon értékes) bútorokat, képeket, ezüst tárgyakat, értékes terítőket, mintha mi nem is lennénk. Egyszer a lányával küldtem egy nagyon szép kőgyüjteményt édesapám hagyatékából a testvéremnek, hogy neki is legyen emléke tőle. Nem adták oda, hanem lenyúlták a nagynéném unokája számára.

Amikor a fülem hallatára újabb ezüst tárgyat akart elkunyerálni anyukámtól ("minek nektek ez a kancsó" kijelentéssel), akkor a sarkamra álltam. Na, ez elég volt neki ahhoz, hogy az egész kiterjedt família előtt elkezdjen lejáratni, mindenféle kitalált dologgal. Meg is hűlt a levegő körülöttem.

2021. nov. 5. 09:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!