Túlreagáltam nagynéném viselkedését?
Anyukám nővére feljött hozzánk tegnap babakelengyét nézni.
35 hetes vagyok, mindent megvettünk már.
Kiderült, hogy az ő lánya is babát tervez rövid időn belül. Megint az ment végig, hogy ez meg az majd milyen jó lesz az ő kisunokájának, ki ne dobják semmit, el ne ajándékozzak semmit, még a babakádat is megcsodálta, hogy ez majd az ő lányáék fürdőszobájában is milyen praktikus lesz. De még oda is eljutott, hogy milyen jó, hogy egy méreten vagyunk, mert úgy még terhes ruhákat se kell vennie….
A babakocsit meg lefotózta, hogy majd megmutatja a lányának az ő (!) babakocsijat.
Nagyon kiakadtam. Férjem mondta, miután elment, hogy ő már azon volt, hogy kidobja.
Normális viselkedés ez? Vagy túlreagáltam, és tényleg ennyire alap elvárás, hogy a komplett kelengyét ingyen oda kell adnom a rokonoknak?
Mi semmit nem kaptunk sehonnan ingyen, első baba lesz a családban. Kivéve a rugalmas hordozókendőt, azt barátnőm adta ajándékba, neki nem vált be.
Legközelebb ha előkerül a téma: Kati néni, a holmikra még szükségünk lesz, mert második gyereket is tervezünk. Pont. Aztán azt csináltok a cuccokkal, amit akartok.
Roppant idegesítőek ezek az erőszakos, vérszívó rokonok, de legjobb rövidre zárni velük az ügyet.
Azért nem reagáltam semmit, mert nem akartam balhét. Gondoljon amit akar. Kisruhát, ilyesmit odaadok én persze szívesen, azok nem nagy tételek, de babakocsit meg komplett kiságyat, mérleget, pihenőszéket ingyen nyilván nem, nem vagyok én bolond. Mert ezeket is megjegyezte, hogy milyen szépek, jók lesznek majd :D
Azért olyan biztos magában, hogy nem lesz másik, mert ez az egy is sok év küzdelem után sikerült.
Igazából csak érdekelt mások véleménye, hogy csak én gobdolom-e úgy, hogy pofátlan dolog ennyire rámenni a potyázásra, valóban mint Janka néni, de így látom, nem :)
Hát jó tűrőkèpessèged van ez tény.. Én első körben, oda vàgtam volna, hogy ha Mancikànak nem tetszik a babakocsi, szóljon és veszek másikat... Persze flegma stílusban, hogy èrtse ah iróniàt.
Aztán kikísèrtem volna. Mert nem múzeum, és mozi, hogy nèzelődjön. Egyébként ezt szerintem zárd le még most, hívd fel a lànyàt, mesèld el, aztán mond el, hogy neked ez kellemetlen, mert nem tervezed tovàbb adni / el akarod adni / bármi ami terved van vele. Lehet a lánya nem is tud róla, hogy az anyja már most előre kunyeràl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!