Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Másnál se tartják a rokonokkal...

Másnál se tartják a rokonokkal a kapcsolatot, csak néhánnyal? Miért van ez? Miért vannak az emberek ennyire elidegenedve egymástól? Régen miért nem volt így?

Figyelt kérdés
ez nagyon szomi :(
2021. aug. 7. 22:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Regen mi is osszejartunk, egyutt nyaraltunk stb.. de mar felnottek a gyerekek, szülők mrgoregedtek, nincs ra kedv, kapacitás.. 19l
2021. aug. 8. 01:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak a számomra értékes és fontos emberekkel tartom a kapcsolatot, az ártó és negatív családtagokat kitagadtam legyen az közeli vagy távoli.

A szabadidőm szeretném olyan emberekkel eltölteni akik nem szívják le az életerőm.

2021. aug. 8. 10:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy köt össze a vér!
2021. aug. 8. 10:45
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A rokonaim nem korombeliek, nincs közös téma, amúgy meg nincsenek sokan. Ünnepnapokon összeülünk, de amúgy nem érdekelnek. Ez van
2021. aug. 8. 11:06
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
én már egészen gyerekkoromtól nem szerettem őket. nekünk nagy a családunk aapvetően, de én szinte mindenkit idegennek látok. évente 2x találkoz(t)unk, de már akkor görcsben állt napokkal előtte a gyomrom, betegséget színleltem többször, de persze olyan nem lehetett, hogy nem ülök ott, és jópofizok velük. sose kérdezték meg, hogy mi van velem, hogy vagyok, semmit nem tudnak rólam, még szerintem azt sem, hogy mikor születtem. nekem ebből a képmutatásból már baromira korán elegem lett, szerencsére közben lett egy komoly párkapcsolatom + covid, úgyhogy 2 éve nem láttam már szerintem őket, és nem is tervezek változtatni ezen
2021. aug. 8. 14:00
 16/24 anonim ***** válasza:
24%
és amúgy, de, szerintem is nagyon szomorú, főleg, hogy testvérem sincs, de én igyekszem megteremteni azt a közeget, ahol otthon érezhetem magam
2021. aug. 8. 14:01
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
A felmenő és oldalági rokonainkat nem válogathatjuk meg, cserébe nem is vagyunk kötelesek rajongani értük. Én sem tartom a kapcsolatot senkivel, ők sem keresnek engem, és nagyon jól is van ez így. A rokonaim felével a vezetéknevünkön kívül semmi közös nincs bennünk, a másik felükkel még annyi se. Nincs szükségünk jópofizásra, mindenkinek megvan a saját társasága.
2021. aug. 8. 19:02
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
A "vér összeköt" dumát én tipikusan azoktól hallom, akiknek rossz a természetük ahhoz, hogy barátaik legyenek, és ezért úgy gondolják, hogy a rokonoknak muszáj a dns miatt eltűrni őket.
2021. aug. 8. 19:48
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kot ossze a ver. Gondoskodom idos szomszedokrol, rengeteg baratunk van, de a rokonsagom 80 %-a semmiben nem all hozzam kozel. Zero kontakt. Nem szarmazas vag y szegyenkezes. Pusztan semmi nem kot ossze.
2021. aug. 8. 19:59
 20/24 anonim ***** válasza:
70%

Épp ma beszéltünk erről, én is feltettem volna a kérdést, de más már megtette, így válaszolok.

Nálunk a nagymamámék 7-en voltak testvérek, mindnek 4-7 gyereke volt + az unokák és a feleség/férj.

Mikor a nagymamám és a testvérei éltek összetartották az egész családot, egy névnapot is úgy ünnepeltünk mintha valami esküvő lenne.

Mindenki megjelent, délután a boltban beszélgették a szüleim és ki mikor indul és válogatták az ajándékokat, legyen az egy bon-bon, pezsgő vagy bármilyen apróság.

Nem kellett senkit sem meghívni, mindenki tudta kinek mikor van a névnapja és a születésnapja, mindenki ment családostól.

Aztán ahogy a mamámék meghaltak és a testvérei, úgy eltávolodtak a rokonok egymástól. Nem járunk már össze, ha esetleg valakinél lagzi van már nem azt nézik, hogy ott legyenek a rokonok és ünnepeljék egymást akár bármilyen apró ajándékkal, hanem már HA MEGHÍVJÁK a rokonokat, csak azért hogy több pénz menjen be a menyasszonyi táncba.

És manapság már csak a facebook figyelmeztet a rokonok szüli/névnapjára és egy posztban köszöngetik egymást.

Hagytuk a netnek elcseszni a személyes kapcsolatokat, jó nálunk nem csak a net miatt, hanem kihalás miatt.

De ha csak a gyerekkoromra gondolok milyen jó volt mikor haverokkal összejárunk focizni, fogócskázni, a szántásban játszani, beülni a nagybátyámék kocsijába és úgy tenni mintha vezetnénk közben meg a magnóban ment kazettáról a zene.

30 éves vagyok még csak, de ezek nagyon szép idők voltak, nem úgy mint ma.

2021. aug. 8. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!