Másnál se tartják a rokonokkal a kapcsolatot, csak néhánnyal? Miért van ez? Miért vannak az emberek ennyire elidegenedve egymástól? Régen miért nem volt így?
Csak a számomra értékes és fontos emberekkel tartom a kapcsolatot, az ártó és negatív családtagokat kitagadtam legyen az közeli vagy távoli.
A szabadidőm szeretném olyan emberekkel eltölteni akik nem szívják le az életerőm.
Épp ma beszéltünk erről, én is feltettem volna a kérdést, de más már megtette, így válaszolok.
Nálunk a nagymamámék 7-en voltak testvérek, mindnek 4-7 gyereke volt + az unokák és a feleség/férj.
Mikor a nagymamám és a testvérei éltek összetartották az egész családot, egy névnapot is úgy ünnepeltünk mintha valami esküvő lenne.
Mindenki megjelent, délután a boltban beszélgették a szüleim és ki mikor indul és válogatták az ajándékokat, legyen az egy bon-bon, pezsgő vagy bármilyen apróság.
Nem kellett senkit sem meghívni, mindenki tudta kinek mikor van a névnapja és a születésnapja, mindenki ment családostól.
Aztán ahogy a mamámék meghaltak és a testvérei, úgy eltávolodtak a rokonok egymástól. Nem járunk már össze, ha esetleg valakinél lagzi van már nem azt nézik, hogy ott legyenek a rokonok és ünnepeljék egymást akár bármilyen apró ajándékkal, hanem már HA MEGHÍVJÁK a rokonokat, csak azért hogy több pénz menjen be a menyasszonyi táncba.
És manapság már csak a facebook figyelmeztet a rokonok szüli/névnapjára és egy posztban köszöngetik egymást.
Hagytuk a netnek elcseszni a személyes kapcsolatokat, jó nálunk nem csak a net miatt, hanem kihalás miatt.
De ha csak a gyerekkoromra gondolok milyen jó volt mikor haverokkal összejárunk focizni, fogócskázni, a szántásban játszani, beülni a nagybátyámék kocsijába és úgy tenni mintha vezetnénk közben meg a magnóban ment kazettáról a zene.
30 éves vagyok még csak, de ezek nagyon szép idők voltak, nem úgy mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!