Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megengeded a rokonoknak hogy...

Megengeded a rokonoknak hogy puszilgassák a babád?

Figyelt kérdés
5hónapos a kisfiam sógornőm még nem találkozott vele, messze laknak. Most fognak haza jönni, de már most azt beszéli, hogy jaj ő úgy összepuszilgassa amit én nem szeretnék, de ugye ha szóva teszem majd megsértődi.. Miért kell más gyerekét puszilgatni? Jo adjon neki a buksijára ha annyira akar, de ne cuppoktassa már össze🤦‍♀️ a nagy szülők nem csinálják ő tőle meg tűrjem el? Hogy mondanátok meg, hogy ne legyen veszekedés?
2021. júl. 16. 08:34
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
73%
Keresztlányomat szoktam puszilgatni és semmi baja nincs. Ha egészséges, nem fertőző beteg puszilja meg, az ég világon semmi baja nem lesz.
2021. júl. 16. 08:38
 2/49 anonim ***** válasza:
47%
Nem engedném, max a nagyszülőknek.
2021. júl. 16. 08:40
 3/49 anonim ***** válasza:
76%
Mondjad nekik, hogy nem szereti a baba a puszilgatják.
2021. júl. 16. 08:41
 4/49 anonim ***** válasza:
73%

"Puszilgassa" --> Puszilgatja

Amúgy nyilván úgy értette ad neki pár puszit, ezzel mi a gond?

2021. júl. 16. 08:45
 5/49 anonim ***** válasza:
70%
Egyértelműen megengedem nekik. Normális rokonaim vannak, ergo egyik se fog betegen a közelébe jönni. Ja ilyen hisztigép vagy, koltozz lakatlan szigetre a gyerekeddel, ott nem fogja senki puszilgatni
2021. júl. 16. 08:48
 6/49 anonim ***** válasza:
85%
Természetesen igen. Normális emberek a rokonaim és a családtagjaim. semmi baja nem lesz egy babának 1-2 puszitól. Egyébként van egy 2 és egy 4 éves unokám, mindkettő rohan hozzánk megpuszilni ha találkozunk. Persze ehhez családi kapcsolat és normális gondolkodású emberek kellenek, (kellenének)
2021. júl. 16. 08:54
 7/49 anonim ***** válasza:
89%

Amikor megérkeznek elmondod neki, hogy ne haragudj Mici, nem szeretném, ha az arcát megpuszilnád. Ha elkezd akadékoskodni, akkor annyit mondasz, hogy "Sajnálom, hogy így gondolod, mi így döntöttünk." Nem kell ezen ennyire pörögni.

Amúgy meg nem vagyon nyelvtannáci, de azért ez... Lehetne, hogy ennyire nem töritek kerékbe a magyart?

összepuszilgassa (összepuszilgatja)

cuppoktassa - cuppogtassa (ugye cuppog a szótő, nem nehéz, olyan, hogy "cuppok" nem létezik)

nagy szülők - nagyszülők

2021. júl. 16. 09:01
 8/49 anonim ***** válasza:
30%

Ha a gyerek megszokja, hogy minden rokon kedvre puszilgathatja, nehezebben veszi észre, ha pedofil közeli ismerős is először "csak" puszilgatja, később már simogatja.

Egyébként, hogy a kisgyerekem ki puszilhatja meg és ki nem, azt ÉN döntöm el.

2021. júl. 16. 09:07
 9/49 anonim ***** válasza:
81%
Én megengedtem. Semmi baja nem lett tőle sőt! A szeretet kinyilvánításának egyik formája. Túl van lihegve a mai világ...sajnos :(
2021. júl. 16. 09:15
 10/49 anonim ***** válasza:
56%

Eü dolgozó vagyok, láttam már puszitól elhunyt kisbabát. Gyakran fogalma sincs a puszilgató rokonnak, ismerősnek, hogy épp herpesze lesz, hordozza, fertőző. Halálos lehet egy pici gyerekre. Én sem engedem puszilgatni a gyerekeim. Gyakran megkapom, hogy ugyan mi baja lenne a herpeszvírustól, max kisebesedik, de ez egy kisbabánál nem így van. Ezen kívül még rengeteg más baja is lehet az illetőnek, amiről éppen nem tud még.

Megmondod neki, hogy ne puszilja meg, mert nem akarod. Inkább egy sértődött rokon mint egy beteg baba.

2021. júl. 16. 09:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!