Megengeded a rokonoknak hogy puszilgassák a babád?
"Puszilgassa" --> Puszilgatja
Amúgy nyilván úgy értette ad neki pár puszit, ezzel mi a gond?
Amikor megérkeznek elmondod neki, hogy ne haragudj Mici, nem szeretném, ha az arcát megpuszilnád. Ha elkezd akadékoskodni, akkor annyit mondasz, hogy "Sajnálom, hogy így gondolod, mi így döntöttünk." Nem kell ezen ennyire pörögni.
Amúgy meg nem vagyon nyelvtannáci, de azért ez... Lehetne, hogy ennyire nem töritek kerékbe a magyart?
összepuszilgassa (összepuszilgatja)
cuppoktassa - cuppogtassa (ugye cuppog a szótő, nem nehéz, olyan, hogy "cuppok" nem létezik)
nagy szülők - nagyszülők
Ha a gyerek megszokja, hogy minden rokon kedvre puszilgathatja, nehezebben veszi észre, ha pedofil közeli ismerős is először "csak" puszilgatja, később már simogatja.
Egyébként, hogy a kisgyerekem ki puszilhatja meg és ki nem, azt ÉN döntöm el.
Eü dolgozó vagyok, láttam már puszitól elhunyt kisbabát. Gyakran fogalma sincs a puszilgató rokonnak, ismerősnek, hogy épp herpesze lesz, hordozza, fertőző. Halálos lehet egy pici gyerekre. Én sem engedem puszilgatni a gyerekeim. Gyakran megkapom, hogy ugyan mi baja lenne a herpeszvírustól, max kisebesedik, de ez egy kisbabánál nem így van. Ezen kívül még rengeteg más baja is lehet az illetőnek, amiről éppen nem tud még.
Megmondod neki, hogy ne puszilja meg, mert nem akarod. Inkább egy sértődött rokon mint egy beteg baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!