Kicsoda a kereszt testvér? Nem értem ezt a rokoni státuszt.
Figyelt kérdés
Nekem a keresztanyám a nagynéném, anyu nővére. A keresztapám, a bátyja. Ennyit tudok.#Kereszt testvér
2021. júl. 11. 16:05
2/12 anonim válasza:
A keresztanyád a nagynénéd, a keresztapád a nagy bátyád, a keresztestvéred meg az unokatestvéred. Kereszt-rokonság nem létezik, csak a biológiai.
3/12 anonim válasza:
Nálunk a keresztszülők nem rokoni ágból vannak, a szüleim barátai lettek felkérve. Az ő gyerekeik a kereszttestvéreink.
4/12 anonim válasza:
kereszttestvérnek a keresztszülő gyerekét hívják, ez nem feltétlenül rokoni kapcsolat.
5/12 anonim válasza:
sose hallottam még, ma olvastam itt egy kérdésben. Gondolom, vagy a keresztszülő gyermeke; vagy a keresztszülő másik keresztgyerekw
7/12 anonim válasza:
Szerintem hivatalosan nincs ilyen, de én a keresztszülein gyerekeit hívtam így.
8/12 Metionin válasza:
Egyik barátomnak volt ilyenje, ő azt hívta kereszttestvérnek, akikkel ugyanazon a keresztszülőkön osztoztak.
9/12 anonim válasza:
Ezt a 3 keresztszülős kérdést egybe is kiírhattad volna.
10/12 anonim válasza:
Én is hallottam már ezt a kifejezést, de az Értelmező szótárban nem találkoztam vele. Ez biztosan ilyen kreált rokoni kapcsolat. Keresztszülők gyereke, vagy szülők keresztgyereke vagy egyazon keresztszülők keresztgyermeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!