Ő a másod-unokaöcsém lenne, nem?
Sok olyan kérdést olvastam, hogy “ki nekem az unokatesóm gyereke?” és általában az a válasz, hogy “távoli rokon amire nincsen szavunk”...
És ez a válasz szokott a legjobbra értékelt lenni.
Van, hogy kategorikusan kijelentik, hogy ez a rokoni kapcsolat NEM a másod-unokatestvér megnevezést viseli.
De közben rákerestem a másod-unokatestvér definíciójára és a következőt találtam:
“ másod-unokatestvér főnév
<Rokoni kapcsolatukat tekintve> olyan személyek egyike, akiknek az apjuk v. az anyjuk egymásnak első unokatestvére. “
Vagyis ha az unokabátyámnak gyereke lesz, illetve nekem is, akkor az én gyerekemmel másod-unokatestvérek lesznek. Akkor csak én leszek a másod-nagybátyja, nem? Illetve mivel apám testvérének, -aki nekem a nagybátyám-, ugyancsak unokaöccse vagyok, mint az unokabátyámnak... Ebből az következik logikusan, hogy bár az unokabátyám gyerekének nem a másod-unokabátya lennék, hanem másod-nagybátya, Ő ugyanúgy a másod-unokaöcsém lenne... Nem?
Egyszerűbben fogalmazok az idézetnél (jelentése ugyanaz).
Azok a másod unokatestvérek, akiknek egyik nagyszülőjük testvér.
Kérdező: Igen. [link]
#1 és #2: Még egyszerűbben: Azok másodunokatestvérek, akiknél az egyik dédszülő közös.
harmadunokatestvér vagy ükunokatestvér: dédszülők testvérének dédunokája
A linkelt oldalon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!