Tudom hogy undorito vagyok, de most mit csinaljak?
Azt te honnan vetted, hogy Ă©n ezt csinĂĄlom...?
Attól, hogy buta vagy, mint a föld és nem ismered a törvényeket...ne kezd el gorombåskoni!
#20!
"Ha lennĂ©nek törtĂ©nelmi, egyhĂĄzi Ă©s politikai ismereteid, akkor tudhatnĂĄd, hogy az egyhĂĄz is elfogadta az elsĆ unokatestvĂ©rek hĂĄzassĂĄgĂĄt...
Vitatkozz a pĂĄpĂĄval errĆl, ha gondolod..."
A pĂĄpĂĄval egy vĂ©lemĂ©nyre kerĂŒlnĂ©nk:
"A katolikus egyhĂĄz a következĆ ĂĄltalĂĄnos hĂĄzassĂĄgi akadĂĄlyokat ismeri (ezek tisztĂĄn egyhĂĄzi megĂĄllapĂtĂĄsok Ă©s csak a katolikusokra vonatkoznak):
VĂ©rrokonsĂĄg (consanguinitas):
Ez az akadĂĄly fennĂĄll fĂ©ltestvĂ©rek, nagynĂ©nik, nagybĂĄcsik, unokaöccsök, unokahĂșgok esetĂ©n, tehĂĄt oldalĂĄgon Ă©rvĂ©nytelen egĂ©szen a negyedik fokig bezĂĄrĂłlag. (1091. kĂĄn.). Annyiad fokĂș az oldalĂĄgi rokonsĂĄg, ahĂĄny a nemzĂ©s (szĂŒletĂ©s) a kĂ©t ĂĄgon egyĂŒttvĂ©ve. Vagyis a mai egyhĂĄzjogban az unokatestvĂ©reket negyedfokĂș oldalĂĄgi rokonoknak mondjuk."
Idézet Sissy életrajzåból...
"ErzsĂ©bet bajor hercegnĆ Miksa JĂłzsef bajor herceg Ă©s MĂĄria Ludovika Vilma bajor kirĂĄlyi hercegnĆ negyedik gyermeke a tĂz közĂŒl, 1837 december 24-Ă©n szĂŒletett este 10 Ăłra 43 perckor, egy vasĂĄrnapi napon, egy foggal a szĂĄjĂĄban, ami a hagyomĂĄny szerint rendkĂvĂŒli pĂĄlyĂĄt Ă©s nagy szerencsĂ©t jelöl.[1] SzĂŒlei elsĆfokĂș unokatestvĂ©rek voltak. "
Ezek szerint a XIX szåzadban az egyhåz engedélyezte...
Ăs a KĂ©rdezĆ a XIX szĂĄzadban Ă©lt uralkodĂł? Ha nem, akkor fenntartom, hogy FĂJ!
Ha igen, akkor is.
BĂĄr megspĂłrolhatnĂĄk a nagyszĂŒlĆk köszöntĂ©sĂ©n a pĂ©nzt. Hiszen nem kell belĆlĂŒk annyi.
"Azt te honnan vetted, hogy Ă©n ezt csinĂĄlom...?
Attól, hogy buta vagy, mint a föld és nem ismered a törvényeket...ne kezd el gorombåskoni!"
Jaj istenem, bocsĂĄnat, hogy nem ismerem a vĂ©rfertĆzĂ©srĆl szĂłlĂł törvĂ©nyeket MĂĄtyĂĄs korig visszamenĆen, ĆszintĂ©n sajnĂĄlom, igaz, szereztem 2 diplomĂĄt ennĂ©l sokkal Ă©rdekfeszĂtĆbb terĂŒleteken, de most, hogy mondod, el kĂ©ne mĂ©lyĂŒlnöm ebben a csodĂĄlatos vilĂĄgban, hogy vitĂĄba tudjak szĂĄllni olyan kĂŒlönleges emberekkel, mint te, akik arra bizdĂtjĂĄk a nĂ©pet, hogy csalĂĄdon belĂŒl b.szni jĂł! Megyek is olvasgatni.
ĂtestĂ©l egy picit a lĂł tĂșloldalĂĄra...
Hol biztattam Ă©n bĂĄrkit ilyesmire? IdĂ©zd legy szĂves!
Ăn csak annyit prĂłbaltam jelezni...hogy mi a mai jogrend Ă©s mi volt korĂĄbban...
A két diploma nålam is stimmel..két mƱszaki diploma...
Csak engem mĂĄs is Ă©rdekel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!