Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan emlékeztessen finoman...

Hogyan emlékeztessen finoman arra az unokatestvéremet, hogy tartozik nekem?

Figyelt kérdés

Én és az unokatesóm nagyjából egykorúak vagyunk, együtt töltöttük a nyarakat a nagyszüleinknél. Nagyon szerettük egymást, lényegében egy időben a legjobb barárok voltunk. AZ évek során eltávolodtunk egymástól de az utóbbi időben újra egyre többet beszélgettünk.

Meglátogatott pár hónapja és elmondta, hogy nehéz helyzetbe kerültek a párjával kéne kölcsön harmincezer forint. Én rögtön azt mondtam, hogy segítek. Nagyon boldog volt. Mondta, hogy ő és a párja is dolgoznak és meg fogják adni. Egy hónap után utalt nekem 5 ezer forintot és rámírt, hogy a többit is adja majd csak még nem rendeződött a helyzetük, nagyok a kiadásaik hiába dolgoznak három műszakban alig boldogulnak. Én még akkor is azt mondtam, hogy ráér mert sajnáltam őket. Aztán láttam, hogy a párja kiposztolta a Facebookra, hogy vettek egy motort. Következő posztnál már nyaralást terveztek. Ekkor ideges lettem. Mert gondolom ha valaki nehezen fizeti a bérleti díjakat, számlákat akkor nem vesz motort. Legutóbb amikor összefutottam vele egy rokonunknál tök vidám volt és semmi jelét nem adta annak, hogy bántaná, hogy még tartozik. Mintha nem is történt volna semmi. Tudom vannak ennél nagyobb összegek amit már kölcsön adtak de engem nagyon idegesít. Főleg mert úgy tűnik nem volt rá szükségük, és vissza is tudnák adni ha akarnák.

És tudom, hogy hülye voltam, hogy kölcsön adtam..

2021. jún. 15. 19:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
szerintem csak, mondd neki hogy szarban van a haza, és legyen szives megadni
2021. jún. 15. 19:49
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

Jaj... mikor tanulják már meg az emberek, hogy csak annyi pénzt adunk kölcsön, amennyit tudunk nélkülözni szívfájdalom meg idegesség nélkül, ha nem kapjuk vissza?

Írj rá, hogy szia, szükségem lenne egy nagyobb kiadás miatt a pénzre, vissza tudnád utalni?

A vége úgyis sértődés lesz.

2021. jún. 15. 19:50
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem kérdezni kell, hogy vissza tudnád adni? Mert ott az lesz a válasz, hogy még nem. Ki kell jelenteni, hogy nagy szükséged van rá, kéred vissza. Ha terel, akkor mondhatod, hogy ugy láttad, nekik már nem nagyon vannak anyagi gondjaik hiszen költekeztek mostanában, ugy hogy kérnéd vissza.Most. Ma. Azonnal.Esetleg anyukájától kérjen, vagy ahonnan akar.Magyarországon tök fura, hogy az embereknek mintha kínos lenne beszélni a SAJÁT pénzükről, amivel a másik tartozik. Miért nem neki kínos???? Ha nem akarja megadni, akkor anyjától-apjától-tesójától Kérném és megmondanám ott helyben neki, hogy erről sokan fognak tudni a környezetében.Még azt is megkérdezném, hogy nem örülne neki gondolom, ha a munkahelyére mászkálnék be a pénzemért...
2021. jún. 15. 20:03
 4/14 anonim válasza:
47%
Nyilvános posztban írd ki, hogy csoro, add vissza a lóvém, ne nyaralással arcoskodj!
2021. jún. 15. 20:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem a pénz zavar, hanem hogy hulyenek lettel nezve.

Ezt megmondhatod, ugyis ez zavar, az se gond ha emiatt nem adja vissza

2021. jún. 15. 20:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
pénzt kölcsön soha senkinek. ha ajándékba nem adnád, akkor kölcsön se
2021. jún. 15. 20:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ez lesz a tanulopénz sajna.
2021. jún. 15. 22:09
 8/14 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem ezt engedd el mert harag lesz ha szólsz. Tapasztalat. Te leszel a sz.emét. Nem olyan nagy pénz a maradék 25 ezer hogy megérjem egy balhét. Van felénk egy hülye mondás: asszonyt és pénzt nem adunk kölcsön. Illetve még kocsit se adj. Látod , ezt is megtanultad. 25 ezerbe került de megtanultad. Engedd el a francba.
2021. jún. 15. 23:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Finoman? Sehogy. Mindenképp megharagszik, így is úgy is.
2021. jún. 15. 23:07
 10/14 anonim ***** válasza:
10, en ezt ugy hallottam, hogy kocsi es nő. A penzt azt mar ugy adja az eszes ember, hogy tudja, nem biztos, hogy visszakapja.
2021. jún. 15. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!