Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyósom úgy érzem, hogy fúrja...

Anyósom úgy érzem, hogy fúrja anyumat, és nem tudom, hogy csak én érzek így vagy tényleg, mit tehetnék, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen teljesen elegem van ebből az egész helyzetből. Úgy érzem, hogy az anyósom teljesen kikészít és nem vagyok benne biztos, hogy nem csak az én fejemben létezik ez az egész érzés.

Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy miért érzem így, és nem vagyok benne biztos, hogy nem csak túlérzékeny vagyok-e.

Olyanokon érzem, hogy pl. közel költöztünk a szülőkhöz (eddig kocsival 1,5 órára laktunk, most 15 percre, ők 10 percre egymás mellett laknak), és azóta azt hallgatom, hogy anyumék is költözni akarnak, ne a közelbe költözzenek, hanem a város másik végébe, és nyilván van mögötte is érv, de amikor eddig azt hallgattuk, hogy mennyire messze vagyunk és költözzünk közelebb, akkor kicsit nyílik a bicska a zsebemben, amikor minden alkalommal elhangzik ez a mondat, amikor találkozunk.

Szintén most 3 hétig minden hétvégén találkoztunk velük és úgy adódik, hogy anyuméknak kellene segítség a jövő héten (elég nagy szívességet kéne bevállalni, nem tudom, hogy mennyire fog menni) és szeretnék segíteni, a férjem is beleegyezett, anyósom meg nem tud egy hétre leállni és hátralépni, hanem apósom szülinapi bulija miatt mondta, hogy menjünk át aznap ünnepelni meg utána hétvégén is, nekem meg záróvizsgám van, lassan azt érzem, hogyha megfeszülök sem bírom. De nem tudom, hogy nem csak én vagyok túlérzékeny.

Mit tegyek? Úgy érzem teljesen elegem van, pocsék feleség, gyerek és meny vagyok és egyszerűen nem bírom elviselni az anyósomat tovább, pedig nem csinál olyan dolgokat, amik ezt az érzést igazán indokolnák.

2021. jún. 6. 08:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10 Nem, nekünk kéne rendben tartani a szüleim házát (állatokkal, veteményessel), amíg apum annyira fel nem épül, hogy tudjon lépcsőzni és vissza tudjanak költözni. Addig a szüleim beköltöznek hozzánk, de közben záróvizsgázom és anyósom ezt tudja, és ennek ellenére szervez be programokat nekünk a férjemmel, mondván, hogy a covid miatt nagyon sok program elmaradt, most meg megkapta mindenki az oltást.
2021. jún. 6. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor te ne menj a programokra.
2021. jún. 6. 15:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"és azóta azt hallgatom, hogy anyumék is költözni akarnak, ne a közelbe költözzenek, hanem a város másik végébe, és nyilván van mögötte is érv,"

Milyen érvet tud arra felhozni, hogy a szüleid ne oda költözzenek, ahová jónak látják?

2021. jún. 6. 16:05
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 Nem adtuk el a lakást, ahonnan költöztünk és rokonokhoz közel van, van ott a közelben kiadott lakàs, amit így könnyebben tudnának menedzselni. Földszintes, közel van a kórház, jó az infrastruktúra stb.
2021. jún. 6. 17:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid a te lakásodban lesznek a férjeddel, te meg az ő házukban. Ellátod az állatokat, maradék időben tanulsz a vizsgára vagy segítesz apukád körül. A kert nem megy sehova, 2-3 hét alatt nem eszi meg a gaz, gondolom már minden el van vetve bele. Esetleg locsolni kell esténként ha mész etetni az állatokat.

Az após hány éves hogy ilyen többnapos buli van neki szervezve? Te elmész egyszer, felköszöntöd, eszel a tortából és exkuzálod magad mert se kedved se időd most bulizni. Anyós lehet már nem emlékszik de nem volt mindig nyugdíjas és ért rá egész nap minden nap...

En megmondanám normális hangnemben hogy nem fogsz tudni háromfelé szakadni, megteszel amit tudsz és kész. Aki ezt nem tudja megérteni azt havonta 1x ha meglátogatnám akkor sokat mondok.

2021. jún. 6. 18:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
jól érzed, éppen fúrja a szüleidet. Amikor a nagy ötletét meséli, leállitanám, hogy köszi, elég nagyok már hogy eldöntsék. Megmondanám, hogy az igazságosság miatt minden hónapban 1x hozzájuk, 1x a szüleidhez mentek és mivel kell a magánélet, két hétvégét megtartotok magatoknak.slussz.
2021. jún. 6. 18:47
 17/18 A kérdező kommentje:

#15 Köszi, ez volt a terv. Nehezítés, hogy egy autónk van, hogyha bárhova el kell ugrani és a férjem elvitte a kocsit, akkor én jóformán mozgásképtelen vagyok, ami frusztrál, mert nem szoktam hozzá.

Nem kerek születésnap, anyósom tanárnő, így most náluk pihenés van, nem nyugdíjas, emlékeim szerint direkt azért nem erre a hétvégére, hanem a következőre raktuk az ünneplést, mert mondtam, hogy most nekünk nem jó, nem tudom, honnan jött a három köszöntés.

2021. jún. 6. 20:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Az iylen embert jobb minél jobban háttérbe szorítani, na nem agresszívan, csak minimálisra csökkenteni a kontaktokat.
2021. jún. 6. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!