Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek, hogy a családom...

Mit tegyek, hogy a családom ne rám terhelje a saját feladatukat?

Figyelt kérdés

Apukámmal élek, egyetemista vagyok és mellette dolgozom. A nagymamám lerobbant nemrég és a másik fia, aki 60 évesen még vele él, folyton ránk akarja hárítani a saját felelősségét. Így is apukám főz ötünkre, én mosom a cuccokat és felmegyek mamámhoz, ha tehetem. Így sem tudom letenni a fenekem 15 perce, hogy ne lenne valami feladat. Nagybátyám mégsem hajlandó nagymamámat minimálisan ápolni sem. Egyedül hagyja napközben és folyton hívogat, hogy “akkor azonnal indulok és feljössz a mamához”, meg legyek vele este 10-ig, mert ő csavarogni akar.

Rettentően leterhel a vizsgaidőszak, a munka és a ház körüli teendők és már kezdek begolyózni, hogy az ő dolga is teljesen rám szakad. Mit tehetnék?

2021. máj. 29. 16:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

Szia

Leülsz apukáddal, hogy nagyon szereted a nagymamádat, de kezd le terhelni és intézkedjen mert problémák lesznek veled is nem csak a nagymamáddal. Vagy elköltözöl. Pl:kollégium

2021. máj. 29. 18:48
 12/18 anonim ***** válasza:
16%
Otthonba az oreglánnyal!
2021. máj. 29. 18:52
 13/18 anonim ***** válasza:
9%
Mit jelent a lerobbant?
2021. jún. 1. 12:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 Az egészsége nem a régi, fizikálisan rosszul van. Ezt tényleg nem érted, vagy csak teszed a butát?:D
2021. jún. 1. 18:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Azért nagyon nem mindegy, hogy eltört a keze, ami pár hét alatt nagyjából rendbejön, vagy épp olyan betegsége van, amit nem lehet gyógyítani vagyis innentől kezdve soha nem lesz jobb állapotban...
2021. jún. 2. 08:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Jaja, csak abban a pár hétben is illendő volna segíteni a srácnak is! Nemcsak a kérdezőnek!
2021. jún. 2. 09:25
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
A kérdést azért tettem fel, mert egy önmagát ellátni képtelen idős ember mellé kelleni fog egy idő után a 0/24-es felügyelet, azt meg nagyon nehéz kivitelezni csak a családtagoknak.
2021. jún. 2. 09:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem került volna semmibe, ha alapból odaírod, de mostmár értjük, ne aggódj.
2021. jún. 2. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!