Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Legközelebbi családtagoknak...

Legközelebbi családtagoknak sosem jut eszükbe némi kedves gesztus. Hogyan céloznál rá h jól esne másfajta törődés?

Figyelt kérdés

Hetente találkozunk velük, mivel egy városban lakunk. (Kis város)

Sose jut eszükbe hogy mondjuk egy nagybevásárlás során kedvességből hozzana nekünk (2 főre) egy sütit mondjuk.

Kb minden hétvégén jönnek-mennek, sosem kérdik meg, hogy elvinnének e?

Keresztszüleimről van szó.

Egyébként jó a kapcsolatunk, valahogy mégis úgy érzem hogy természetesnek veszik hogy mi vagyunk nekik és a bárátokka többet kedveskednek.

2021. ápr. 1. 16:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

Lehet, hogy más a szeretetnyelvetek. 5 féle szeretetnyelv van az elmélet szerint:

Elismerő szavak

Minőségi idő

Ajándékozás

Szívességek

Testi érintés

Általában 2 jellemző leginkább egy emberre. Ha teljesen eltér a szeretetnyelved valakivel - elképzelhető, hogy mind ketten úgy érzitek, ti mindent megtesztek a másikért, ő mégis közönyös. Vagy úgy érzed, hogy nem törődnek veled, mert nem a te szeretetnyelveden szólnak hozzád, ami ezek szerint az ajándékozás.

De az is lehet, hogy olyan érzéketlen a családotok, mint a miénk. Merő jégverem minden kapcsolattartás, még ha teszünk is szívességeket egymásnak.

2021. ápr. 1. 20:08
 12/14 anonim ***** válasza:
29%
Nem is értem, miért kéne ajándékot vinniük csak mert vásároltak? Ha meg velük akarsz menni vásárláskor, miért nem kéred meg őket és kész? Nem igazán értem a problémádat... Ha sokat kéne cipekednem, akkor megkérek egy rokont hogy vigyen be, de nem várom el ingyen, hisz neki se fán terem a benzin. Igaz, eddig egyik se volt hajlandó elfogadni a pénz érte, de akkor átugrok hozzájuk hogy sok van valami zöldségből, tojásból, nem kell-e nekik véletlenül. Úgy szoktam előadni hogy "jaj, félek hogy megromlik, kár lenne érte". De ők is tudják miért viszem, és így szívesebben elfogadják, mert éreztetve van hogy nem gond.
2021. ápr. 1. 21:07
 13/14 anonim ***** válasza:
35%
Ha már külön kérni kell, akkor már kár erőltetni. Fogadd el, hogy egész egyszerűen nektek nem akarnak ilyesmivel kedveskedni, ez van.
2021. ápr. 1. 23:20
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Pont, hogy az a legnagyobb törődés részükről, hogy hetente találkoztok, ergo foglalkoznak veletek.

Nem a süti, meg a fuvar a törődés, haenm az, hogy atrtják a kapcsolatot veletek.

Nem tisztük fuvarozni titeket, de ha ilyesmit vársz el kérd meg őket szépen (maximum 1-2 havonta egy alkalommal lenne pofám, mert nem taxisok, ellenben te hívhatsz magatoknak egyet, ha annyira kell).

A süti meg, hát pont olyan, ha minden héten találkozotk akkor elég közvetlennek érzik a kapcsolatot. Nem viszek én sem mindig ajándékot oda, ahova hetente megyek, mert nem vendégség kategória, ahogy nem is ugrálom át a hozzánk ilyen rendszerességgel érkezőeket, max kávé/tea van mindig itthon, de nem lesz az asztalon négy féle sütike csak mert beugrottak és nem is várják el. Ahogy én sem tőlük, hogy hozzanak.

2021. ápr. 2. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!