Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Fektessek energiát ebbe a...

Fektessek energiát ebbe a gyerekbe vagy ne?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő :

Van egy buta bátyám, aki a kisegítő nyolcadik osztályt is csak 18 évesen tudta befejezni, összejött egy szintén kisegítős lánnyal. 18 évesek lehettek, mikor megszületett az első gyerekük, utána jött még egy lány és egy fiú.

Annyira felelőtlenek voltak és buták. A kapcsolatuk nem alakult jól, a nő elhagyta a gyerekeket még 5 éves koruk előtt.

Az apa mivel buta is volt és nem nagyon akarta vállalni a felelősséget, nem úgy nevelte őket, ahogy kellett volna.

A két nagyobb gyerek kezd nagyon elkallódni. A legnagyobb fiú annyira rosszban van az apjával, hogy már nem is laknak együtt. Nővérem vette gyámság alá. Tanulni nem akar, nem jelentkezik be az órákra. A gyámhatóság szerint ennek így javítóintezet lesz a vége. Egyébként gátlástalanul lop is a gyerek. Az apja és az anyja is sokszor lopott a családtól.

A kisebbik lány meg az apja gyámsága alatt van, de mivel otthon nem szeret ő is itt van nővéremnél. Ő bejeltkezik az órákra, de ötödikes léttére, kb harmadikos szinten van. Az apa valószínű, hogy kikezdett a saját lányával nem egyszer. Undorító. Anyukám annyira buta, hogy nem akarta az egészet elhinni se. Tipikus áldozathibaztatás.

Mi próbálunk segíteni a gyerekeknek, de nekem türelmem sincs már. Nem hálásak, nem látod rajtuk, hogy akarnák, hogy jobban tanuljanak.

Viszont, hogy a haverokkal találkozzanak, pasizzanak arra van eszük.

Nekünk is nehéz gyerek korunk volt, szegények voltunk. Anyánk igénytelen volt, buta is. De próbáltunk törekedni rá, hogy a saját környezetünk élhetőbb legyen, tanultunk.

Nyilván nem lett belőlünk ügyvéd, de van szakmánk, dolgozunk. Van hol lakni, eltudjuk saját magunkat látni. Nem sodortuk sose magunkat bajba.

Nyilván nekem is megvan a magam problémái, de emellett idegesít, hogy ennyire buták, igénytelenek is. Ez az egész reménytelen, ha a szülők maguk sem normálisak?!

Foglalkozzam magammal, hogy az én életem jobb legyen és ne görcsöljek ezeken?

2021. márc. 23. 12:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
ne pazarold erre az idődet és az energiádat. komolyan mondom az ilyen embereket mint a bátyád és a családja karsztráltatni kéne (le lehet pontozni, nem érdekel, az ilyen emberek feleslegesen léteznek, de korlát nélkül szaporodhatnak)
2021. márc. 23. 13:05
 12/25 A kérdező kommentje:

2.ik válaszoló

Én és a testvéreim előtt sem volt rendes példamutató szülő. Anyukám egyedül nevelt fel.Nem tudott segíteni a tanulásban, a háztartást nem vezette. Mi takarítottunk, mostunk magunkra. Ő csak főzött. A nálunk 16 évvel idősebb nővérünk volt nekünk a jó példa. Igaz vele is havonta kb 1x találkoztunk. Ő vele lehetett megbeszélni, hogy mennyire rossz otthon. Biztos, hogy segített abban, hogy normálisabb emberekké váljunk. De bennünk volt hajlandóság is. Bennük alig van. Ezért nincs hozzá türelmem, mert nem is érzem, hogy szeretnék. Lehetséges, nem tudom aterezni a helyzetüket kellőképpen és nekem könnyebb volt a gyerekkorom talán.

Abban van igazság, hogy nem tudok elég empatikus lenni velük.

2021. márc. 23. 13:49
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Szép történet. Az meg van amúgy, hogy a gyerek apja nem gyám, hanem szülő? Ha 3 gyerek van, akkor hogy lesz belőlük legnagyobb fiú és kisebbik lány? Az azt jelenti ugyanis hogy van egy kisebb fiú és egy nagyobb lány is, márpedig az 4 gyerek. Ha az ember arra gyanakodna, hogy valaki molesztál egy kisgyereket, csak eszébe jutna feljelentést tenni. Sosem fogom megérteni, mi értelme az ilyen kamu történeteknek.
2021. márc. 23. 14:10
 14/25 A kérdező kommentje:

Utolsó! Bocsi én sem tudom sokszor kifejezni magam úgy ahogy szeretném. Hárman vannak testvérek. A legnagyobbat nővérem gyámság alá vette, a középső lány menekül otthonról, őt molesztálta az apja. A legkisebb fiú pedig valamiért nagyon ragaszkodik az apjához, vele nincsenek is bajok egyébként. Szófogadó, csak Ő is vissza maradott. Ő még nem tudta megtapasztalni milyen az ha az embernek van anyukája, addigra már elhagyta őket az anyjuk. Talán őt nem viseli meg úgy ez az egész.

Egyébként Én mondtam a családomnak, hogy felkellene jelenteni ezt a szar alakot, de senkit se érdekelte úgy igazán. Inkább söpörjük a szőnyeg alá, mintha misem történt volna.

2021. márc. 23. 14:20
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
Na és neked hasn testvéred van?
2021. márc. 23. 14:21
 16/25 A kérdező kommentje:
Mi tízen voltunk. Ezek a gyerekek a bátyám gyerekei.
2021. márc. 23. 14:23
 17/25 anonim ***** válasza:
96%
TÍZEN?????
2021. márc. 23. 14:25
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Sosem értettem, hogy az ilyen önjelölt gyk rendőrök miért írják oda minden 5. kérdéshez, hogy kamu. Miért foglalkoztok vele akkor? Van még elég kérdés az oldalon.
2021. márc. 23. 14:27
 19/25 A kérdező kommentje:

Igen! Az én szüleim se voltak normalisak. Ész nélkül szaporodtak. Sokat jártak piacozni, és anyukám arra se tudott odafigyelni, hogy rendesen szedje a fogamzásgátlót. Sokat szegyenkeztem is ez miatt az iskolába. És ugyanúgy hagyta, hogy a bátyjámék is meg tartsák a gyerekeket. Úgy fogta fel, hogy majd segít nekik. Ahaa csak egy gyerek nemcsak annyiból áll, hogy megeteted meg elküldöd az iskolába.

Én nem is szeretnék gyereket, lehet túl sok volt az elrettentő példa.

2021. márc. 23. 14:31
 20/25 A kérdező kommentje:

Én lennék a legboldogabb ember ha ez tényleg hazugság lenne.

Egy tragédia a mi családunk sorsa.. A nagyobb testvéreimrol meg nem is beszélve, van közöttük alkoholista is.

Sokszor inkább nem is gondolok ezekre, mert magamat mérgezem vele. De közben meg bűntudatom van, hogy segíthetnék.

2021. márc. 23. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!