Családban azért kell visszafogni magunkat és nem szólni ha valami nem tetszik mert baj esetén csak rájuk számíthatunk?
30 éves vagyok. Nálunk úgy teltek a családi ünnepek, hogy senkinek nem volt kedve a másik pofáját bámulni, mert apám rühellte a nagyszüleimet és fordítva is igaz volt. A 2 szülőm szülei is utálták egymást, de üljünk össze és játsszuk el, hogy normális család vagyunk. Az egyik nagyapám folyamatosan beszólogatott mindenkinek, de mindenkinek tűrnie kellett, mert hát ő a papa, tudjuk milyen, ilyen a stílusa.
30 éves koromra jutottam el oda, hogy elegem lett a képmutatásból, én nem fogok jópofizni senkivel csak mert családtag és nem, nem számíthatok rájuk (leszámítva anyukámat és a testvéremet) ha baj van, de nem is kérnék soha segítséget.
Az nem család (de ezt elmondtam mindenkinek), amikor az év 364 napján pofázunk a másik háta mögött, belekötünk a másikba, aztán karácsonykor pár fotó meg vacsi erejéig összeülünk és úgy teszünk, mintha szeretnénk egymást.
Mi nagyon csúnyán összevesztünk többször is mert nagyon máshogy látjuk a dolgokat, ettöl őszinte a szeretetünk mert el merjük mondani a másiknak a véleményünket.
Nem is tudnám elképzelni ezt az áljópofizást
Szerintem a nagynénikkel van a legtöbb baj (tisztelet a kivételnek). És én is úgy vagyok, ahogy itt írta valaki, hogy ugye én ott voltam baba korom óta, ő már felnőtt nő volt. Persze, hogy csinált velem, amit akart, kiélhette rajtam az összes frusztrációját. És mivel úgy neveltek a szüleim, ezért nem szóltam vissza, mert ebben nőttem fel, ez volt a "természetes".
Én akkor éreztem, hogy valami nem oké, amikor még huszonéves koromban is a "kis hülye taknyos" voltam neki, a vőlegényem előtt is piszkált, "kóstolgatott", szemétkedett.
Nekem is ki kellett volna osztanom, mint ahogy itt egy 25 éves lány írta, csak nem volt annyi vér a pucámban. Aztán amikor már asszonyként, 8 éves kislány anyjaként is b...szogatott a telefonba és sértegetett (úgy, hogy fingja nem volt az akkori életemről, mert közben 150 km-re mentem férjhez), akkor rábaxtam a telefont. Ennek 15 éve.
Lényeg, hogy nem kell tűrni semmit az ilyen beszólogatós, piszkálódós rokonoktól.
(A másik, hogy azért milyen lelkiségre vall, hogy mondjuk a testvére gyerekével ilyen bunkó, mondjuk egy nagynéni? De ez már más téma.)
Az, hogy csak rájuk számíthatunk a bajban, egy jó nagy baromság. Karamboloztunk, a szomszéd adta ide az egyik kocsiját, hogy egyáltalán rohangálni tudjunk ügyeket intézni a biztosítóhoz, másik kocsit venni, stb. Testvéremnek és férjének kettőjüknek összesen 3 (jó) kocsija van, nem ajánlotta fel.
És ez csak egy példa, tele van ilyen esetekkel a padlás.
Felejtsd el, hgoyha segítségre szorulnál, számíthatsz bárkire is magadon kívül, mert általában NEM.
Egyébként, ha valami nem tetszik, ALAP, hogy megmondom, akár keményen, és ha nem ért a szóból, ignorálom, vagy teljesen kizárom az életemből. Lehúzó, bnkó, értetlen emberekre nincs szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!