Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családban azért kell visszafog...

Családban azért kell visszafogni magunkat és nem szólni ha valami nem tetszik mert baj esetén csak rájuk számíthatunk?

Figyelt kérdés
Kiváncsi lennénk nálatok mi a trend, de nekem mindig azt mondják hogy ne gerjesszük a haragot. Kezd kicsit elegem lenni mert állandóan bszólnak nekem x dolog miatt, mikor ők teljesen úgyanígy vannak. És én már kezdem nem bírni őket és nagyin odamondanám a véleményem. De anyám szerint fogjam vissza magam. Akiknek beszólnék (ők állnak hozzánk legközelebb a családban)
2021. febr. 23. 07:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
10. Igen ez a terv
2021. febr. 23. 09:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Helyes!Ne engedd hogy hülyének nézzenek ha ők se jobbak nálad.Ez nem család.Vagy kerüld őket
2021. febr. 23. 09:18
 13/21 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk a problémákat is meg lehet beszélni. Ezzel tudom, hogy a legrosszabb helyzetben is vannak olyan nyitottak, hogy segítsenek (és ne csak a látszat kedvéért).
2021. febr. 23. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

30 éves vagyok. Nálunk úgy teltek a családi ünnepek, hogy senkinek nem volt kedve a másik pofáját bámulni, mert apám rühellte a nagyszüleimet és fordítva is igaz volt. A 2 szülőm szülei is utálták egymást, de üljünk össze és játsszuk el, hogy normális család vagyunk. Az egyik nagyapám folyamatosan beszólogatott mindenkinek, de mindenkinek tűrnie kellett, mert hát ő a papa, tudjuk milyen, ilyen a stílusa.

30 éves koromra jutottam el oda, hogy elegem lett a képmutatásból, én nem fogok jópofizni senkivel csak mert családtag és nem, nem számíthatok rájuk (leszámítva anyukámat és a testvéremet) ha baj van, de nem is kérnék soha segítséget.

Az nem család (de ezt elmondtam mindenkinek), amikor az év 364 napján pofázunk a másik háta mögött, belekötünk a másikba, aztán karácsonykor pár fotó meg vacsi erejéig összeülünk és úgy teszünk, mintha szeretnénk egymást.

2021. febr. 23. 09:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon csúnyán összevesztünk többször is mert nagyon máshogy látjuk a dolgokat, ettöl őszinte a szeretetünk mert el merjük mondani a másiknak a véleményünket.

Nem is tudnám elképzelni ezt az áljópofizást

2021. febr. 23. 09:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam a rokonaimmal,meg is szakítottam velük már régen a kapcsolatot.Nekem az nem érte meg,hogy mivel régen minden hétvégén följártunk mamámékhoz,mivel egyazon faluba lakott az összes,és sokat jártak egymáshoz látogatóba,szóval vagy ők jöttek,vagy nekünk is kellett mennünk valamelyikükhöz.És mindig imádtak okoskodni,meg hogy mi a jó,mi a helyes szerintük,mert csak az volt a normális,amit ők gondoltak.És nekem nem érte meg hogy azért hallgassam őket évente 52-szer,hogy ezért cserébe segítenek nekem évente 1-szer.
2021. febr. 23. 09:59
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nagynénikkel van a legtöbb baj (tisztelet a kivételnek). És én is úgy vagyok, ahogy itt írta valaki, hogy ugye én ott voltam baba korom óta, ő már felnőtt nő volt. Persze, hogy csinált velem, amit akart, kiélhette rajtam az összes frusztrációját. És mivel úgy neveltek a szüleim, ezért nem szóltam vissza, mert ebben nőttem fel, ez volt a "természetes".

Én akkor éreztem, hogy valami nem oké, amikor még huszonéves koromban is a "kis hülye taknyos" voltam neki, a vőlegényem előtt is piszkált, "kóstolgatott", szemétkedett.

Nekem is ki kellett volna osztanom, mint ahogy itt egy 25 éves lány írta, csak nem volt annyi vér a pucámban. Aztán amikor már asszonyként, 8 éves kislány anyjaként is b...szogatott a telefonba és sértegetett (úgy, hogy fingja nem volt az akkori életemről, mert közben 150 km-re mentem férjhez), akkor rábaxtam a telefont. Ennek 15 éve.

Lényeg, hogy nem kell tűrni semmit az ilyen beszólogatós, piszkálódós rokonoktól.

(A másik, hogy azért milyen lelkiségre vall, hogy mondjuk a testvére gyerekével ilyen bunkó, mondjuk egy nagynéni? De ez már más téma.)

2021. febr. 23. 10:27
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy csak rájuk számíthatunk a bajban, egy jó nagy baromság. Karamboloztunk, a szomszéd adta ide az egyik kocsiját, hogy egyáltalán rohangálni tudjunk ügyeket intézni a biztosítóhoz, másik kocsit venni, stb. Testvéremnek és férjének kettőjüknek összesen 3 (jó) kocsija van, nem ajánlotta fel.

És ez csak egy példa, tele van ilyen esetekkel a padlás.

2021. febr. 23. 10:40
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
18-as voltam, mármint nem ajánlotta fel, hogy használhatjuk 1-2 hétig, így értettem.
2021. febr. 23. 10:41
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsd el, hgoyha segítségre szorulnál, számíthatsz bárkire is magadon kívül, mert általában NEM.

Egyébként, ha valami nem tetszik, ALAP, hogy megmondom, akár keményen, és ha nem ért a szóból, ignorálom, vagy teljesen kizárom az életemből. Lehúzó, bnkó, értetlen emberekre nincs szükségem.

2021. febr. 23. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!