Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a tetszik egy kb másfél...

Mi a tetszik egy kb másfél éves már ivartalanított kutyának a cumisüvegben, hogy időnként jobban szeret abból inni, mint tálból? Számíthat, hogy nemrég voltak kölykei (azokkal együtt találták valahol), vagy más oka lehet?

Figyelt kérdés
2019. febr. 4. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Nem hinném, hogy egy kutya felismeri azt összefüggést, ami a szoptatás és a cumisüveg között van.

Eleve nem értem, hogy egy másfél éves kutya miért kap inni cumisüvegből?

2019. febr. 4. 17:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Voltunk túrázni nemrég, de az erre a célra vásárolt hordozható itatót nem akarta használni, ezért kipróbáltam a cumisüveget, hátha, mert jól zárható, kis helyen elfér, nem kell öntögetni másik tálba a vizet, meg tisztogatni, és praktikus, az bejött neki.
2019. febr. 4. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Megszokta, hogy abból iszik túrázáskor és ezért számára az a természetes, ha otthon is abból iszik, ennyi.
2019. febr. 4. 18:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Most először próbáltam, nem tudok róla, hogy korábban ebből itatták volna, bár mentett kutya, nem tudom az előéletét.
2019. febr. 4. 21:06
 5/6 anonim ***** válasza:
28%

A mentett kutyák általában érzékenyebbek az emberi reakcióra, erősebb bennük a megfelelési vágy, ezért én teljesen laikusként arra tippelnék, hogy mikor cumisüvegből ivott kapott tőletek egy pozitív megerősítést, mosolyogtatok, hogy milyen cuki vagy csak örültetek, hogy a cumisüvegből is tudott inni és ezt a reakciót ő úgy könyvelte el, hogy valami jót csinált, amivel boldoggá tette a gazdáit és mivel a kutyák alapvetően törekednek a gazda pozitív reakcióira (pl. ezért nem szabad a zoknit cibáló kölyökkutyán nevetni, mert akkor megerősítik benne, hogy ez egy helyes viselkedés, de az is azért van hogy sok kutya felvesz valami vicces szokást), szinte ez az alapja az ember-kutya kommunikációnak és nevelésnek, ezért próbálják minél gyakrabban hozni az adott viselkedést.

Szóval ha egy amúgy is érzékeny kutyád van, pl. elég csak hangosabban rászólni és már abba is hagyja a rosszalkodást, ha jókedved van akkor ő is aktívabb, pörgősebb lesz, ha stresszes vagy, rá is "átragad" szóval érted, akkor szerintem akár még ez is lehet a háttérben.

2019. febr. 4. 22:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem volt ilyen cukiskodás, örültem, hogy valamit elfogad, és hajlandó volt inni, jól bírja a nagyobb sétát, túrát, de a folyadékpótlás fontos, a hordozható palackos kutyaitatótól meg félt.
2019. febr. 5. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!