Felnőtt korban a család az a rokonság is vagy "csak" a szülők, gyerek meg esetleg a testvér?
Figyelt kérdés
Nem a választott családra= a barátokra gondolok.2020. dec. 29. 03:04
11/14 anonim válasza:
Nekem a család fogalmába a férjem, gyerekeim, szüleink, testvéreink, nagyszüleink tartoznak, onnantól mindenki más csak rokon (nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek)
A szűk családom: férjem, gyerekeim.
12/14 anonim válasza:
2-es vagyok újra. A többiek is jó választ adtak, ahogy m értelmezzük a család szó jelentését. De a tanárod a régi értelemben használta. Ha azt felelted volna, hogy 3 gyerekem van, akkor megjegyezte volna, hogy szép lehet a 3 fiú. Ugyanis csak a fiúkat nevezték gyereknek, a lányok "csak" lányok voltak.
13/14 Metionin válasza:
Szerintem ez családfüggő, van ahová a távolabbi rokonokat is beleszámolják, mint nagy család. Nálunk család az a szülő, gyerek, testvér, nagyszülő, a többi csak rokon.
14/14 anonim válasza:
Akit te annak tartasz.
pl lehet,hogy egy testvéredet annak tartod, de anyátokat már nem.
Tehát hogy családtagnak; hogy ki a családtag; akit te belső érzésre annak tartasz. Tehát ha már pl el vagy költözve; akivel nem csak a vérségi kötelék köt, hanem pozitív érzelmek is fellelhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!