Felnőtt korban a család az a rokonság is vagy "csak" a szülők, gyerek meg esetleg a testvér?
Család (szülők, gyerekek, nagyszülők).
A tágabb rokonság az oldalágiakkal és leszármazottaikkal,
összességükben= a família.
Felnőtt korban a család a nejed/férjed, gyerekeid.
Szokták kérdezni, családod van?
Erre rávágtam, persze, van anyukám, apukám, tesóim, nem is értettem mi ez a kérdés. Közben ő (egy volt tanárom) arra értette hogy megcsaládosodtam e már. Én mondjuk ezt olyan sértőnek vettem, mert ha felnőtt vagyok és nincs saját családom, és a szüleim sem a családom akkor már? Hát már miért ne lenne családom?
De egyetértek a 2-essel. Mikor fiatalabb koromban az idősebb kollégák mondták "se kutyája se macskája, jöjjön csak be a két ünnep között dolgozni"
Pedig velem egyidős gyerekeik voltak, szóval csak annyira volt családom mint nekik éppenséggel.
Nekem a család át ugyanazt jelenti mint gyerekként: szüleim, testvér, nagymamák, nagypapák stb...
Ettől hány családod dolog engem idegesít, a környezetemben évekig nem hallottam ilyet, még nem is így szoktam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!