Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Felnőtt korban a család az a...

Felnőtt korban a család az a rokonság is vagy "csak" a szülők, gyerek meg esetleg a testvér?

Figyelt kérdés
Nem a választott családra= a barátokra gondolok.
2020. dec. 29. 03:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%

Család (szülők, gyerekek, nagyszülők).

A tágabb rokonság az oldalágiakkal és leszármazottaikkal,

összességükben= a família.

2020. dec. 29. 04:32
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

Felnőtt korban a család a nejed/férjed, gyerekeid.

Szokták kérdezni, családod van?

Erre rávágtam, persze, van anyukám, apukám, tesóim, nem is értettem mi ez a kérdés. Közben ő (egy volt tanárom) arra értette hogy megcsaládosodtam e már. Én mondjuk ezt olyan sértőnek vettem, mert ha felnőtt vagyok és nincs saját családom, és a szüleim sem a családom akkor már? Hát már miért ne lenne családom?

2020. dec. 29. 05:26
 3/14 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
90%
Gyerekkorban és felnőttkorban is ugyanaz a család.
2020. dec. 29. 05:40
 4/14 A kérdező kommentje:
Gyerekkorban a gyereknek nincs gyereke.
2020. dec. 29. 07:03
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
2-es! Régen nem a házastársat, szülőket, testvéreket nevezték családnak, hanem csak a saját gyereket. m A kérdésre az első adott választ.
2020. dec. 29. 07:29
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

De egyetértek a 2-essel. Mikor fiatalabb koromban az idősebb kollégák mondták "se kutyája se macskája, jöjjön csak be a két ünnep között dolgozni"

Pedig velem egyidős gyerekeik voltak, szóval csak annyira volt családom mint nekik éppenséggel.

2020. dec. 29. 07:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Vidéken olyat kérdeztek tőlem, hogy hány családom van. A gyerekeim számát akarták tudni, mint később kiderült.
2020. dec. 29. 07:51
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A család alapesetben a szülők és a gyerekek. Szűk családnak nevezik ezen felül még a nagyszülőket és a testvéreket. Rokonság mindenki más akivel vér vagy házasság szerint valamilyen kapcsolatban állsz.
2020. dec. 29. 08:19
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a családom (szüleim, unokatestvéreim, szülők testvérei) nem szűntek meg azért, mert lett férjem, gyerekem. Ugyanúgy a családom.
2020. dec. 29. 09:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a család át ugyanazt jelenti mint gyerekként: szüleim, testvér, nagymamák, nagypapák stb...

Ettől hány családod dolog engem idegesít, a környezetemben évekig nem hallottam ilyet, még nem is így szoktam meg.

2020. dec. 29. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!