Egy 6 évesnek laptop?
Nem feltétlen rossz dolog egy informatikai eszköz a gyereknek. Ma már semmi sem működik nélküle. Szó szerint akármit akarsz csinálni, nem úszod meg, hogy ne találkozz egy géppel.
Én azt gondolom, hogyha szülőként felelősségteljesen állunk hozzá a témához, a gyermek egy számítógépnek köszönhetően rengeteget tanulhat és számos készsége fejlődhet.
Ha attól féltek, hogy a gyerkőc túl sok időt tölt a számítógép előtt, akkor be lehet állítani azt házirendekkel, hogy egy adott felhasználó egy nap csak két órát használhatja a számítógépet, utána leállítja.
Nekünk közös asztali gépünk volt amin már másodikos, harmadikos korom óta játszhattam. Viszont nálunk meg volt a fokozatosság, hogy először csak oda ülhettem nézni a tesóimat (már ettől nagyon boldog voltam), utána ki kellett várnom a sorom, mert én voltam a legkisebb.
Nővérem kapott érettségire laptopot (8 év van köztünk), én bátyámmal rákövetkező karácsonyra kaptunk. Akkor kezdtem a gimit. Iszonyat boldog voltam, akkoriban még nem volt olyan elterjedt mint most, elterveztem milyen jó lesz, mennyi mindent csinálok majd vele, de végül a gimi miatt nem volt időm semmi egyébre, csak épp tényleg ppt-t csináltam vele, worldbe írtam fogalmazást rajta ilyenek.. Hétvégente esetleg sorozatnézés. De végül hozzászoktam hogy van, és már nem nagy szám.
Ha hamar ki akarjátok csinálni az ingerküszöbét vegyetek neki, de utána ne legyen meglepődés, hogy már természetesnek veszi azt hogy ilyen dolgokat simán megkaphat bármiféle akadály nélkül. Mit fog kapni később? Nehéz lesz fokozni, ha hat éves korában beindítotok egy laptoppal. Jutalmazni se lesz lesz, ha így is úgy is ilyen dolgokat kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!