Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy 6 évesnek laptop?

Egy 6 évesnek laptop?

Figyelt kérdés
ti vennétek neki film nézésre, tanulásra, és játszani szülői felügyelet mellet

2020. dec. 6. 11:14
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
61%
A 6 éves fiam a bátyja laptopját használja, az enyémet nem adnám oda, mert tényleg elállít, töröl stb. Ez nem zárja ki, hogy ne kirándulnánk, sőt, a munkámnak hála egész nyáron a Balatonon vagyunk, ne rajzolna, ne játszana mást. Engem nem érdekel, hogy más mennyire ítéli el, mert közben kivétel néljül a 10 éves gyerekem, bárhol a korosztályával beszél, de tényleg kivétel nélkül az épp aktuális játékkal, minden gyerek tisztában van. Hozzáteszem, ezt egy fogócska közben vagy foci közben beszélik ki, ergo egyik se egy bezombult gyerek.
2020. dec. 6. 12:11
 22/43 anonim ***** válasza:
89%
Én nem vennék. Amennyire szüksége lehet rá (akár online oktatáshoz), annyi időre használhatja a szülőét is, ha már úgyis szülői felügyelettel használná. A szülő munkája nem fog elveszni, kell csinálni egy másik felhasználót a laptopra. Volt aki azt írta, hogy ő érettségire kapta az első laptopját: azt viszont későinek tartom, a mai világban egy középiskolásnak már bőven szüksége van rá.
2020. dec. 6. 12:11
 23/43 anonim ***** válasza:
75%
Nem.
2020. dec. 6. 12:15
 24/43 anonim ***** válasza:
67%

Nem feltétlen rossz dolog egy informatikai eszköz a gyereknek. Ma már semmi sem működik nélküle. Szó szerint akármit akarsz csinálni, nem úszod meg, hogy ne találkozz egy géppel.

Én azt gondolom, hogyha szülőként felelősségteljesen állunk hozzá a témához, a gyermek egy számítógépnek köszönhetően rengeteget tanulhat és számos készsége fejlődhet.

Ha attól féltek, hogy a gyerkőc túl sok időt tölt a számítógép előtt, akkor be lehet állítani azt házirendekkel, hogy egy adott felhasználó egy nap csak két órát használhatja a számítógépet, utána leállítja.

2020. dec. 6. 12:20
 25/43 anonim ***** válasza:
96%

Nekünk közös asztali gépünk volt amin már másodikos, harmadikos korom óta játszhattam. Viszont nálunk meg volt a fokozatosság, hogy először csak oda ülhettem nézni a tesóimat (már ettől nagyon boldog voltam), utána ki kellett várnom a sorom, mert én voltam a legkisebb.

Nővérem kapott érettségire laptopot (8 év van köztünk), én bátyámmal rákövetkező karácsonyra kaptunk. Akkor kezdtem a gimit. Iszonyat boldog voltam, akkoriban még nem volt olyan elterjedt mint most, elterveztem milyen jó lesz, mennyi mindent csinálok majd vele, de végül a gimi miatt nem volt időm semmi egyébre, csak épp tényleg ppt-t csináltam vele, worldbe írtam fogalmazást rajta ilyenek.. Hétvégente esetleg sorozatnézés. De végül hozzászoktam hogy van, és már nem nagy szám.

Ha hamar ki akarjátok csinálni az ingerküszöbét vegyetek neki, de utána ne legyen meglepődés, hogy már természetesnek veszi azt hogy ilyen dolgokat simán megkaphat bármiféle akadály nélkül. Mit fog kapni később? Nehéz lesz fokozni, ha hat éves korában beindítotok egy laptoppal. Jutalmazni se lesz lesz, ha így is úgy is ilyen dolgokat kap.

2020. dec. 6. 12:48
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Jutalmazni se lesz könnyű *
2020. dec. 6. 12:49
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Jaj most nézem a dátumok sem stimm, viszont nem is fontos. Csak arra emlékszem hogy volt egy érettségis, én középsulit kezdő voltam, bocsesz
2020. dec. 6. 12:57
 28/43 anonim ***** válasza:
16%
Valószínűleg online oktatással fog elkezdeni iskolába járni. Akkor pedig ő fog ülni a gép előtt egész nap, más nem fér hozzá. Ha a családban másnak is szüksége van számítógépre, akkor kell a 6 évesnek laptop. ha senki más nem gépezik rajta kívül, akkor nem érdekes, de ő - sajnos vagy nem sajnos - ezzel fogja kezdeni az iskolát.
2020. dec. 6. 13:13
 29/43 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem fölösleges aztán rászokik és majd jön 10 évesen a facebook és társai meg a sok pedofil igyis annyi ilyet hall az ember hogy borzasztó. A keresztlányom kb ovodás korában kapott táblagépet mese céljábol utána annyira rászokott hogy enni nem evett nélküle ilyen fiatalon nem egészséges szerintem laptopot adni egy gyerek kezébe.
2020. dec. 6. 13:16
 30/43 anonim ***** válasza:
90%
Elsősöknek nem lesz távoktatása. Élőben is nehéz velük, nem hogy online. Majd biztos egy 6 éves gyerek önmagától bekapcsolja a tananyagot és tanulmányozza, mikor az osztályteremben is simán elkalandozik a figyelme, nem hogy egy online térben. Ahol meg két szülő dolgozik, nincs aki felügyelje a 6 éves gyereket, nem hinném hogy otthon hagyja egyedül, abból semmi jó nem sülne ki. Panaszkodik itt sok ember, hogy olyan hanar fel akarnak nőni a gyerekek, mi meg pont ebben segítünk nekik ilyen dolgokkal.
2020. dec. 6. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!