Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy 6 évesnek laptop?

Egy 6 évesnek laptop?

Figyelt kérdés
ti vennétek neki film nézésre, tanulásra, és játszani szülői felügyelet mellet

2020. dec. 6. 11:14
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
29%

4-es vagyok.

Annyit hozzá tennék, hogy nem minden felnőtt szereti,ha a gyerek a munkaeszközével játszik.Esetleg több napos munkája veszhet a semmibe.

Ha a kérdező anyagilag megteheti, akkor legyen külön a gyereknek.

És igen jól írta.

Szülői felügyelet mellett.

2020. dec. 6. 11:28
 12/43 anonim ***** válasza:
46%

Persze, hogy majd ha 18-20 éves lesz, úgy kelljen elrugdosni a gép elől? Hogy könyörögni kelljen a tanulás/munka miatt, mert csak otthon mereszti a valagát és mást nem csinál, mint filmet néz és a gépen játszik? Egy 6 évesnek, aki gondolom elsős (vagy az lesz), mégis mi a lópikulának tanulásra egy laptop, most őszintén?

Abszolút nem ajánlom, max akkor, ha már gimibe megy. Ott segítségére válhat a tanulásban, de általános iskolában szerintem csak ártani lehet vele.

2020. dec. 6. 11:31
 13/43 anonim ***** válasza:
81%
Inkább tedd félre a pénzt, és vegyél neki később.
2020. dec. 6. 11:35
 14/43 anonim ***** válasza:
92%

Egy 6 évesnek teljesen felesleges, nem tesz jót neki, ha sokat használja. Heti 1-2 óráért meg nem érdemes kidobni ennyi pénzt az ablakon.

Én 6-7. osztályban használtam először számítógépet a tanuláshoz, addig bőven elég volt a tankönyv. Később egyre többször kellett, örültem, hogy van sajátom és nem kell órákat várni másra. Az is hasznos volt, hogy már kicsi koromban odaengedtek a gép elé. Eleinte nagyon ritkán, párhetente fél órát, és mindig ott ült mellettem valaki, aztán 4-5. osztályban már egyedül is kezelhettem, de továbbra is volt időkorlát és ellenőrzés, ami csak gimnáziumban szűnt meg (de addigra volt elég eszem ahhoz, hogy ne pakoljam tele vírussal a gépet és ne menjen a játék a tanulás rovására). Szerintem fontos, hogy a gyerekek hamar beletanuljanak a digitális eszközök használatába, de ehhez nem kell saját laptop. Majd esetleg felsőben, vagy gimnázium elején.

2020. dec. 6. 11:46
 15/43 anonim ***** válasza:
41%

Nem hiszem, hogy a laptop mobilitására szükség van egy 6 évesnél...

Inkább egy otthoni, asztali gépet használjon.

Arra sincs szükség, hogy kifejezetten az övé legyen... Jó az is, ha a családdal közös.

Nekem 0 éves koromtól volt számítógépem, illetve internetem.

Pedig 98as vagyok...

Amint megjelent itthon a betárcsázós internet, nálunk már volt.

Még a nővérem is úgy nőtt fel, hogy számítógépezett és internetezett... Pedig Ő majdnem 9 évvel idősebb nálam, és már Ő is valami 7-8 éves kora körül került ebbe a világba.

Persze tudom, az internet azóta nagyon sokat változott és veszélyesebb a gyerekekre... De szülői felügyelet mellett szerintem sokkal több a pozitív tulajdonsága, mint a negatív, még mindig.

Játékra viszont én is sokkal inkább egy playstationt ajánlok, persze ott is legyenek határok, hogy mennyit használhatja!

Nekem 8 évesen lett playstation 2 konzolom, de én pl. csak hétvégén használhattam...

viszont nagyon sokat adott a gyerekkoromhoz.

Egy ps5 “csak” 185 ezer forint, de lassabban öregszik mint egy hasonló árú laptop és a gyerek olyan játékokkal is tud játszani, melyekhez 500,000 forintos gép kéne, vagy épp olyannal ami meg sem jelenik más platformon.

Én nagyon ellene vagyok annak, hogy a gyerek előtt cenzúrázzunk dolgokat, csak azért mert gyerek.

Talán nem is lett volna belőle ember, ha apám még óvodás koromban nem játssza ki velem a Half-Life játékokat, vagy néhány éves koromtól kezdve nem visznek el olyan filmekre a moziban mint a Spirited Away, nem vezetnek be hamar Kubrick világába, nem hallgathatnak velem King Crimsont és nem olvasnak nekem Dosztojevszkijt.

De az egészhez hozzá tartozik az is, hogy olykor csak hagytak a CN vagy a Nickelodeon előtt “rohadni”, és nem kapcsolatai el rögtön a szombat esti filmnél volt valami felnőtt jelenet, hanem hagyták hogy ezeket önállóan feldolgozzam és volt akkor bizalom köztünk, hogyha valami miatt összezavarodtam, úgyis hozzájuk fordultam.

2020. dec. 6. 11:49
 16/43 anonim ***** válasza:
79%
Biztos, hogy nem. Telefont, tabletet sem. Az én eszközeimet is csak néhány percig használhatja kép nézegetésre,játékban "segít" nyomogatni pár dolgot. Majd megtanulja használni ezeket az eszközöket amikor tud olvasni...
2020. dec. 6. 11:50
 17/43 anonim ***** válasza:
90%
Biztos nem.
2020. dec. 6. 11:52
 18/43 anonim ***** válasza:
19%

#16. Mondjuk Finnországban (ahol az általános iskolai oktatás az egyik legfejlettebb a világon), már laptopok és tabletek segítségével tanulnak a gyerekek írni és olvasni...

A másik, hogy azért egy nyugatias, fejlett országban egy gyerek jobb esetben, ha ugyan nem is folyékonyan, de 6 évesen már tud olvasni.

2020. dec. 6. 11:56
 19/43 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem, hogy sokan miért zárják ki a kirándulás, kerti játék lehetőségét azért, mert a gyerek kap egy laptopot... Ez olyan, mintha valaki autót venne és akkor rögtön elfelejtene sétálni, biciklizni. Nem így van, egyszerűen könnyebb vele az élet.

Mi vettünk a lányunknak tavasszal, amikor kezdődött az online oktatás. Azért, mert mi is home office-ban dolgozunk, kellett nekünk is a saját laptopunk. Ráadásul nekünk ezek munkaeszközök. Közel 1-1 milliót érnek. Ritkán mondom, de ezek pont nem a gyerek kezébe valóak.

Kapott egyet 140-ért, tud rajta netezni, játszani, mesét nézni (szülői felügyelet be van kapcsolva, és csak úgy használja, hogy mi is látjuk). Semmi hátrányát nem érezzük, ugyanúgy szeret ettől függetlenül rajzolni, festeni, zenélni. Ahol a "gyerek" munkanélküli és züllött lett, ott nem a laptop tehet róla, hanem a szülői minta, nevelés.

2020. dec. 6. 12:09
 20/43 anonim ***** válasza:
85%
Inkább élőbeni játékokkal játszon, rajzoljon, kreatívkodjon, építsen, rakjon össze bonyolult összerakót, bármi jobban fejleszti, mint az ilyen számítógépes játékok (később aztán jöhetnek azok is de most még szerintem nem)
2020. dec. 6. 12:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!