Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek szólnia kellett...

Szerintetek szólnia kellett volna egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Eljöttek anyósék+sógornőm együtt (ő még otthon lakik) a lányaimhoz Mikulásra.

Úgy gondoltuk formálisan ebben a járvány helyzetben csak ajándék átadás lesz semmi közös vacsi.

Végül csak maradtak egy kicsit, aztán volt puszi ölelés minden a gyerek részéről, közös játék stb. Majd egyszer csak szóba jött hogy az én drága sógornőm délelőtt még randizni volt egy ismeretlen pasival 3 órát. Én épp nem hallottam mert kint voltam. Mikor elmentek mondta el a férjem. Valahol ő is mérges volt nagyon de nem akarta szerintem hogy vita legyen. Mert a sógornőm sajnos buta, ha bármit is mondunk neki vérig lesz sértve, anyósommal karöltve.

Engem abszolút nem izgatott hogy kivel mit csinál, de gondoltam van benne annyi intelligencia hogy közli ebben a covidos helyzetben ő most simán elkaphatta.

Gondolom egy autóban több órát nem maszkot viselve ültek..

A pici babánk nemrég született a nagyobb is még csak 3 éves.

A férjemmel mérgesek vagyunk nagyon.

Szerintetek jogosan?

(Van idős mama, tata a családban akiket féltünk.)

2020. dec. 5. 21:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
19%

Igazad van abban, hogy jeleznie kellett volna a sógornődnek ezt az egész dolgot. Vagy ha nem is jelzi, akkor tartsa a kellő távolságot.

Bizony van olyan, hogy nem lehet hatni, főleg ha családtagokról van szó. Mi is megmondtuk, hogy nem szeretnénk, ha mikulásra itt maradnának sokáig, ajándékot beadják és kész (kint az udvaron), feleslegesen ne érintkezzük többet, mint kell. Telefonon beszélünk mindennap. Anyós kórházban dolgozik, igaz cdak adminisztrátor, de találkozik betegekkel mindennap. Apósom pedig villanyszerelő, jelenleg is jár családokhoz ki dolgozni. Mindketten potenciálisan fertőzőek, ehhez képest csak bejöttek, és ott voltak fél órát. Én jeleztem kétszer nekik, hogy inkább kint legyünk stb, férjem is, de ők mintha nem is hallanák, csak a gyerekekkel beszélgettek. Ilyenkor mégis mit csináljon az ember? Rúgdossa ki a házból? Szóval van ilyen eset, tényleg.. Vagy összeveszel velük, és akkor távolmaradnak, vagy nem, de akkor bejönnek.

2020. dec. 5. 22:08
 12/24 anonim ***** válasza:
87%
El lehet mondani értelmesen, kellő tisztelettel. Teljesen mindegy, mi iskolás kidumáló meg mást okoló reflexeik jönnek rá elő, létezik értelmes ragaszkodás egy döntéshez és mindig lehet ultimátumot meglobogtatni, ha tényleg nagyon nem megy más. Rúgdosni pont nem kell soha, meg összebalhézni se, max ha ők lázonganak, arra is elmondod, hogy ez a helyzet, tekintettel kell rá lenni mindenkinek. Semmi lenéző felhang, semmi hülyének gondolás, még ha hülyék se. Csak mint emberek egymás közt.
2020. dec. 5. 22:16
 13/24 A kérdező kommentje:

Pontosan ez volt nálunk is mint a #11 esetén. Vagy vita vagy lenyelem

Csak reménykedem hogy nem lesz bajunk

2020. dec. 5. 22:17
 14/24 anonim ***** válasza:
88%
2020. dec. 5. 22:21
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

Ha félsz a vírustól akkor betartod a kormány javaslatait, ami jelenleg az, hogy csak saját háztartásban élők találkozzanak egymással. Nincs a javaslatban semmilyen csak 5 perc, csak nagyszülők, csak mert Mikulás van. Ha komolyan veszed akkor beakasztják a kapun, becsengetnek aztán tipli van. Onnantól kezdve, hogy te szarsz a javaslatokra senkitől nem várhatod el, hogy ezt vagy azt jelezze, hiszen joggal gondolhatja ha téged nem érdekel akkor őt miért érdekelje. Arról nem is beszélve, hogy ilyen szar kifogást, hogy nem lehet azt mondani, hogy nem mert megsértődnek.

Ha neked meggyőződésed, hogy ez egy veszélyes virus, akkor kutya kötelességed mindenkit távol tartani a gyerekeidtől, kapu kulcsra zár és pont. ( Bár virus helyzeten kívül is az jön akinek azt mondjuk, hogy szívesen látjuk), nincs olyan, hogy sértődősek meg akkor is jönnek mivel semmilyen sértődés nem állhat a gyerekeid biztonsága felett.

Ha mégis megkockáztatod, akkor ugye gondolom maszkot vetettél velük, fertőtlenítőt adtál és betartattad velük a 2 métert, mivel továbbra sem laknak velük egy háztartásban, és víruson kívül is van annyi tekintélyed, hogy te rendelkezel a gyerekeid biztonsága felett, ha azt mondod nincs ölelés és puszi akkor nincs. Ezek mellett nincs felni valód.

Persze ha ezeket túlzásnak érzed (én egyébként igen, de nem is hisztizek ilyneken), akkor te valójában szarsz az egészre és a férjed családjának a szidására megy ki a játék.

2020. dec. 5. 23:18
 16/24 anonim ***** válasza:
91%

Az, hogy te kedvedre mazsolázgatsz a szabályok közül, azt senkinek nem azt mutatja, hogy te félted a gyerekeidet.

Rokonlátogatás oké, maszk hiánya oké, távolságtartás hiánya oké. De ha már mással is találkoztak az borzalmas. Ezek alapján persze, hogy azt hitték téged nem érdekel.

2020. dec. 5. 23:26
 17/24 Savlekotő ***** válasza:
86%
Gyanítom te neked egy bajod van hogy be vagy zárva a gyerek mellé,sógornőd meg szabad,mert különben nem akadnál ki a randiján se ennyire,miközben ti engedtétek be őket,vihar a biliben neked más a bajod neked a sógornőddel meg anyóssal van bajod,ezt ne a covidra húzd.
2020. dec. 5. 23:35
 18/24 anonim ***** válasza:
17%
Ez a rengeteg jóindulat, ami árad a válaszokból...
2020. dec. 5. 23:38
 19/24 kovpet ***** válasza:
90%

"Ha azt mondom ne jöjjenek is eljönnek"

Aztán majd pisloghatnak kintről, mert be nyilván nem tudnak menni az akaratod ellenére...

Az meg miért baj, ha megsértődnek? Az az ő gondjuk.

2020. dec. 6. 12:14
 20/24 anonim ***** válasza:
89%
Hozzám egészen biztosan nem jön be olyan, akit nem akarok beengedni.
2020. dec. 6. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!