Mi a magyarázat anyám viselkedésére?
Sziasztok!
17/L vagyok. Az anyai nagymamámmal két hónapja elég viharos a viszonyom. Van egy enyhén szellemi fogyatékos ikerhúgom. Két hónapja nagymamám azt mondta, hogy én elnyomtam a húgomat a terhesség alatt, ezért ilyen. Nagyon megbántott vele, felszólítottam, hogy várom a bocsánatkérést. Erre ő, hogy ne vicceljek, és hogy legyen már humorom... Azóta is bánt a dolog, ő azóta sem kért bocsánatot. Azóta kerülöm, nagyon hargszom rá.
Tegnapelőtt azonban átjött hozzánk, én viszont nem húzhattam el a csíkot online óra miatt. Utána nagyi bejött a szobába, és kérdezte, miért kerülöm. Megdöbbenve kérdeztem, hogy van mersze megkérdezni. Erre ő, hogy még mindig a két hónappal ezelőtti? Szó szót követett, a végén az bukott ki belőlem, hogy amikor meghal, nem fogok elmenni a temetésére, és takarodjon ki a szobámból.
De ami igazán bánt, hogy anyám az ő pártját fogja. Én ilyen helyzetben kidobnám az anyámat a lakásból, ha ilyennel bántaná a gyerekemet.
Ezelőtt sem volt jó a viszonyunk, de rossz sem. Nagymamám elég toxic ember, aki mindenbe kérés nélkül beleszól, de eddig úgy gondoltam, a lelke mélyén jószívű.
Ezt nem fogom elengedni, az csak bátorítás lenne.
Anyámmal viszont ma délután rendeztük a nézeteltérést. Hatott az az érvem, hogy kik a fontosabbak, a gyerekei, vagy az anyja, aki ok nélkül ilyet mond az egyik gyerekének. Dícséretet persze nem kaptam, bár az túlzás is lett volna. Anyám azt mondja, nem szól bele két nem gyerek vitájába, ezért nagyon tisztelem.
Köszi még egyszer azoknak, akik próbáltak vigasztalni, nagyon jó emberek vagytok.
Elég bunkó a nagyid hogy így beszél veled és még csak bocsánatot sem kér. Nekem is vannak hasonló élményeim... És megmondom őszintén szerintem igazad volt, hogy így beolvastál neki meg minden... De sajna ez nem old meg semmit... Én nem kérnék bocsánatot a helyedben, először ő kérjen... Bár a helyzet az, hogy szerintem vérig sértődött...
Ha anyukáddal jóban vagy azon kívül hogy a nagyid pártját fogja, beszélgess vele, mondd el neki hogy miket mondott neked a nagyanyád és hogy ez neked milyen rosszul esett. A nagymamád meg egyébként csesződjön meg, hogy ilyenekkel mer viccelődni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!