Dolgoztatok már a családi vállalkozásba napi szinten ingyen?
"Ahogy a fentiek írják abból max akkor látnék a pénzből,ha meghalnának a szüleim,amit sosem kívánnék."
Csöppet sem biztos. Nagyon jó, hogy pont az lesz a végzettséged, ami a vállalkozáshoz kell.
Nem tudom, a szüleid mennyi idősek, de előbb-utóbb biztos nyugdíjba akarnak menni. Sőt, lehet, hogy ha már végzettséged lesz, akkor szép lassan bevonnak a menedzsmentbe is. De lehet, hogy az az elvük, hogy alulról kell kezdeni, hogy átérezd majd a kulimunkásod helyzetét is. No meg, hogy pontosan tudd, ki mit csinál, mire képes és utána ne tudják átverni a fejedet.
Szerintem pont, mire te végzel és szakmailag kicsit beletanulsz, addigra ők meg belefáradnak, és szép lassan kezdik majd neked átadni a feladatokat, felelősséget.
Ezzel együtt is van olyan, hogy valaki nem tud a szüleivel együtt dolgozni, és inkább felépít egy másik, ugyanazzal foglalkozó vállalkozást. Szerintem ez sokkal nehezebb, sokkal több buktatóval jár, de te tudod, számodra melyik lenne jobb.
Nálam ugyan ez volt. Nyaranta 2 hónapot ingyen dolgoztam a gyorsbüfénkben. Egy forintot nem kaptam érte soha. Különösebben nem is érdekelt a vállalkozás. Elvégeztem egy gépészmérnök szakot állami támogatással. Egy forinttal nem támogattak sose.
Még akkor azt mondtam, hogy normálisan megfizetve segítek vinni az üzletet. Akkor azt mondták, hogy viszik ők, majd pár év múlva átadják. Mondtam, hogy én elkezdem a saját életemet, nem fogok 5-10 év múlva átvenni egy vállalkozást. Most meg az van, hogy már nem akarják csinálni, én meg nem fogom otthagyni a jól fizető mérnök állásom egy bizonytalan vállalkozás miatt.
32F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!