Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Dolgoztatok már a családi...

Dolgoztatok már a családi vállalkozásba napi szinten ingyen?

Figyelt kérdés
Köteleznek a szüleim hogy vegyek részt a munkába, pénzt nem kapok érte cserébe "eltartanak". Évekről beszélek ez nemnmost kezdődött és nem tudok szabadulni mert még tanulok. Sakkba vagyok tartva.. más is járt már igy?
2020. nov. 16. 16:41
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy rengetegszer nem azt hogy mindennap. De ha van egy kis ismereted akkor tudod hogy az egyetem szorgalmi időszaka egy évbe 2x12 hét ami 52 hétből 24et jelent:) tehát a fele sem egy évnek.
2020. nov. 16. 18:50
 32/46 A kérdező kommentje:
De nem tanácsot kértem azért nem fejtettem ki rendesen, hanem érdeklődtem,hogy ki van még hasonló cipőben. De akkor reagalhatsz ujra ha igy kar teljes a kep
2020. nov. 16. 18:51
 33/46 anonim ***** válasza:
22%

"Ahogy a fentiek írják abból max akkor látnék a pénzből,ha meghalnának a szüleim,amit sosem kívánnék."

Csöppet sem biztos. Nagyon jó, hogy pont az lesz a végzettséged, ami a vállalkozáshoz kell.

Nem tudom, a szüleid mennyi idősek, de előbb-utóbb biztos nyugdíjba akarnak menni. Sőt, lehet, hogy ha már végzettséged lesz, akkor szép lassan bevonnak a menedzsmentbe is. De lehet, hogy az az elvük, hogy alulról kell kezdeni, hogy átérezd majd a kulimunkásod helyzetét is. No meg, hogy pontosan tudd, ki mit csinál, mire képes és utána ne tudják átverni a fejedet.

Szerintem pont, mire te végzel és szakmailag kicsit beletanulsz, addigra ők meg belefáradnak, és szép lassan kezdik majd neked átadni a feladatokat, felelősséget.

Ezzel együtt is van olyan, hogy valaki nem tud a szüleivel együtt dolgozni, és inkább felépít egy másik, ugyanazzal foglalkozó vállalkozást. Szerintem ez sokkal nehezebb, sokkal több buktatóval jár, de te tudod, számodra melyik lenne jobb.

2020. nov. 16. 19:07
 34/46 anonim ***** válasza:
77%
Az nem tűnik fel nektek, hogy a kérdező rohadtul nem ezzel akar foglalkozni és a kedves szülei konkrétan rákényszerítik erre? Ilyenkor lesz az, hogy végez a gyerek az iskolában, gyorsan keres egy állást a világ végén és rá se rúgja a kedves szülőkre meg a vállalkozásra az ajtót. Az engem baromira nem motivál fiatal huszonéves emberként, hogy talán 30 év múlva öröklök valamit. Hát kösz. Addig még 100x csődbe mehet az egész, az életem meg elment. Kicsit jobb lenne, ha a gyerek is látná hasznát a dolognak, kapna rendes fizetést az elvégzett munkáért és kikérnék a véleményét. Talán akkor nem gyűlölné az egészet. Akik ennyire verik magukat, hogy a szülőknél lakik meg eltartják, azok remélem tudják, hogy ez törvényi kötelezettségük a tanuló nagykorú gyerekükkel szemben is. Egyébként meg nem állatok vagyunk, akik ellés után kirakják a kölykeiket. Az otthon segítés a fűnyírásból, bevásárlásból, takarításból, főzésből áll, nem pedig 10-12 órázásból egy vállalkozásban... neki az elsődleges dolga a tanulás még mindig. Én is segítettem családi vállalkozásban, kaptam érte pénzt mint bármelyik másik alkalmazott, megbecsültem a munkámat ugyanúgy és nem éreztem kihasználva magam.
2020. nov. 16. 19:21
 35/46 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező, milyen szakterületen tanulsz - és ehhez képest mi a vállalkozásotok profilja???
2020. nov. 16. 19:29
 36/46 anonim ***** válasza:
79%
31: 13 évesen is egyetemre jártál?
2020. nov. 16. 20:06
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
35 azt írta ugyanaz a terület
2020. nov. 16. 20:59
 38/46 anonim ***** válasza:
71%

Nálam ugyan ez volt. Nyaranta 2 hónapot ingyen dolgoztam a gyorsbüfénkben. Egy forintot nem kaptam érte soha. Különösebben nem is érdekelt a vállalkozás. Elvégeztem egy gépészmérnök szakot állami támogatással. Egy forinttal nem támogattak sose.

Még akkor azt mondtam, hogy normálisan megfizetve segítek vinni az üzletet. Akkor azt mondták, hogy viszik ők, majd pár év múlva átadják. Mondtam, hogy én elkezdem a saját életemet, nem fogok 5-10 év múlva átvenni egy vállalkozást. Most meg az van, hogy már nem akarják csinálni, én meg nem fogom otthagyni a jól fizető mérnök állásom egy bizonytalan vállalkozás miatt.

32F

2020. nov. 17. 00:31
 39/46 A kérdező kommentje:
36, nem akkor általánosba képzeld:)
2020. nov. 17. 06:30
 40/46 anonim ***** válasza:
57%
38 ez durva, így tényleg nem éri meg.
2020. nov. 17. 10:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!