Dolgoztatok már a családi vállalkozásba napi szinten ingyen?
No és mióta tanulsz, mit?
Ismerős is egyetemre “jár”, büfészak harmadik év, 2012 óta...Persze munkát sosem keres, elvégre ő “tanul”, az meg hátráltatná benne.
13-as
Anyám és apám 18-25 évvel idősebb nálam, nagyszüleim élnek 80+ évesen.
Sokat ér vele a kérdező vagy én ha megörököljük majd vén emberként!!
Tulajdonképpen mintha nem is lenne....
nem értem milyen százmilliós vagyonról van szó :D
plusz dolgozzon ingyen, 60 éves koráig, vagy kitudja meddig élnek a szülei? A családi vállalkozás elsősorban a szülőké, a gyereknek meg joga van eldönteni, 20 évesen is, hogy benne akar dolgozni vagy sem, ha meg megörökli, még mindig eladhatja, ha nem akar vele foglalkozni, vagy ha inkább csak eszi a pénzt a vállalkozást, vagy ha a saját karrierjében már jó helyezést ért el, vagy a sajátja jobban megy.
Ez nem a 19. század, hogy csak az apád munkáját csinálhatod, hameg te vagy a kistesó, akkor meg szívás..
Nem ingyen, hanem természetes módon az ember kiveszi a részét a család feladataiból, ahol ezeknek a teendőknek egy vállalkozás is a része, akkor abból is.
Amúgy is nyilván a gyerekre száll minden vagyon ha a szülők már nem lesznek, így a vállalkozás is. A buta gyerek azt hiszi hogy a szüleinek dolgozik, az okos meg tudja hogy saját magának. Hogy neki áll a legnagyobb érdekében hogy ne menjen csődbe az üzlet, hanem virágozzon évtizedeken keresztül, hogy majd megörökölhesse.
Akinek van egy cseppnyi esze az élvezi is hogy a saját jövőjét építi, a saját cégében dolgozik, csak most még sokkal könnyebb mert ott vannak a szülők akik a sok szívós részt, mint pl a bürokráciát meg minden nyűgöt ami egy céggel kapcsolatban felmerül, intézik. Lesz idő mikor majd magának kell ezeket is intéznie. Most ha eszes akkor szépen beletanul hogy majd tovább tudja vinni. Ha meg menthetetlenül ostoba akkor ágál ellene, és majd ha neki kell továbbvinni, egy év alatt csődbe viszi 🤷♀️
Akkor a kérdező közölje, hogy nem akar részt venni a vállalkozasban, menjen el dolgozni máshova, ha felveszik egyáltalán iskola helyett és kezdjen el önállósodni...
Én nem értem, miért ilyen felháborító a helyzet. A szülők - ha jól értem - évek óta eltartják a felnőtt gyereket, míg az "csak tanul". Miért olyan nagy probléma, hogy be kell segíteni cserébe? Azt is mondhatnák neki, hogy adjon pénzt a rezsibe meg kajába, vagy oldja meg a megélhetését, akkor mit csinálna a kérdező?
Én nem vagyok annak híve, hogy dobjuk ki a gyereket 18 évesen, de ha csak nem orvosnak tanul, ne is kelljen már elnézni, hogy évekig semmit nem csinál felnött létére az iskolán kívül. Feltételezem, nem 8 órában dolgoztatják suli mellett.
Kerdező, ha neked nem tetszik a helyzet, miért nem mész máshova dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!