Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek ha a családban...

Mit tennétek ha a családban nem örülne valaki a születendő babának?

Figyelt kérdés

A férjemmel babát várunk, mindenki örült neki, kivéve az unokanővéremet, aki elég furcsán, grimaszolva fogadta a hírt, mondván " túl fiatal vagyok és előttem az élet". 28 éves vagyok, dolgozom...

Azóta is a családon belül reklámozza ezt a véleményét, csak azt hiszi nem jut vissza hozzánk. Nagyon bánt. Érdemes leülni vele, hogy fejezze be?

2020. nov. 14. 00:18
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
87%

Először is gratulálok a babához! Másodszor pedig elmondom, hogy mindenki úgy éli és teszi tönkre az életét, ahogy szeretné. A rokonod megbánta és ezt hangoztatja. Neki a következő, jelenlétemben elhangzó megjegyzésére reagálnék valahogy úgy, ahogy fent már írta valaki, de egyébként semmit. Amíg nincs mersze a szemedbe mondani, addig vedd semmisnek a véleményét rólad. A babavárást semmiképp ne befolyásolja az, ahogy mások gondolkoznak róla. Tudok olyat, akinek az anyósa húzta az orrát, mert túl fiatalnak érezte magát a nagymama szerephez. Szerencsére nem hozzá kell igazodni.

A férjed örül, te már most szereted a babát, pont ennyi kell a későbbi boldog családhoz. A velejáró változások (sok macera, nem alvás, lemondás) pedig egyedül a szülők dolga. Lehet ezt jól és rosszul is kezelni, de nem a rokonaid dolga lesz megoldani, így gyakorlatilag tudniuk sem kéne, ha ők maguk nem érdeklődnek. Ugyanez a terhesség időszaka is, te éld meg, ne másokkal tárgyald ki és a véleményüket se akard megváltoztatni, nem fog menni.

2020. nov. 14. 03:59
 12/36 anonim ***** válasza:
29%

"rosszul éli meg az anyaságot, és csupa lemondással. Gondolom ezt vetíti ki..."

Jól érzed. Beszélj vele, hogy fogja be a pici száját

2020. nov. 14. 05:55
 13/36 anonim ***** válasza:
66%

Megkérdezném miért. Lehet csak ez a pici figyelem hiányzik neki. Aztán miután meghallgattam megkérném, hogy legyen kedves visszafogni a negativitását. Megérted őt, ő pedig értsen meg téged.

Megjegyzem, hogy én se szeretem a gyerekeket, de nem vagyok olyan bunkó, hogy más örömét elcsesszem a negatívoskodással.

Gratulálok a babához. 😊

2020. nov. 14. 06:26
 14/36 anonim ***** válasza:
30%

Írtad,hogy rosszul éli meg az anyaságot,azt kéne kideríteni,hogy miért.

Lehet,hogy nagyon jót tenne neki egy beszélget.

2020. nov. 14. 07:13
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ebben a történetben a legellenszenvesebb szereplő az, aki neked ezt visszamondta.

De nyugodj bele, az illető rólad is pletykál!... és mindezt családon belül! Undorító féreg.

2020. nov. 14. 07:50
 16/36 anonim ***** válasza:
57%

Fogadd el a véleményét, joga van hozzá.

Egyébként az embereket akkor szokta ennyire zavarni más véleménye, ha a lelkük mélyén érzik, igaza van. Ha nincs igaza, ugyan, minek kattognál rajta annyira, hogy velünk is megvitasd?

2020. nov. 14. 08:13
 17/36 anonim ***** válasza:
91%

Kit érdekel? Semmi köze hozzá. Senkinek.

Ha nem tudod lesz*rni, akkor tényleg nem vagy eléggé felnőtt.

2020. nov. 14. 08:31
 18/36 anonim ***** válasza:
58%
Most mért kéne mindenkinek tapsikolni, azért mert terhes vagy? Neki ez a véleménye, és kész. Fogadd el .
2020. nov. 14. 08:42
 19/36 anonim ***** válasza:
11%

Vagy bele van zúgva a férjedbe és reménykedett eddig, hogy még van ideje elszeretni. Vagy már tőle van a gyereke és bosszantja a tudat, hogy a te gyerekeddel esetleg foglalkozni is fog.

Lehet lepontozni. Ez is benne van.

2020. nov. 14. 08:58
 20/36 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne lehetne neki is saját véleménye? Vagy akkor legyél korrekt, és a családtagok pozitív véleményét is állítsd le. Vagy elfogadod mindenki véleményét, vagy senkiét. De ez nagyon gyerekes, hogy rossz véleményt nem fogadsz el... Kinek képzeled te magad, hogy neked nem lehet rosszat mondani?
2020. nov. 14. 09:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!