Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha van gyermektelen felnőtt a...

Ha van gyermektelen felnőtt a családban, akkor fel kéne hagyni azzal a szokással, hogy ünnepekkor csak a 25 alattiak kapnak pénzt/ajándékot, hanem a felnőttek is megajándékozzák egymást?

Figyelt kérdés
2020. nov. 1. 14:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
26%

Még mindig nem értem miért zavar valakit, hogy a gyerekek kapnak ajándékot, a felnőttek meg nem és mi köze ehhez annak, hogy valakinek van e gyereke.

Nálunk is csak a gyerekek kapnak a tágabb családban-es a gyerek az 18 év alatti. A kiscsaladban -gyerek, férj és en- megajándékozzuk egymást. A sógoromnak, a barátnőjének, az ő összesen 5 husz év feletti gyerekeiknek nem veszünk semmit.

2020. nov. 1. 18:54
 22/27 anonim ***** válasza:
48%

"tinik/egyetemisták pénzt.."

Az aztán ajándék a javából...

2020. nov. 1. 19:15
 23/27 anonim ***** válasza:
68%
á értem emberek, tehát ha veszünk/készítünk egymásnak dolgokat, amikben van idő+pénz+energia+gondolat, hogy a másiknak örüljön és jól essen neki, akkor az nem a szeretet kifejezése, de hozzávágni egy gyerekhez egy borítékot,hogy "tessék, csinálj vele valamit mert nekünk annyi időt sincs kedvünk rád szánni, hogy végiggondoljuk vajon mit vennél belőle", az igen
2020. nov. 1. 20:24
 24/27 anonim ***** válasza:
60%
21-es, sajnálom, ha gyenge a felfogásod, olvasd el 16-ost, érthetően kifejtette.
2020. nov. 1. 20:33
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Erre nincs szabály. Családon belül kell megbeszélni. A létszámtól is függ. Mert azért ha összegyűltök 20-an, 30-an, 100. unokatestvérek is ott vannak, akikkel évente egyszer találkoztok, az tiszta anyagi romlás, és kétlem, hogy az ajándék ilyen esetben szeretet kifejezéséről szól. Viszont ha mondjuk összegyűltök 6-an, az megint más. A felnőttek akár előre meg is beszélhetik, hogy ki minek örülne, milyen értékhatárig, stb. Számít az is, hogy hány gyerek van a családban. Lehet, hogy még a szülők sem örülnek annak, ha van mondjuk egy gyerek a családban, és ő mindenkitől kap ajándékot, aztán nem tudják hová rakni a sok használhatatlan vacakot meg kétméteres plüss zsiráfot. Nem lehet így a távolból kijelenteni, hogy ez a szokás helyes-e vagy az. De ha egy családon belül valakit zavarnak az ajándékozási szokások, érdemes felvetni és megbeszélni.
2020. nov. 1. 21:03
 26/27 anonim ***** válasza:
26%

#5 én gyerekként se ugráltam az ajándékokért...

Egyébként most 32 vagyok és ilyenkor is szoktam kapni pénzt, hiába mondtam már, hogy nem kell. :D (De úgy vagyok vele, hogy nem bántom meg őket azzal, hogy nem fogadom el.) Persze én is szoktam venni mindenkinek valamit. :)

2020. nov. 2. 14:47
 27/27 anonim ***** válasza:
43%
Mi jó pár éve csak a gyerekeknek veszünk ajándékot. Közös döntés, a kaját szoktuk összedobni. Én vagyok a gyerektelen testvér, de nekem nagy öröm nézni, hogy a kicsik bontogatnak. :)) Nekem nem hiányzik az ajándék.
2020. nov. 2. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!