Ha van gyermektelen felnőtt a családban, akkor fel kéne hagyni azzal a szokással, hogy ünnepekkor csak a 25 alattiak kapnak pénzt/ajándékot, hanem a felnőttek is megajándékozzák egymást?
Figyelt kérdés
2020. nov. 1. 14:41
21/27 anonim válasza:
Még mindig nem értem miért zavar valakit, hogy a gyerekek kapnak ajándékot, a felnőttek meg nem és mi köze ehhez annak, hogy valakinek van e gyereke.
Nálunk is csak a gyerekek kapnak a tágabb családban-es a gyerek az 18 év alatti. A kiscsaladban -gyerek, férj és en- megajándékozzuk egymást. A sógoromnak, a barátnőjének, az ő összesen 5 husz év feletti gyerekeiknek nem veszünk semmit.
22/27 anonim válasza:
"tinik/egyetemisták pénzt.."
Az aztán ajándék a javából...
23/27 anonim válasza:
á értem emberek, tehát ha veszünk/készítünk egymásnak dolgokat, amikben van idő+pénz+energia+gondolat, hogy a másiknak örüljön és jól essen neki, akkor az nem a szeretet kifejezése, de hozzávágni egy gyerekhez egy borítékot,hogy "tessék, csinálj vele valamit mert nekünk annyi időt sincs kedvünk rád szánni, hogy végiggondoljuk vajon mit vennél belőle", az igen
24/27 anonim válasza:
21-es, sajnálom, ha gyenge a felfogásod, olvasd el 16-ost, érthetően kifejtette.
25/27 anonim válasza:
Erre nincs szabály. Családon belül kell megbeszélni. A létszámtól is függ. Mert azért ha összegyűltök 20-an, 30-an, 100. unokatestvérek is ott vannak, akikkel évente egyszer találkoztok, az tiszta anyagi romlás, és kétlem, hogy az ajándék ilyen esetben szeretet kifejezéséről szól. Viszont ha mondjuk összegyűltök 6-an, az megint más. A felnőttek akár előre meg is beszélhetik, hogy ki minek örülne, milyen értékhatárig, stb. Számít az is, hogy hány gyerek van a családban. Lehet, hogy még a szülők sem örülnek annak, ha van mondjuk egy gyerek a családban, és ő mindenkitől kap ajándékot, aztán nem tudják hová rakni a sok használhatatlan vacakot meg kétméteres plüss zsiráfot. Nem lehet így a távolból kijelenteni, hogy ez a szokás helyes-e vagy az. De ha egy családon belül valakit zavarnak az ajándékozási szokások, érdemes felvetni és megbeszélni.
26/27 anonim válasza:
#5 én gyerekként se ugráltam az ajándékokért...
Egyébként most 32 vagyok és ilyenkor is szoktam kapni pénzt, hiába mondtam már, hogy nem kell. :D (De úgy vagyok vele, hogy nem bántom meg őket azzal, hogy nem fogadom el.) Persze én is szoktam venni mindenkinek valamit. :)
27/27 anonim válasza:
Mi jó pár éve csak a gyerekeknek veszünk ajándékot. Közös döntés, a kaját szoktuk összedobni. Én vagyok a gyerektelen testvér, de nekem nagy öröm nézni, hogy a kicsik bontogatnak. :)) Nekem nem hiányzik az ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!