Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha van gyermektelen felnőtt a...

Ha van gyermektelen felnőtt a családban, akkor fel kéne hagyni azzal a szokással, hogy ünnepekkor csak a 25 alattiak kapnak pénzt/ajándékot, hanem a felnőttek is megajándékozzák egymást?

Figyelt kérdés
2020. nov. 1. 14:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%

10!

Egy felnőtt azért már jó esetben kepes felfogni, hogy a szeretet és az ajándék nem ugyanaz

2020. nov. 1. 16:27
 12/27 anonim ***** válasza:
63%

"nem értem mért nem lehetne kimutatni a felnőttek felé is a szeretetünket"

Nem csak ajándékkal lehet. Szerintem pl. az egymásra szánt idő sokkal többet ér, mert olyankor sajat magunkat adjuk, annál többet meg senki se adhat..

2020. nov. 1. 16:32
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
igen de itt a kérdésben egyeseket láthatóan zavar, és hiányzik nekik, csak valami gagyi, minimalista/környezetvédő/franctudjami trendhullám miatt tilosnak érzi hogy azt tegye amitől boldog lesz...
2020. nov. 1. 17:06
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet az zavarja hogy tőle viszont elvárják hogy vegyen a kisebbeknek.

Mondjuk én a helyébe ha megterhelő ki is szallnek az ajandekozasbol.

2020. nov. 1. 17:13
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
Valószínűleg azért húzták meg 25-nel a határt, mert azt gondolták, aki annál idősebb, az van már annyira felnőtt, hogy nem fog problémazni, ha ő maga nem is kap ajándékot. Tévedtek.
2020. nov. 1. 17:18
 16/27 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ott függ össze a kérdés azzal, hogy van-e gyereke, hogy: Ő vesz a kiskorúaknak a családban,(nyilván több gyereknek is), viszont mivel neki nincs gyereke, így az ő esetében nem kap viszonzást senki. Tehát ő csak adott. Míg akinek gyereke van, az vele örül a gyerekével, tehát a gyerekén keresztül örül az ajándéknak (lehet, hogy nyakatekerten fogalmaztam, de valamennyire érthető). És a kérdező is érthető, szerintem.

Amúgy van, akinek a szeretetnyelve az ajándékozás. Szóval ki hogy van vele, nem vagyunk egyformák.

2020. nov. 1. 17:20
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

Náluni én vagyok a gyerektelen a családban, és én dobtam fel talán 3 vagy 4 éve, hogy hagyjuk ezt az ajándékozósdit.

A legfőbb oka pedig az volt, hogy szó szerint mindenki rám bízta, hogy szerezzem be mindenkinek az ajándékokat és csomagoljam be. Persze kifizették, de soha nem mondták meg, hogy mit vegyek, csak találjak ki valamit, aminek a másik örülne. Úgyhogy mondtam, hogy vagy befejezzük az ajándékozósdit, vagy mindenki megoldja maga. Befejeztük. A gyerekek kapnak, csak a felnőttek nem.

33N

2020. nov. 1. 17:41
 18/27 A kérdező kommentje:
A 25 azért határ mert addigra mindenki diplomás és/vagy dolgozik
2020. nov. 1. 17:58
 19/27 anonim ***** válasza:
19%
Tehát mindenképpen a pénzről akar szólni a dolog...
2020. nov. 1. 18:49
 20/27 A kérdező kommentje:
Kisgyerekek ajándékot kapnak tinik/egyetemisták pénzt..
2020. nov. 1. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!