Mennyire normális hogy az unokatestvéremnek(30+) sosem volt barátnője illetve bármilyen kapcsolata?
Szüleivel él,dolgozik de minden szabadidejét a számítógépen tölti. A szobája teljesen teli van animés lány poszterekkel és rengeteg animét nézz illetve játszik játékokkal.
Nincsenek barátai,nem ismerkedik,barátnője sosem volt vagy bármiféle kapcsolata saját bevallása szerint. Pár hónapja kért tanácsot hogy talán érdekelné milyen egy kapcsolat de egy két kimozdulás után ráunt az egészre és ismerkedés sem ment neki. Azt mondta rájött hogy ő így érzi jól magát.
Kérdésem hogy valóban lehet ilyen élet normális vagy gond van és segítsek?
Ez most olyan mintha rólam írtál volna, csak én 27 vagyok.
Minden ember más, ezért nehéz megmondani, hogy mi jár a fejében, de a saját tapasztalatom alapján ilyen hosszú egyedüllét után főleg nem a csalódástól való félelem a hunyó.
Nekem is néha van egy enyhe hiányérzetem és kapcsolatra vágynék, de mindig mikor megpróbáltam kimozdulni, találkozni régebbi ismerősökkel, nagyon hamar elegem lett belőle. Tök jól el tudtam beszélgetni velük kb. 1 óráig, aztán már mentem volna haza. Ráadásul ezután gyakrabban hívtak közös ebédekre/vacsorákra és amikor már minden héten volt valami az már egyszerűen túl sok volt nekem.
Nagyon minimális a társaságigényem és a beszélgetés rettentően lefáraszt.
Alapvetően nincsenek kommunikációs problémáim, tudok beszélgetni bármi rendes témáról, bár a hétköznapi csevegés az nem megy. Szerintem (remélem) a külsőmmel sincsen semmi gond, de én is elég vékony, edzetlen és fehér vagyok.
Szerintem a leginkább azzal segíthetsz neki, ha néha néha tervezel valami programot vele, csak ne túl gyakran.
Emellett az sem ártana ha kipróbálná milyen egyedül élni. A szülőkkel együttéléssel az a gond, hogy ha valakinek nincsen nagy társaságigénye, akkor a szülők pont kitöltik ezt a hiányt.
Én egy évet éltem külföldön egyedül és azalatt magamhoz képest sokkal gyakrabban volt kedvem kimozdulni, kollégákkal összejárni. Most fogok újra elköltözni otthonról, csak a lakás még készül.
Végeredményben szabadság van, mindenki úgy él, ahogy akar.
Csak az számít, hogy tényleg jól érezze magát és ne csak bebeszélje magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!