Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális, hogy így kezelem a...

Normális, hogy így kezelem a helyzetet? Mondhatnék valamit vagy ez nem az én dolgom?

Figyelt kérdés

Szóval, elég kellemetlen helyzet adódott a családban, ugyanis egy számomra fontos rokonom műtéten esett át, ha jól emlékszem 2 éve. Pár hónappal azután, hogy hazaengedték, észrevette, ágyi poloskák jelentek meg nála és el is kezdte házi praktikákkal irtani. Sajnos idős ember és nem igazán hiszi el, hogy a vegyszeres irtás segítene régi rossz tapasztalatok miatt, ezért szakembert nem hív ki. Állítása szerint ő mindent megtesz, sűrűn mos és nagyon odafigyel. A gond inkább a felnőtt fiával van, aki vele él és az ő lakrészén iszonyatosan nagy a rendetlenség, ahol a lakás többi részének takarítása ellenére is maradnak a betolakodók.

Őket nem lehet megváltoztatni, de mi többi rokon tehetnénk valamit? Nem szeretném bajba keverni őket (főleg a ház többi lakója előtt), de félek hazamenni mindig a látogatások után, nehogy otthon is elszaporodjanak.

A másik része pedig az, hogy megszakadna a szívem és neki is, ha nem látogatnám, de a kora és nehéz mozgása miatt máshol nem tudunk összefutni, viszont legszívesebben nem mennék többet, ha nem változtatnak.

Valakinek volt már hasonló esete? Mit kéne ilyenkor csinálni/mondani?

2020. júl. 29. 22:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Elmész veszel valami szert, tetszik nem tetszik neki meg csinálod mivel segíteni akarsz neki.
2020. júl. 29. 22:52
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
Az ágyi poloska nagyon durva, nekünk hostelünk van és egyszer egy drága vendég behurcolta és elterjedt az egészben. Majdnem fél év és egy vagyon volt kiirtani. Ez teljesen független a rendezettségtől, a legpatikatisztább házban is megjelenhet, ha valaki beviszi. Nyilván a hostel is teljesen tiszta és rendezett volt. Profi irtót kell kihívni és amit csak lehet kidobni. Én oda nem mennék, amíg ott vannak a dögök. Megjelenik nálad szívhatod majd a fogad.
2020. júl. 29. 22:56
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát ez az, nagyon félek tőlük, de sokszor más rokonok miatt is oda kell mennem és őket sem akarom lepattintani. Ha elkezdeném irtani, a kupis részre nem mehetünk be, szóval onnan mindig visszajön. A lakás többi részén volt már otthoni próbálkozás, hatott is csak visszajönnek. Én, mint nem ott lakó, hívhatok esetleg szakembert, aki kitakarít aztán irtókat vagy ez túl abszurd?
2020. júl. 29. 23:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát hívni hívhatsz, csak az ottlakó engedje be őket :D
2020. júl. 29. 23:27
 5/12 anonim ***** válasza:

El mondom én mit csináltam, nekem barátnőm volt olyan sajnos. Nem tudom, hogy tudja e vagy nem.

Veszek ilyen általános bogár irtót, ami jó rejtett életmód bogarakhoz is, sok helyen kapni.

Amint haza értem vetkőzni csupaszra, ruhákat, táskákat egy kupacra lerakni egy olyan helyen ahol nincs ágy stb. Pl fürdő szoba föld. Jól át kell fújni azt a kupacot, ne érdekeljen a szag, csak fujdd le. Cipőt, táskát, ruhát, kabátot mindent. Hagyd ott egy darabig, majd szennyesbe belerakni, A legjobb ha azonnal kimosod és te egyből szaladsz zuhanyozni vagy fürdeni. Én évek óta csinálom ezt.

Javaslom ha át ész hozzá mindig olyan ruhát vegyél amit már kiakarsz mosni xd :)

2020. júl. 29. 23:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha szeretnél segíteni bérelsz egy ózongenerátort, azt csak egyszer kell használni, teljesen vegyszermentes.
2020. júl. 29. 23:43
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi. Nagyjából ezt csináltam én is (leszámítva a rovarirtót). Mindent a mosógépbe tettem rögtön, átnéztem előtte a dolgokat és megfürödtem.

A rovarirtós dolog viszont nem tudom mennyire megvalósítható, mert azzal a szülőmmel lakom átmenetileg, aki nem az ő rokona és nem szeretném rossz hírét kelteni, így sem kedvelik azt a családot.

Belátható időn belül 1x kell mennem oda, de akkor lesz a rokon szülinapja és azt semmiképp nem mondhatom le.

2020. júl. 30. 00:21
 8/12 A kérdező kommentje:
Ez az ózongenerátor tényleg ennyire hasznos?
2020. júl. 30. 00:26
 9/12 anonim ***** válasza:

5ös válaszoló vagyok.

Én megértelek. Én elmondtam páromnak, hogy ez van és ezt a tortúrát lenyomjuk mert legjobb barátomról van szó. Nálunk se volt opció, hogy akkor évekig vagy soha emiatt nem találkozom vele. Párom megmosolyogta és nem értette de aztán felvilagositottam h ez nem annyira " vicces". Nekem kb félév volt ezeket az eloskodoket eltuntetni, egy rem álom volt, aki nem élte át nem tudja :(

Tehát ha tetszik hanem ez van.

Esetleg egyszer eljatszhatod h haza érve fhuuuu neked gyorsan kell fürdeni vagy vmi és magadra zárod a fürdőszoba ajtót xdxd

2020. júl. 30. 01:06
 10/12 A kérdező kommentje:

Ezt teszem, igazából a rovarirtón kívül mindent meg is tudok tenni. A ruháim kimosása este necces, de a kád fölött minden varrást átnézek, utána bedobom és reggel minden ki van mosva. Ezen kívül nem tudom még mit tehetnék, de sajnos hajlamos vagyok beképzelni pár hétig, hogy hazahoztam.

A legrosszabb, hogy átmenetileg lakom itt, mikor őket látogatom és, ahol az idő nagy részében lakom másik település, ott aztán még nehezebb, mert nem család van a közelben és még kínosabb lenne ezt felvállani.

Köszönöm a segítséget, nagyon nagy erőre vall, hogy ezt így viseled.

2020. júl. 30. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!