Az lenne a normális, hogy akit ünnepelnek, az megy házhoz?
Névnapom volt a hetekben. Nem nagy dolog, igazából eléggé ki is ment a fejemből, az aznapi telefonhívásokból jutott nekem is eszembe. Az egyik rokonom felhívott, megköszöntött, elcsevegtünk kedvesen, majd megjegyezte, hogy holnap akkor találkozunk, ő úgy tudja.
Később édesanyám mesélte, hogy nekik mondták ezek a rokonok, hogy meg akarnak köszönteni, úgyhogy menjünk át hozzájuk. Nem idős rokonokról van szó, egészségesek, fiatalos hatvanasok, akik szinte minden héten mennek ide-oda. Nekem viszont programom lett volna aznap, nem elmozdíthatatlan, de felvetettem, hogy jöjjenek ők át, amikor még otthon vagyok. Azóta ezen megy a családi balhé, hogy én bunkó vagyok.
Nem lusta vagyok odatolni a hátsóm, csak ez számomra kicsit furcsa volt, hogy akkor miért nem ők jönnek át, ha mindenképp meg szeretnének köszönteni? Nem élünk messze. Hozzáteszem, hogy nem ajándékozunk, tehát még ez sem lehet jó érv...
Ha mondjuk születésnapról van szó, és mit tudom én, Vasember sütött tortát, ajándékot is vett, akkor szerintem oké, ha az ünnepelt megy át, mert nem tudja biztonságosan elvinni. Az is oké, ha aznap éppen útba esik, ezért felmennek sima köszöntést elmondani az ünnepeltnek.
Nade, az nem oké, hogy én rohangáljak egy sima névnapi köszöntőért. Ennyi erővel telefonon is el lehet intézni és csókolom. Ha adna egy tábla csokit, akkor se lenne más, szerintem. Barátnőnél oké, mert taliztok, eltöltök egymással egy délutánt, de egy közel élő rokon, aki egy "bolodg névnapot", aztán lehet hazamenni, úgymond nem éri meg a rohangálás.
Nem egeszen vilagos: "Később édesanyám mesélte, hogy nekik mondták ezek a rokonok, hogy meg akarnak köszönteni, úgyhogy menjünk át hozzájuk" anyukadekhoz menjetek at, mert a rokonok anyukadhoz mennek es egy fust alatt megkoszontenenek teged is? Vagy anyukadekkal egyutt menjetek at? Vagy csak te es a parod menjen at azokhoz a rokonokhoz akik megkoszontenenek?
Mert elso ket esetben szerintem ez siman belefer. Ez a ha mar anyudnal vannak menjetek ti is es hu de jo rokontalalka, vagy anyud nem akar egymagaban hozzajuk menni es veled/veletek egyutt mar jobb mokanak tunik.
Harmadik esetben meg nem kell komolyan venni, nalunk az ilyen ugy szokott elhangzani , hogy talalkozik a ket nagyjabol egykoru rokon es az egyikujsagolja kepzeld a lanyomnak ma van a nevnapja mire a masik o tenyleg a Piriket ugyis reg lattam mond mar neki ha erre jar ugrojonbe hozzam is es megkoszontjuk. Azazkb szolj neki ha gondolod oszt ha beugrana megkinalom sutivel.
Nalunk siman megyunk hazhoz koszontesert mert altalaban tombositve tartjuk oket vagy hat akikmar nyugdijasok azok otthon sutnek foznek aztan inabb magukhoz hivnak unnepeltet mi t okutazgassanak masokhoz akikdolgoznak aztan azt se tudni mikor ernek ra meddig stb.
Szerintem nem.kell atmenj ezekhez a rokonaidhoz ha kesobb ok felemlegetnek akkor mondd jajaanyu mo dta de aztan ugy kiment a fejembol a sokteendom miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!