Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vegyek nővérem gyerekeinek...

Vegyek nővérem gyerekeinek ajándékot karira? Költsek így rá?

Figyelt kérdés

Egy problémám van ami rosszul esik.

Nem vagyunk jóban,de a gyerekek miatt szoktam látogatni őket meg a gyerekeknek venni ezt azt, mert ők nem tudják megvenni.

Tavaly karikor is az volt, hogy vettem a kisgyereknek (8) világítós karis felsőt meg ezt azt 10+ ezer volt, mert ruhákat szoktak venni nekik.

Elég rosszul esett, hogy elvette az ajándékot felpróbálta az egyik pulcsit és egyből kérte a telómat

Mindig ha megyek hozzájuk akkor kell neki a telóm, mert a szülőkén nem játszhat ha nem kapja meg bemegy duzzogni meg nyivákol. Persze tavaly megkapta elvitte a szobába azt le se sz..rt. de mivel nővéremmel nem vagyok jóban így nem volt miről beszélni így 30 perc múlva léptünk is.

Ha esetleg őt hozzák mamához és ott vagyok akkor se én hanem csak a telefon érdekli.

2020. okt. 25. 18:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kb 2x lett neki oda adva, 1* mikor beteg volt meg egyszer mikor nálunk laktak és nem kapcsolt be a tablet de nekem kellett oda adni a telefont mert tesóm molyolt a sajátján és ne zaklassa
2020. okt. 25. 19:02
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

Most jól értem az a bajod, hogy egy 8 éves gyerek nem pisil be örömében mert kapott pár darab ruhát? Ha a kisautókat szereti, akkor miért nem azt veszel? Mit érdekel téged, hogy hány van neki? Ezt a logikát követve gondolod pulcsija nincs száz másik?

Azért vannak nálad is gondok fejben.

2020. okt. 25. 19:15
 13/23 A kérdező kommentje:

Most mit kell kötekedni komolyan? Nem értem...

Ruha az szerinted nem hasznos?

Figyu már... Tesóm havi 10 ezret oszt be 2 gyerekre kaja+ minden egyéb, mert az élettársa tesz a fejükre...

Hadd felételezzem már, hogy jelen esetben nem a kisautó lesz a fontos főleg, hogy mamámtól+ keresztanyámtól alapból ezeket kapja meg.

Akkor miért ne gondolnám, hogy a ruha jó ötlet? Ősszel suli kezdésre is vettem neki ruhát ne a rongyosba járjon.

2020. okt. 25. 19:19
 14/23 A kérdező kommentje:
Szóval kedves 12es mielőtt lehurrogsz valakit meg kötekedsz, hogy milyen gondok vannak a fejekbe... A tiédbe is belenézhetnél olykor... Nem tartozik rád,de azért leírtam miért olyan kva fontos a ruha -.- s nem azért mert nen ugrál körbe csak tudni kéne kicsit más szemszögből nézni nem csak hurrogni.
2020. okt. 25. 19:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Biztos te vagy jobban képben a család anyagi viszonyaival, de nekem valahogy ellentmondásos, hogy a tesódnak havi tízezret kell beosztania kajára, ruhára két gyerekre, te veszel nekik ruhákat, hogy ne rongyosan kezdjék az iskolát, ugyanakkor nem veszel a nagynak kisautót, mert annyi van neki (mennyi és miből, ha ilyen szegények, ráadásul még benzines kisautó is?). Szóval nem értem.

De ha az a problémád, hogy nem értékéli sem az ajándékodat, sem a veled töltött időt, csak a telefonod érdekli, akkor ezen senki nem fog tudni segíteni. Te döntöd el, hogy odaadod-e neki, vagy következetesen elutasítod, hátha leszokik róla. Ajándékot meg vegyél, de ne költs túl sokat. Egy egyszerű póló meg egy kisautó bőven sok.

2020. okt. 25. 19:32
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Nehogy egy 8 éves kisgyerekes haragudj mert érdekli a telefon. +Voltam én is gyerek, nem is olyan régen, tudom H meg a nagyobbak is, ritkán örülnek a ruha ajándéknak, jobban szeretik azt, amivel játszhatnak.
2020. okt. 25. 19:37
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Segítsd őket anyagilag, ahogy jónak látod, az rendben van.

De ha ők nem teszik meg, kezdd el végre te magad nevelni a gyereket: mondd el neki, hogy milyen rosszul esik neked, hogy jobban szereti a telefonodat, mint téged. Ertesd meg vele, hogy ezzel téged bánt, és te ettől szomorú leszel, és ha így viselkedik, akkor nem lesz kedved menni hozzájuk, és akkor tíz perc telozas se lesz, csak majd ha a szülei odaadjak a sajatjukat - amire meg várhat, ugye... És tényleg csak mondjuk tíz percre add neki oda max., de a haza indulásod előtt, ne egyből akkor, amikor odaersz. Az idő nagy részét töltsétek mással, tarsasozassal, vagy bármivel, csak ne a telefonon lógjon.

2020. okt. 25. 19:40
 18/23 A kérdező kommentje:

A benzines kisautó nekem is kérdéses,de vélhetően apuka vett egyet használtan.

Nővérem mondja a havi 10 ezret én nem mászok bele, én erről tudok. A hütőben 20 dkg felvágottnál meg 2 üveg szörpön meg 1 liter tejen mást nem láttam.

Múltkor a 20 ezres szemüveg felét én fizettem másik felét kölcsönkérte, mert épp nekem se volt egy szabad huszasom, aztán hogy végül 20 ezer volt-e a szemüveg azt nem tudom...de biztos van neki, mert láttam a gyereken

Kisautókat kapja mamámtól meg keritől.

Ha már tőlük kapja én hasznosabbat akarok venni, suliba fejlesztő bármit.

2020. okt. 25. 19:40
 19/23 anonim ***** válasza:
96%
Oké, akkor ragaszkodj a hasznos ajándékhoz, de akkor se várható el egy 8 évestől, hogy ettől hanyatt vágja magát. Mert a 8 éves gyereknek a kisautó lesz a fontos. Te nem voltál gyerek?
2020. okt. 25. 19:51
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron egy 7 évest pesztraltam heteken at. Nulla ajándékot kapott, nem volt telon logas, tévézés se, viszont mindennél többet ért neki, hogy vele foglalkoztam: rajzoltunk, jatszotereztunk, sétálni mentünk, kreativkodtunk, fozocskeztunk, boltosat játszottunk meg éttermeset, mindent együtt csináltunk, a legunalmasabb dolgokat is (pl. három megallot gyalogoltunk oda-vissza a vásárlásba, ahol ő semmit se kapott - eszébe se jutott, hogy kaphatna). Imádta!

Kérdező, szerintem ilyen irányba próbáld eltolni a helyzetet, ha nincs is egyben ennyi időd rá.

2020. okt. 25. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!