Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan vágjak jó pofát ahhoz,h...

Hogyan vágjak jó pofát ahhoz,hogy életem első szerelme a rokonomat veszi feleségül?

Figyelt kérdés

Röviden annyi a történetünk, hogy amikor megszülettünk szomszédok voltunk a sráccal, ráadásul 4 nappal idősebb nálam, így természetesen nagyon jó barátok voltunk. Az első emlékem vele, hogy egy kiskádban fürdünk ketten, full meztelenül kb.4-5 évesen.😅 Aztán mi elköltöztünk, de a jó kapcsolat megmaradt és úgy hozta az élet, hogy 13 évesen ő volt az első barátom, neki pedig én az első barátnője. Nyílván nagyon gyerekek voltunk, nem is tartott sokáig, de sok szép emlékem maradt meg róla. 18 évesen újra próbáltuk, azt hittük érettebben majd működni fog, de nagyon nem. Akkor úgy szakítottunk néhány hónap után, hogy mondhatni megutáltuk egymást. 3 évvel később hidegzuhanyként ért, hogy összejött az unokatestvéremmel, de próbáltam nem is foglalkozni velük. Ha nagyon muszáj volt találkoznunk pl. családi összejöveteleken még beszélgettem is velük, kicsit se mutattam ki, hogy nekem ez valamilyen szinten fáj. Most nem olyan rég el is jegyezte és őszintén szomorú vagyok miatta. Kislányként pontosan erről álmodoztam, csak éppen akkor nem az unokatesóm ujjára húzta a gyűrűt, hanem az enyémre. Látom én is, hogy mennyire szépek együtt és, hogy összeillenek, de valahol a lelkem mélyén azt hiszem arra vágytam, hogy egyszer még együtt legyünk és most fogtam fel teljesen, hogy ez már sosem történhet meg. A családom az eljegyzésük óta kb. napi szinten elmondja, hogy barátkozzak meg a gondolattal, mert biztos meghívnak az esküvőre, ahol majd jó képet kell vágnom a dologhoz. Egyrészt bízom benne, hogy eszükbe se jut meghívni, másrészt nem is értem miért kellene nekem ehhez bárhogyan is hozzáállnom. Próbálom magamban megemészteni a történteket, 7 év telt el azóta, hogy szakítottunk, ami rengeteg idő, nekem is volt azóta már több kapcsolatom is, sőt sokkal szerelmesebb is voltam már, mint ebbe a fiúba, de akkor is ő volt az első szerelmem, ami számomra különleges dolog volt, főleg mert születésem óta ismerem és 18 éves korunkig mondhatni legjobb barátok voltunk. Szerintetek amikor a családom (főleg a mamám) jön ezzel, hogy vágjak jó pofát az esküvőjükhöz dologgal mit mondjak neki? Nem akarom megbántani, hisz ő természetesen egyformán szereti az uncsimat, mint engem és eszemben sincs azt mondani, hogy zavar a boldogságuk, de bármennyire is próbálom nem kimutatni látszik rajtam, hogy bánt ez az egész. Velem van a baj és tényleg meg kellene erőltetnem magam és legalább megjátszanom, hogy egyáltalán nem zavar?

25/L

2020. szept. 28. 00:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
86%

És akkor most mit szeretnél? A te lelki békéd miatt maradjon szingli örökre? Ha az unokatesódban találta meg a leendő feleségét, akkor benne. Nyugodjál bele végre. Értelmezd a pici agyaddal, hogy vele akar boldog lenni, és nem azzal, akivel már többszöri próba után sem működött a kapcsolat.

Inkább koncentrálj a saját jövődre. Amíg ezen kérődzöl, addig sehová sem fogsz haladni. Ők összeházasidnak akkor is, ha te a fejed tetejére állsz is.

2020. szept. 28. 13:51
 22/30 A kérdező kommentje:
A kérdésem nem az volt, hogy hogyan lépjek túl ezen vagy hogyan álljak közéjük (ha tudnék se tennék ilyet), hanem hogy mit reagáljak amikor a családom, főleg a mamám rákezd, hogy már pedig el kell mennem az esküvőjükre és jó pofát kell vágnom hozzá, miközben én nem szeretném megjátszani magam még egy napra sem. Szerintem, ha meg is hívnak ők sem szeretnék, hogy ott legyek, csak a család miatt tennék.
2020. szept. 28. 14:01
 23/30 anonim ***** válasza:
77%
Mi nem dönthetjük el helyetted, hogy mit reagálj. Felnőtt ember vagy ugyebár, tudni kéne már egyedül is döntéseket hozni. Menj vagy ne menj, vágj jó pofát vagy ne vágj. Te dolgod. De ha csak savanyú citromképet tudsz vágni, akkor maradj inkább otthon. Ettől okosabbat nem lehet javasolni. Az érzelmi viharaidat magadnak kell megoldani, más nem tudja helyetted megtenni. Végső esetben szakember, ahogyan javasolták, ha egyedül képtelen vagy feldolgozni, hogy nem te leszel az ara.
2020. szept. 28. 14:15
 24/30 anonim ***** válasza:
82%
És nem kell az önsajnálat legmélyebb bugyraiba temetkezni, de ez úgy látom neked is nagyon megy. Csak ezzel nem lesz megoldva semmi.
2020. szept. 28. 14:18
 25/30 anonim ***** válasza:
79%
Mi lenne ha elmennél? :) Nem kell feltétlenül jópofizni, elég ha elvegyülsz a tömegben, úgyse veled fognak foglalkozni. Gratulálsz nekik és ennyi. Vagy elmenjek veled, hogy ne legyél egyedül? :D Tartunk egy pálinkaivó versenyt és nem lesz semmi gondod... :D
2020. szept. 28. 14:42
 26/30 anonim válasza:
86%
".....Sőt sokkal szerelmesebb is voltam már, mint ebbe a fiúba..." akkor? miről beszélünk? Ha voltál ennél szerelmesebb, és már úgy sincs közös jövőtök semmit közöd nincs hozzá, hogy kivel házasodik meg...
2020. szept. 28. 16:22
 27/30 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, most azt vártad, hogy megpuszilgatjuk a buksidat, hogy "jaj, a szemét kuzin, aki elvette a szerelmedet", vagy mi, és nem tetszik, hogy nem így lett?
2020. szept. 28. 20:26
 28/30 anonim ***** válasza:
90%
Jaj, ezek a prekoncepciok..kérdező a pszichológus NEM azt jelenti hogy beteges vagy hanem van valami lelki megakadasod. Márpedig neked van, ha 25 évesen képtelen vagy elengedni egy gyerekkori szerelmet. Nem fogsz tudni mást őszintén szeretni ha ez a srác van a fejedben és így nem lesz családod stb.
2020. szept. 29. 11:29
 29/30 anonim ***** válasza:
70%

Waa, mire jó ez a sok negativitás? Mindenkinek van egy első szerelme, vagy valaki, akit nem szívesen látna mással. A szerencsésebbek között működnek a dolgok és együtt maradnak, mások nem ilyen szerencsések, ennyi. A Kérdező érthetően leírta, hogy mi volt és hogy mi a problémája, nem kell ezt túlkomplikálni.

Kérdező, ha rákérdeznek és nem akarod megjátszani magad, szimplán mondd meg, hogy örülsz az uncsitesód boldogságának, de az exed az exed. Ettől még nem jelenti azt, hogy rosszat kívánsz nekik, csak nem közömbösen állsz a dolgokhoz. Az unokatesód esküvőjére illik ellmenni, úgyhogy szerintem menj el, ha meghívást kapsz, de nagyon nagy kitartást kívánok hozzá! Mégis ki a tököm szeretne ott lenni az exe esküvőjén? És ha valaki rákérdez, mindegy, hogy a nagyid, vagy az uncsitesód anyukája, vagy az exed rokonai közül valaki, szimplán mondd meg, hogy az uncsitesódnak örülsz, az exednek se kívánsz rosszat, de ők hogy éreznék magukat, ha az exük esküvőjére kéne elmenniük?

Majd írj, hogy kaptál-e meghívást, elmész-e... hogy hogyan alakultak a dolgok!

2020. szept. 29. 16:53
 30/30 anonim ***** válasza:
72%
Ha 18 évesen megutáltátok egymást, akkor minek rinyálsz?
2020. okt. 12. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!