Hogyan vágjak jó pofát ahhoz,hogy életem első szerelme a rokonomat veszi feleségül?
Röviden annyi a történetünk, hogy amikor megszülettünk szomszédok voltunk a sráccal, ráadásul 4 nappal idősebb nálam, így természetesen nagyon jó barátok voltunk. Az első emlékem vele, hogy egy kiskádban fürdünk ketten, full meztelenül kb.4-5 évesen.😅 Aztán mi elköltöztünk, de a jó kapcsolat megmaradt és úgy hozta az élet, hogy 13 évesen ő volt az első barátom, neki pedig én az első barátnője. Nyílván nagyon gyerekek voltunk, nem is tartott sokáig, de sok szép emlékem maradt meg róla. 18 évesen újra próbáltuk, azt hittük érettebben majd működni fog, de nagyon nem. Akkor úgy szakítottunk néhány hónap után, hogy mondhatni megutáltuk egymást. 3 évvel később hidegzuhanyként ért, hogy összejött az unokatestvéremmel, de próbáltam nem is foglalkozni velük. Ha nagyon muszáj volt találkoznunk pl. családi összejöveteleken még beszélgettem is velük, kicsit se mutattam ki, hogy nekem ez valamilyen szinten fáj. Most nem olyan rég el is jegyezte és őszintén szomorú vagyok miatta. Kislányként pontosan erről álmodoztam, csak éppen akkor nem az unokatesóm ujjára húzta a gyűrűt, hanem az enyémre. Látom én is, hogy mennyire szépek együtt és, hogy összeillenek, de valahol a lelkem mélyén azt hiszem arra vágytam, hogy egyszer még együtt legyünk és most fogtam fel teljesen, hogy ez már sosem történhet meg. A családom az eljegyzésük óta kb. napi szinten elmondja, hogy barátkozzak meg a gondolattal, mert biztos meghívnak az esküvőre, ahol majd jó képet kell vágnom a dologhoz. Egyrészt bízom benne, hogy eszükbe se jut meghívni, másrészt nem is értem miért kellene nekem ehhez bárhogyan is hozzáállnom. Próbálom magamban megemészteni a történteket, 7 év telt el azóta, hogy szakítottunk, ami rengeteg idő, nekem is volt azóta már több kapcsolatom is, sőt sokkal szerelmesebb is voltam már, mint ebbe a fiúba, de akkor is ő volt az első szerelmem, ami számomra különleges dolog volt, főleg mert születésem óta ismerem és 18 éves korunkig mondhatni legjobb barátok voltunk. Szerintetek amikor a családom (főleg a mamám) jön ezzel, hogy vágjak jó pofát az esküvőjükhöz dologgal mit mondjak neki? Nem akarom megbántani, hisz ő természetesen egyformán szereti az uncsimat, mint engem és eszemben sincs azt mondani, hogy zavar a boldogságuk, de bármennyire is próbálom nem kimutatni látszik rajtam, hogy bánt ez az egész. Velem van a baj és tényleg meg kellene erőltetnem magam és legalább megjátszanom, hogy egyáltalán nem zavar?
25/L
Tisztelt Kérdező!
Létezik egy olyan alternatíva is, hogy IMÁDKOZZ AZÉRT, hogy ne fájjon!
(Felekezeti hovatartozástól függetlenül "gyárthatsz" magadnak egy Istenképet akár, ha azt érzed könnyebbnek...)
Ui: nem kis részben IMÁDSÁG ÁLTAL jött rendbe - félig-meddig egy NAGYON ROSSZ, súlyos konfliktusokkal terhelt "pár"-kapcsolatom. (Azért is írom idézőjelbe, mert még mindig kételkedem - annyira el volt romolva korábban.)
Önző vagy.
Egyébként ékes példája a sztorid annak, hogy miért nem működik a barátzóna.
#10 Csak én voltam nagyon szerelmes abban a kapcsolatban, ezért nem működött.
Meglep, hogy ennyien írták, hogy pszichológus kellene, mert én nem hiszem, hogy ennyire beteges lenne, hogy bánt a dolog. Több közeli ismerősömet is szíven ütötte, amikor az első szerelme megházasodott vagy babája lett, nekem pedig azért rossz, mert pont a rokonommal teszi ezt, így akaratlanul is valamilyen szinten az életem részei lesznek. Ne úgy képzeljétek el, hogy naphosszat sírok a sarokban és depressziós vagyok a boldogságuk miatt, egyszerűen negativ érzésem van a dologgal kapcsolatban, és az is zavar, hogy a családom naponta szóba hozza. Lehet valóban önző meg féltékeny vagyok, de ezek emberi dolgok, nem kellene úgy írni, mintha a Kedves válaszoló még sosem érzett volna ilyet, e miatt nem fogok dokihoz fordulni. Amikor összejöttek is hasonló érzéseim voltak, de aztán elmúlt, és csak akkor volt rossz/kellemetlen amikor találkoznom kellett velük, egyébként hónapig eszembe se jutottak. Most csak az eljegyzés miatt jöttek elő bennem ezek az érzések, de biztos vagyok benne, hogy idővel ugyanúgy elmúlik, mint eddig. Egyébként a kérdésemre jött a legkevesebb válasz, valamiért ezen az oldalon úgy látom inkább szokás belekötni mindig a kérdezőbe, de aki normálisan írt annak nagyon köszönöm.:)
Egyszerűen irigy vagy, hogy nem téged vesz el, ill. nem neked lesz csili-villi tattadrád, hanem nekik. De most őszintén, minek venne el, ha egyszer sem működött köztetek a kapcsolat? Milyen házasság lenne ez? Szr.
Inkább lépj tovább, és ne az esküvői cécó megléte legyen életed egyetlen célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!