Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért szól le folyton a...

Miért szól le folyton a rokonom amikor felvázolom neki az ötleteimet?

Figyelt kérdés
Egyszerűen bármit mondok neki, mint pédául rövid hajat szeretnék ilyen pixie-set és egyből az túl rövid, másnapra úgysem áll úgy. Másik a számítógép, én simán tudnák 100 ezer feletti gépet is megvenni, csak működjön és gyors legyen, de ő max 50 ezer alatti cuccokat képes venni, amik még szerintem is gagyik. Főleg telefonból. Aztán a lakás, múltkor elmélkedtünk, hogy milyen faluban élni, ő képtelennek tarta, csend és alig vannak itt hogy lehet élni évekig, meg lehet bolondulni felfogással. Miközben én teljesen introvertált vagyok, imádom a csendes környéket, a kevés embert és simán eltudnén élni egy kisebb faluban. Annyira lekezelő, negatív és még fel se tűnik neki. Régebben nagyim elrontotta kicsit a hajamat ami szerintem nem volt annyira vészes, és ő erre "fúj, undormány". és olyan hangnemmel mondta, hogy képzelhetitek, majdenem sírtam. Én nem hagyom magam, azt veszek és azt csinálok amit akarok, mert megdolgozok azért a pénzzért, de idegesít, hogy folyton ilyen lekezelő. Itthon is áll a bál. Folyton hangosan beszélnek, a kád tiszta kosz, pedig hiába takarítom, konyha zsúfolt, folyton korán kelnek ilyen hajnali 4 körül mikor én akkor próbálnék még aludni kicsit, de nem megy. Hiába szólok mindig.Szerencsére rokonom nem lakik velünk, csak ritkán jön el. Azon gondolkozok, hogy valahol veszek magamnak egy kis házat és elleszek ott egyedül csak találjam már meg a nyugalmamat,mert itthon nincs az. Akár egy kisebb telkes házat. De már egyedül szeretnék élni, panaszkodás, negatívitás nélkül. Fizetésem viszonylag kedvező, így félre tudok tenni magamnak,hogy ne kelljen hitellel vennem házat. De ez jó pár év sajnos. Addig ki kell találnom valamit, hogyan nyugodjak le ithon, mert folyton ideges leszek, idegességemben leverek dolgokat, magamnak is ártok ezzel sajnos. Mit tanácsoltok? Trollok és szűkszavű válaszolók kérlek kíméljetek, mert elég ami itthon megy nekem, valami tanács, hogy mihez kezdjek? 20 éves lány vagyok.

2020. aug. 25. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Ezek sima véleménykülönbségek, és szeretné érvényesíteni a sajátját, nem kellene ebbe többet belelátni. Illetve nekem nem világos, hogyha ez a rokon nem él veled egy háztartásban, akkor hogy jön ide, hogy milyen kosz van? Bajod van másokkal is akikkel együtt élsz?

Összességében erre okosat mondani nem nagyon lehet, mert tényleg a költözés a megoldás, addig meg be kell venni a leszarom tablettát.

2020. aug. 25. 21:52
 2/6 A kérdező kommentje:
nos lehet csak gondoltam egybe irom a gondjaimat :D..mert már manapság minden felidegesit, nem tudok nyugodtan lakni ithton, régebben megvoltam de mostanában nem. Nem tudok azonosulni veluk, lehet telkes ház helyett marad a sima társasházi lakás mert az nekem jobb és bevallom lusta lennek kertet muvelni :D.régebben találtam ilyen leszrom tablettat 100 forintosban :kár hogy már nem találok olyan sima cukorka de lehet segitene :).
2020. aug. 25. 21:57
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Ha szüleid korán kelnek, mert mennek dolgozni, mégis mit lehet tenni? Visszaalszol, ha tudsz, ennyi. Gondolom, örülnek, ha van melójuk. A rokon meg bunkó, egész egyszerűen vannak ilyen emberek, hogy azt nézik, hogy lehet a másikba belerúgni, az ilyennel nem érdemes szóba állni. Neked tetszik a rövid haj, neki nem, nem ő hordja, mondd meg neki. Meg hogy nem kérted a véleményét. Ne is mondd meg, mi mennyibe kerül, adj kitérő választ. Miért érdekel, nem beszélek pénzről stb.
2020. aug. 26. 15:56
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Kicsit visszaalszol, mikor ők elmentek, és lecsendesedett a zsizsegés -már ha lehetőséged van rá. Nyugalom, ez a lényeg.

Pixie haj: semmi baj vele, tökéletes. Egyre jobban divat.

Csendes falusi ház, béke, nyugalom: A másik tökéletes választás. Szóval: vágj bele. Valósítsd meg, amit szeretnél. És hogy hogy nyugodj le? Reggeli-esti köszönés, munka előtt vagy után, szobaajtó becsuk -ha már introvertált vagy, és igazad van, én is ezt teszem...-és kizárod az életedből az ártó egyéneket.

Kitartást! Menni fog.

2020. aug. 26. 22:10
 5/6 A kérdező kommentje:
3-as köszi, jó ötlet.
2020. aug. 26. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi újság, kérdező?
2022. aug. 24. 20:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!