Tényleg kell adni a gyereknek pénzt/ajándékot "minden" alkalomra csak mert elvárja/illik vagy a szülei szerint illene?
A lentebbi kérdés ihletett meg részben, de itt van a mi esetünk. A családban kizárólag szerencsétlen sorsú neveletlen lecsúszott (alkesz) és egyéb a szüleik idegeit szétnyíró gyerekek (kamasz és felnőttek) vannak. De minden szülinapra, karácsonyra, ballagásra, érettségire, gyereknapra...elvárják, hogy szüleik és nagynénik, nagybácsik kemény 20-25 ezreket adjanak nekik vagy olyan ajándékot, ami minimum ennyibe kerül (márkás hajvasaló, hajszárító, mindentnyírószakállvágó, gamer felszerelés, "ájfón", jogsi kifizetése, albérlet havi díjának kifizetése, nyelvtanfolyam, nyelvvizsga, lovacska, verda, márkás fényképezőgép, 50-ezres cipő/ruha stb.).
Mindezt tényleg olyan gyerekeknek, akik miatt rendőr tart házkutatást, rohanhatsz a kórház zártosztályára, meglop, nem köszön, ha az utcán találkoztok, orrodra vágja az ajtót ha rosszkedvű és egy boldog szülinapot nem nyög a szulinapodon.
Szerintetek ilyenkor miért érzik ők vagy szüleik, hogy mégis jár nekik a drága ajándék? Ez miért normális?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
Mi ajándékozunk alapból de tavaly félévig behúztam a féket. Fiam nem teljesített jól évvégén. Kemény kamaszkor kezdődött 12 évesen! Na se szülinap, névnap, se semmi mikulásra sem. Karácsonykor is úgy kaphatott hogy jó jegyei voltak.
Se mozi se semmi. Nagyon nehéz volt de nehogy már egy 12 éves irányítson egy családot. Nem érdkelet, hogy utált minket semmi sem volt. Rokonoknak megmondtam fellehet köszönteni de ajándék nincs!
9-es. O en mar nem szallok be semmivel. Nekem nem verrokonaim, de meg is mondtam a paromnak en ilyen rokongyerekeknek semmit.
11-es: es mukodott? Mukodik? Ugy ertem vette a lapot, jobban tanul?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!