Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sír kiváltás kérdés?

Sír kiváltás kérdés?

Figyelt kérdés

Apukám idén lesz 25eve, hogy meghalt, lejár a sír kiváltása.

Mikor meghalt, nem tudom miért, nagynénémék rendezték a temetést, a sír is nagynéném nevére lett kiváltva (én akkor 3 éves voltam)

Kijárni én jarok ki gondozni, rajtam kívül senki más. Az evfordulóra megszeretném csináltatni a sírját (letisztittatni, és mive nyitott sír, kicsit ültetgetni). Férjem sírköves, meg is csinalná. Ebben a temetőben senki nem végezhet csak úgy munkát, ahhoz be kell fizetni valamennyi illetéket, illetve a sír tulajdonosának le kell adnia egy papirt a temetőgondnokságnak, csak úgy nyulhat hozzá az ember.

Na mármost hiába az én apám, nagynéném nem hajlandó azt a papírt megírni, nem tudjuk a sírt rendbetenni. 2 éve könyörgök neki.

Olyan kérdésem van, szerintetek ha bemennék a temetőgondnokhoz, hogy én szeretném újrakiváltani, az én nevemmel (mielött ő odaérne ezügyben) a nevemre tudnám iratni? 65éves. 25év a sír kiváltásának ideje. Annyit ő úgysem fog élni. Ha meghalna nem lesz tulaja a sírnak?! Mit tennétek?

2020. jún. 24. 13:06
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Mostmár van személyes ügyfélfogadás, oda bementem.

Nem válthatom ki a saját nevemre, mert nagynénémén van. Ha lejár, és addig kiváltja, akkor így jártam. Ha nem váltja ki az adott napig, akkor irathatom az én nevemre.

Most nagynénémmel próbálok összhangra kerülni, hogy valtsuk ki felel felében.

2020. júl. 12. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!